Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra nogalē Ņujorkā notika Apvienoto Nāciju Klimata samits, no kura vairums cilvēku zina vien zviedru meitenes Grētas Tūnbergas uzstāšanos, kas, kopumā ņemot, ir visnotaļ precīza – īsumā pārfrāzējot, ka tas viss ir naudas dēļ, «kā jūs uzdrīkstaties». Nelaime, ka šis emocionālais stāsts var tikt grozīts to pašu peļņas interešu vārdā un, visticamāk, tas arī notiek.

Samita galaziņojumā ir par 65 pasaules lielāko vietējo ekonomiku apņemšanos mazināt siltumnīcas efektu, ir par to, ka 70% valstu, tostarp Latvija, plāno līdz 2020. gadam pastiprināt nacionālās darbības vai jau ir sākušas to darīt. ANO mājaslapā var atrast katras valsts konkrētās akcijas un realizētājus. Ir uzņēmumi, kuru aktīvos ir vairāk nekā 2 triljoni ASV dolāru, kas apstiprinājuši darbības, lai panāktu atbilstību Parīzes nolīguma mērķiem. Ir ANO skaidra norāde par to, ka zaļā ekonomika ir jāizvēlas, lai tur lūst vai plīst, un drudžaina darbība notiek visā pasaulē.

Ir arī 500 zinātnieku pētījums, kas liecina, ka nekādas trauksmes klimata jomā nemaz nav un viss ir viena liela neefektīva naudas tērēšana!

Līdztekus deklaratīviem apgalvojumiem un iztērēto triljonu dolāru uzskaitījumam ir 23 valstu profesionāļu vēstule, kurā skaidri pateikts, ka pašreizējā klimata politika smagi grauj mazo valstu ekonomikas, kurām ir nepietiekama pieeja neatkarīgiem enerģijas avotiem. Ievērojiet, ka runa ir par tādām valstīm kā Latvija.

Ir arī 500 zinātnieku pētījums, kas liecina, ka nekādas trauksmes klimata jomā nemaz nav un viss ir viena liela neefektīva naudas tērēšana!

«Mēs aicinām jūs ievērot klimata politiku, kuras pamatā ir saprātīga zinātne, reālistiska ekonomika un patiesas bažas par tiem, kuriem kaitē dārgi, bet nevajadzīgi seku mazināšanas mēģinājumi!» teikts Gūsa Berkhauta (Guus Berkhaut) vadītās zinātnieku grupas The Climate Intelligence Foundation (CLINTEL) aicinājumā ANO ģenerālsekretāram Antonio Gutjeresam.

Zinātnieku aicinājums ANO samitā bija ieklausīties saprāta balsī un zinātniskos pētījumos, tomēr tas, ko dzirdēja pasaule, bija ANO tribīne, no kuras runāja vēl bērns. Tiesa, ka ar bērna muti runā patiesība, bet nepamatota patiesība ātri kļūst par meliem. Tiem, kuri vēlas saprast, nevis krist kolektīvā histērijā kopā ar zviedru jaunatni, ir iespējas apmeklēt CLINTEL interneta vietni un izpētīt argumentus, jo sevišķi tādēļ, ka Latvija jau ir apņēmusies realizēt lietas, kas tieši atsauksies uz mūsu valsts tautsaimniecību jau nākamajā gadā. Iespējams, ka mēs varam būt saprātīgi!

Komentāri

Pievienot komentāru