Sabiedrība

Kultūras ministres vīram dodoties līdzi uz Austrāliju, valsts ietaupījusi naudu

Dienas Bizness, 09.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apgalvojums, ka ministre Žaneta Jaunzeme-Grende komandējumā uz saulaino Austrāliju devusies bez neviena palīga, izrādījies patiesībai neatbilstošs, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Morālu un fizisku atspaidu vizītes gaitā kultūras ministrei sniedzis viņas dzīvesbiedrs Ants Grende. Piemēram, viņš palīdzējis uz pasākumiem nest somas, grāmatas un prezentāciju diskus.

Papildu finansiālu slogu valsts budžetam vīra piebiedrošanās ministrei neesot radījusi, jo ceļabiedrs finansēts no ģimenes, nevis valsts budžeta. Neatkarīgajai apgalvojusi gan ministre, gan viņas vadītā ministrija, gan arī pats ceļojumā pieaicinātais vīrs: «Ministrija par mani neko nemaksāja. Es sedzu visu pats.»

«Es nebraucu savos darba jautājumos. Braucu līdzi kā vīrs,» viņš teicis.

Pati ministre savukārt spriežot, ka faktiski valstiski nozīmīgā pasākumā ieguldīti ģimenes līdzekļi. Tik garos komandējumos ministri vieni paši parasti nebraucot – kāds vienmēr ir līdzi. Tikai šoreiz tas nebija ministrijas darbinieks, bet gan dzīvesbiedrs. Pēc šādas loģikas raugoties, valsts naudu ietaupījusi, raksta Neatkarīgā.

Kopumā ministrijai Žanetas Jaunzemes-Grendes divu nedēļu komandējums izmaksājis 3831 latu. No tiem – lielākā daļa naudas iztērēta par lidmašīnas biļetēm – 2205 lati. Ar pārējo naudu nomaksāta dzīvošana, ēšana, un citas vajadzības, kam tērējama oficiālā dienasnauda. Par vietējā sabiedriskā transporta izmantošanu Adelaidē ministre maksājusi pati.

Viesnīcā Grendu pāris dzīvojis kopā, taču, kā skaidrojusi ministres padomniece Ieva Līne, arī tas sadārdzinājumu nav radījis. Organizatoru piedāvātajās viesnīcās vienvietīgu numuriņu neesot vispār. Bet to cena nemainoties no tā, vai numuriņu rezervē vienai vai divām personām.

Kā rakstīts, stiprinot dzimtenes saites ar diasporu, kultūras ministre no Ziemassvētkiem līdz pat 5. janvārim atradās Austrālijā.

Komentāri

Pievienot komentāru