Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā reģistrētais klimata tehnoloģiju jaunuzņēmums "1MT Nation" piesaista vienu miljonu eiro investīcijas, informē uzņēmuma pārstāvji.

Jaunuzņēmuma "1MT Nation" mērķis ir realizēt projektus, kas ir saistīti ar oglekļa dioksīda samazināšanu atmosfērā, stādot bambusu degradētās teritorijās Āfrikā. "1MT Nation" dibinājusi juriste Anete Garoza un igauņu uzņēmējs Kristjans Raude. Interese no investoriem bijusi lielāka par cerēto, tāpēc izvēlēti ar meža nozari saistīti sadarbības partneri.

Jaunuzņēmums "1MT Nation" Āfrikā atjauno degradētas teritorijas un uzņēmumiem visā pasaulē dod iespēju investēt oglekļa dioksīda samazināšanas projektos. Jaunuzņēmuma mērķis ir līdz 2030.gadam atjaunot vismaz vienu miljonu hektāru zemes Āfrikā, stādot bambusu un piesaistot tam finansējumu. "1MT Nation" šī mērķa sasniegšanā sadarbojas ar vietējo zemju īpašniekiem, lai attīstītu dabīgo ekosistēmu un pārliecinātos, ka ikkatrs realizētais projekts nodrošina ilgtspējīgu ietekmi.

Šogad aprīlī Ugandā "1MT Nation" iestādīja bambusus 300 hektāru platībā. Tagad notiek sagatavošanās darbs, lai Ugandā un Kenijā iestādītu bambusus attiecīgi 2000 un 1000 hektāru platībā. "1MT Nation" izmanto arī augstas kvalitātes jaunākās tehnoloģijas, tostarp satelīttehnoloģijas, lai noteiktu stādīšanai piemērotas teritorijas, jo tajās pēdējo 10 gadu laikā nedrīkst būt bijis mežs.

"1MTN" līdzdibinātāja Garoza stāsta, ka bambuss ir viens no efektīvākajiem dabīgajiem rīkiem cīņā ar klimata pārmaiņām. Tas ātri aug, līdz ar to arī iespējami ātrā laikā novērš atmosfēras piesārņojumu ar oglekļa dioksīdu. Taču jaunu plantāciju veidošanai un degradēto teritoriju atjaunošanai ir nepieciešamas lielas investīcijas, tāpēc "1MT Nation" izziņojusi pirmo investīciju raundu. Saistībā ar lielo interesi "1MT Nation" sācis gatavoties nākamajai investīciju kārtai.

Viens no investoriem ir Igaunijas Mežsaimniecības un mežu nozares asociācijas vadītājs Margus Kohava norāda, ka "1MT Nation" atjauno degradētas zemes, izmantojot apmežošanu. Kohava arī uzskata, ka investīcijas uzņēmumos, kas rūpējas par pozitīvu ietekmi uz klimatu un dabu, nedrīkst apturēt pat sarežģītos ekonomiskos apstākļos, jo šādiem uzņēmumiem, tostarp "1MT Nation" ir būtiska sociāla ietekme.

Jaunuzņēmuma nosaukums "1MT Nation" jeb "Viena miljona tonnu nācija" nozīmē, ka katram projektam ir jāspēj novērst vismaz vienu miljona tonnu ogļskābās gāzes izplatīšanās atmosfērā. Jaunuzņēmuma "1MT Nation" biznesa modelis ir balstīts kopīgas vērtības radīšanas stratēģijā. Tas nozīmē, ka uzņēmuma darbība ir vērsta gan uz vērtības radīšanu sabiedrībai, gan uz peļņas gūšanu. Jaunuzņēmums "1MT Nation" darbojas saskaņā ar vides, sociālās un korporatīvās pārvaldības principiem un ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem.

"1MT Nation" jaunuzņēmums realizē projektus, kas ir saistīti ar oglekļa dioksīda samazināšanu atmosfērā, Āfrikā atjaunojot degradētas teritorijas un stādot tur bambusu. Tādējādi "1MT Nation" rada tūkstošiem jaunu darbavietu, nodrošina atbalstu vietējām kopienām, piedāvā uzņēmumiem visā pasaulē investēt oglekļa dioksīda samazināšanas projektos un nodrošina papildus ienākumus zemju īpašniekiem Āfrikā. Jaunuzņēmumu "1MT Nation" dibinājusi juriste Garoza un igauņu uzņēmējs Raude. Tā birojs atrodas Tallinā, Igaunijā, savukārt filiāles Kampalā, Ugandā, un Nairobi, Kenijā.

Komentāri

Pievienot komentāru