Pasaulē

Ķīnas konsorcijs par 600 miljoniem dolāru iegādājas interneta pārlūku Opera

LETA, 18.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas konsorcijs par 600 miljoniem ASV dolāru (543 miljoniem eiro) iegādājies interneta pārlūku Opera, pirmdien paziņoja tā izstrādātājs, Norvēģijas uzņēmums Opera Software.

Iepriekš neveiksmi cieta Opera publiskais akciju piedāvājums.

Kompānijas Golden Brick Silk Road vadītais konsorcijs iegādāsies interneta pārlūka mobilo ierīču un galda datoru versijas, snieguma un privātuma lietotnes, kā arī akcijas kopuzņēmumā Ķīnā, tomēr televīzijas, mediju un spēļu sektori paliks Opera Software īpašumā, kompānija informēja Oslo biržu.

Par darījumu paziņots pēc tam, kad neveiksmi cieta publiskais piedāvājums par 1,2 miljardiem ASV dolāru (1,08 miljoniem eiro) pārņemt visu kompāniju.

Netiek atklāts, kādēļ publiskais piedāvājums bija neveiksmīgs, bet Opera Software pagājušajā nedēļā biržā paziņoja, ka piedāvājuma iznākums ir neskaidrs, jo līdz noteiktajam termiņam - 15.jūlijam - netika saņemts regulatora apstiprinājums.

Fonds Golden Brick Silk Road ir Ķīnas konsorcijs, kurā ir arī kompānija Beijing Kunlun Tech, kas specializējas mobilajās spēlēs, un Qihoo 360, kas nodarbojas ar kiberdrošības risinājumiem.

Opera vadība ir atbalstījusi ierosināto pārņemšanu, jo tas pārlūkam sniegs piekļuvi plašajām Kunlun un Qihoo interneta lietotāju bāzēm Ķīnā.

Kompānijas dati liecina, ka Opera interneta pārlūku izmanto vairāk nekā 350 miljoni cilvēku visā pasaulē.

Pagājušajā mēnesī tas bija ceturtais lietotākais pārlūks mobilajās ierīcēs, atpaliekot no Google izstrādātā Chrome, Apple produkta Safari un Android pārlūka Browser. Stacionāro datoru tirgū tas bija sestais populārākais interneta pārlūks, liecina kompānijas NetMarketShare dati.

Komentāri

Pievienot komentāru