Pakalpojumi

Kriminālprocess saistībā ar SIA Pronets vēstuļu akciju izbeigts

Lelde Petrāne, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Kriminālprocess saistībā ar SIA Pronets pirms kāda laika īstenoto reklāmas akciju, izsūtot īpatnējas vēstules, tai skaitā uzņēmumiem Mūkusalas ielā, ir izbeigts, jo nav konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes, biznesa portālam db.lv pastāstīja Toms Sadovskis, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītājs.

Kā uzsvēra T. Sadovskis, nav konstatēta konkrētā uzņēmuma ļaunprātīga rīcība. Līdz ar to visi izdevumi, kas radās, atbildīgajiem dienestiem reaģējot uz vēstules saņēmēja izsaukumu, segti no valsts līdzekļiem. Kā norādīja policijas pārstāvis, tas esot loģiski, jo, «ja cilvēks jūtas apdraudēts, viņam ir tiesības ziņot».

Jāatgādina, ka marta vidū policijā tika saņemti izsaukumi par iespējamām bīstamām vielām, kas piegādātas uzņēmumiem pa pastu. Sākotnēji tika saņemts viens šāds ziņojums, taču nākamajā dienā - vēl divi. Tā kā šādās situācijās ir jāpārbauda visi iespējamie draudi, policija iesaistīja arī citus operatīvos dienestus. Pēc pārbaudes veikšanas izrādījās, ka saņemtajās aploksnēs bijuši reklāmas bukleti, kuriem pievienota konfekte.

Policija noskaidroja reklāmas bukletu izplatītājus, kā arī to, ka kopā šādi bukleti nosūtīti vairākiem tūkstošiem adresātu. No visiem saņēmējiem aizdomas par bīstamu saturu gan radušās tikai trīs uzņēmumiem, kuri informējuši operatīvos dienestus. Akcijas īstenotājs bija SIA Pronets, kas sniedz interneta un televīzijas pakalpojumus.

Aizdomīgos sūtījumus pārbaudīja arī Latvijas Infektoloģijas centrs un tie tika nosūtīti Valsts policijas ekspertīzei.

Saskaņā ar portāla db.lv rīcībā esošo informāciju policija pārbaudījusi arī iespējamo reklāmas akcijas rīkotāja SIA Pronets un uzņēmuma, kas pirmais ziņoja par potenciāli bīstamo sūtījumu, iespējamo saistību, taču acīmredzot tāda nav atklāta. T. Sadovskis db.lv norādīja, ka komentārus šajā sakarā sniegt nedrīkst.

2009. gada rudenī Latvijā uzņēmums Tele2 sadarbībā ar aģentūru Inspired rīkoja reklāmas akciju Meteorīts - 25. oktobrī tika inscinēta meteorīta nokrišana Mazsalacas novada Sēļu pagastā, kas izpelnījās mediju ievērību arī ārvalstīs. Tele2 pēc akcijas izpelnījās VUGD nopēlumu, tāpat arī Mazasalacas novada pašvaldībai, kurā meteorīts bija «nokritis», tika samaksāta 3000 Ls kompensācija. Reklāmas akcijas pievērstās uzmanības apjomu Ēriks Stendzinieks tolaik novērtēja 30 milj. Ls apjomā. Savukārt ASV medijs Time to atzina par gada desmito nozīmīgāko nepatiesību, tāpat akcija saņēma apbalvojumus vairākos reklāmas festivālos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nezināmā pulvera brēka izrādās mārketinga akcija; policija uzsākusi kriminālprocesu

Dienas Bizness, 15.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policijai ir zināms uzņēmums, kas īstenojis mārketinga akciju, izsūtot vēstules ar aizdomīgu saturu. Aizdomīgās vēstules kopumā tikušas izsūtītas astoņiem tūkstošiem adresātu, norādīja akcijas veidotājs Romāns Urkitis. Pašlaik saistībā ar šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess. Savukārt reklāmas eksperts šo akciju vērtē kā jocīgu.

«Vakar un šodien policijā tika saņemti izsaukumi par iespējamām bīstamām vielām, kas piegādātas uzņēmumiem pa pastu. Vakar tika saņemts viens šāds ziņojums, taču šorīt vēl divi. Tā kā šādās situācijās ir jāpārbauda visi iespējamie draudi, policija iesaistīja arī citus operatīvos dienestus. Pēc pārbaudes veikšanas izrādījās, ka saņemtajās aploksnēs bijuši reklāmas bukleti, kuriem pievienota konfekte. Policija ir arī noskaidrojusi reklāmas bukletu izplatītājus, kā arī to, ka kopā šādi bukleti varētu būtu nosūtīti vairākiem tūkstošiem adresātu. No visiem saņēmējiem aizdomas gan radušās tikai trīs uzņēmumiem, kuri informējuši operatīvos dienestus,» teikts policijas paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru