Tirdzniecība un pakalpojumi

LABA tomēr pieļauj, ka virkne Nordekas reisu varētu arī nenotikt

LETA, 07.11.2014

Jaunākais izdevums

Lai arī uzņēmuma Nordeka vadība ir solījusi streika laikā nodrošināt visus reisus, arodbiedrība LABA tomēr pieļauj, ka virkne reisu varētu arī nenotikt.

Kā aģentūrai LETA noradīja arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis, iespējams, ka varētu tikt kavēti reisi Rīga-Alūksne, Rīga-Viļaka, Rīga-Liepāja un Alūksne-Balvi maršrutos.

Kā uzsvēra Gailis, Streika likums nosaka, ka streikojošos šoferus ar citiem darbiniekiem nevar aizvietot, līdz ar to, ja tas tomēr tiks darīts, tiks pārkāpts likums.

Viņš aicināšot Darba inspekciju sekot līdzi šim procesam. Gailis norādīja, ka patlaban gatavi streikot esot 22 darbinieki. "Nordekā" kopumā strādā aptuveni 150 darbinieki.

Rīgas starptautiskajā autoostā aģentūrai LETA norādīja, ka Nordekas vadība nav informējusi, ka reisi nenotiks, līdz ar to plānots, ka autobusu sarakstos izmaiņu nebūs.

Kā ziņots, šodien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa arodbiedrības LABA pieteikumu rīkot streiku atzina par likumīgu un streiks notiks, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Protestējot pret zemajām algām, Nordekas autobusu vadītāji gatavojas rīkot kolektīvo streiku sestdien, 8.novembrī. Streiks pieteikts uz šā gada 8.novembra plkst.1 Ģertrūdes ielā 36.

Streiks, kurā patlaban iesaistījušies 22 autobusu vadītāji, būs beztermiņa - turpināsies tik ilgi, kamēr vadība izpildīs arodbiedrības prasību paaugstināt minimālās darba algas stundas tarifa likmi vismaz par 25%, aģentūru LETA iepriekš informēja arodbiedrība LABA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Nordeka autobusu vadītāju klusais kliedziens pusnaktī

Dienas Bizness, 06.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starppilsētu pasažieru pārvadājumu uzņēmuma Nordeka autobusu vadītāju protestā pret zemajām algām pieteikušies vairāk nekā 20 šoferu, interese turpina augt. Streiks plānots sestdien pulksten vienos naktī. Arodbiedrības LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis Dienai norāda, ka šī nakts stunda streikam ir piemērotākā, jo daudziem šoferiem tas ir darbadienas sākums. «Mēs to ieplānojām naktī, lai tie, kam ir agrās darba maiņas, varētu piedalīties. Ja organizētu, piemēram, astoņos no rīta, šoferiem streiks būtu jāsāk brauciena vidū,» skaidro R. Gailis.

Streiks notiks arodbiedrības birojā Rīgā, Ģertrūdes ielā. Šoferi atradīsies biroja telpās un gaidīs streika komiteju, kas pilda starpnieka lomu sarunās ar darba devēju. R. Gailis skaidro, ka Nordekai ir vēl viena arodbiedrība, ar kuru kopā LABA strādājot jau vismaz piecus gadus, tomēr pie vienota viedokļa par algu paaugstināšanu tām ir grūti nonākt.

Nordekas līdzīpašnieks Juris Savickis aģentūrai LETA norādīja, ka šoferu protests ir nevis pret uzņēmuma administrāciju, bet gan pret valsts politiku autopārvadājumu nozarē, kura ir no budžeta dotējama nozare. Viņš neslēpa pārsteigumu, ka tieši Nordekas šoferi ir pirmie, kas streiko, jo šī uzņēmuma darbiniekiem ir vislielākās algas. J. Savickis vaino valdību, norādot, ka tā nepilda savas saistības, jo dotācijas netiek maksātas nepieciešamajā apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lufthansa piloti pagarina streiku

LETA--AFP, 18.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lidsabiedrības Lufthansa piloti nolēmuši streikot arī ceturtdien, ietekmējot garo distanču lidojumus, otrdien paziņojusi pilotu arodbiedrība Cockpit.

Pilotu streika dēļ Lufthansa jau atcēlusi vairāk nekā pusi no 1400 trešdien plānotajiem īso un vidējo distanču lidojumiem Vācijā un Eiropā.

Gaidāms, ka šodien streiks ietekmēs aptuveni 80 000 pasažieru.

Streiks «tiks pagarināts, lai palielinātu spiedienu uz Lufthansa vadību,» paziņoja arodbiedrība.

Ceturtdien streiks ietekmēs garo distanču lidojumus un kravu pārvadātāju Lufthansa Cargo, bet Lufthansa zemo cenu struktūrvienību Germanwings un Eurowings darbību neietekmēs, paziņoja arodbiedrība.

Šis streiks ir jaunākā protesta akcija, aviokompānijai un pilotiem nespējot vienoties par priekšlaicīgas pensionēšanās vecumu.

Komentāri

Pievienot komentāru