Programmatūra

Komanda no Latvijas iekļūst Eiropas Kosmosa aģentūras nometnes finālā

Lelde Petrāne, 09.08.2016

Jaunākais izdevums

Latvija būs pārstāvēta starptautiskajā, Eiropas Kosmosa aģentūras rīkotajā nometnē Space App Camp 2016, kas norisināsies Fraskati, Itālijā. Nometnes mērķis ir gūt ieskatu Eiropas Kosmosa aģentūras darbā, lai radītu mobilās lietotnes, izmantojot Zemes novērošanas satelīta Copernicus datus.

Nometnei Space App Camp 2016 bija pieteicies liels skaits dalībnieku no visas Eiropas, un četru dalībnieku komanda no Latvijas RedWhiteRed iekļuva 28 finālistu vidū, kam nometnē būs iespēja cīnīties par labākās idejas un realizācijas titulu.

Nometnē katra komanda radīs lietotni, kas risina globālas problēmas, izmantojot Eiropas Kosmosa aģentūras apkopotos satelīta datus. Risinājumi tiks izstrādāti dabas aizsardzības, lauksaimniecības, veselības aprūpes, tūrisma, transporta un loģistikas, viedpilsētu un citās jomās.

Komandu RedWhiteRed Latvian Team veido WIT Berry digitālā mārketinga speciāliste Linda Kimeiša, Sem.lv digitālo projektu vadītājs Kristaps Bunts, iOS programmētājs Pāvels Petrovs un UX dizaineris - iOS programmētājs Kārlis Lapsiņš.

Copernicus ir produktīvākā un pilnīgākā Zemes izpētes programma pasaulē, ko īsteno Eiropas Komisija sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru. Šī programma aptver vairākas jomas — zeme, jūras un okeāni, atmosfēra, drošība, ārkārtas situācijas un klimata pārmaiņas. Programmas Copernicus ietvaros iegūtos datus ir paredzēts izmantot gan komerciālos, gan nekomerciālos nolūkos visas pasaules un vietējās vides, drošības un klimata novērošanā un problēmu risināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Latvijas komandas izstrādātā lietotne gūst atzinību Eiropas Kosmosa aģentūras rīkotajā Space App Camp 2016

Lelde Petrāne, 21.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas komandas Red White Red izstrādātā lietotne SafeAdviser guvusi panākumus Space App Camp 2016, kas norisinājās Eiropas Kosmosa aģentūras ESRIN centrā Fraskati, Itālijā. Komandas mērķis bija, izmantojot programmas Copernicus satelītu Sentinel datus, izstrādāt lietotni vai tās prototipu, kas spētu sasniegt pēc iespējas lielāku lietotāju skaitu.

Komandu veidoja četri savas jomas speciālisti: WIT Berry digitālā mārketinga speciāliste Linda Kimeiša, Sem.lv digitālo projektu vadītājs Kristaps Bunts, UX dizainers un iOS programmētājs Kārlis Lapsiņš un iOS programmētājs Pāvels Petrovs.

Par Space App Camp 2016 uzvarētāju kļuvusi Apvienotās Karalistes un Itālijas pārstāvju izstrādātā lietotne Saturnalia, kas ļaus tās lietotājiem izvēlēties labākās kvalitātes vīnu par zemāko cenu.

SafeAdviser analizē veselības un drošības riskus ceļotāja izvēlētajā galamērķī pēc vairāk nekā 10 parametriem, ieskaitot gaisa un ūdens kvalitāti, ultravioleto starojumu, vulkānu darbību, zemestrīces, vīrusu slimības, piemēram, Zikas drudzi un malāriju, kā arī kriminālstatistiku un potenciālos terorisma draudus. Tādējādi ceļotājs var salīdzināt situāciju dažādās vietās, lai izvēlētos drošāko ceļojuma galamērķi.

Komentāri

Pievienot komentāru