Pakalpojumi

Lady Taxi darbinieces stūrēs Toyota Corolla Verso; jau puse klientu - vīrieši

Lelde Petrāne, 17.06.2014

Jaunākais izdevums

Taksometru uzņēmums Lady Taxi līdz jūnija beigām atjaunos savu autoparku ar 2014. gada Toyota Corolla Verso automašīnām.

Saskaņā ar uzņēmuma apņemšanos plānots atjaunot autoparku ik pēc 3 gadiem.

Lady Taxi pozicionē sevi galvenokārt kā biznesa pakalpojumu sniedzēju korporatīvajam klientu segmentam. No 2013. gada janvāra līdz 2014. gada maijam par 80 uzņēmumiem pieaudzis uzņēmumu skaits, kam tiek sniegti taksometra pakalpojumi.

Kā rāda uzņēmuma statistika, pēdējo 4 mēnešu laikā kopš gada sākuma par 16% ir pieaudzis izsaukumu skaits, savukārt, iepriekšējā gada griezumā, t.i., 2013. gadā izsaukumu skaits palielinājies par vienu trešdaļu.

Ja agrāk Lady Taxi pakalpojumus vairāk izmantoja sievietes, tad tagad, pēc veiktā pētījuma datiem, gandrīz puse klientu ir vīrieši- 49% vīrieši un 51% sievietes.

Lady Taxi taksometru pakalpojumu tirgū darbojas kopš 2006.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lady Taxi uz laiku apturējis savu darbību: «veselība un drošība ir dārgāka»

LETA, 19.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru zīmols Lady Taxi uz laiku apturējis savu darbību un klientu apkalpošanu, apstiprināja uzņēmumā.

Lady Taxi šodien informējis klientus, ka «nepārvaramas varas apstākļu dēļ Lady Taxi vienīgais transporta un personāla piegādātājs SIA Taksometru vadītāju akadēmija šodien pārtrauc savu pakalpojumu sniegšanu. Kompānijas vadība ir padevusies nespējā prognozēt izmaiņas likumdošanā, banku jaunos nosacījumos, kā arī nodrošināt mūsu drošību taksometru tirgū. Lady Taxi tuvākās nedēļas nespēs kvalitatīvi sniegt savus pakalpojumus. Lūdzam izvēlēties citu pārvadātāju,» norādīts paziņojumā.

Taksometru vadītāju akadēmijas valdes loceklis Normunds Apinis aģentūrai LETA skaidroja, ka darbības pārtraukšana saistīta ar nesakārtoto vidi taksometru pakalpojumu nozarē, kuras dēļ no šodienas pārtraukta sadarbība ar zīmolu Lady Taxi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lady Taxi atjauno autoparku

Dienas Bizness, 15.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru kompānija Lady Taxi kopš šī gada jūnija atjauno uzņēmuma autoparku un pašlaik ar jaunajiem Toyota Corolla Verso spēkratiem Rīgas ielās brauc jau lielākā daļa uzņēmuma taksometru vadītāju, informē Lady Taxi mārketinga direktore Linda Truksne.

Pēdējā mēneša laikā Lady Taxi klientu skaits ir audzis par 15% un kompānija klientu skaita pieaugumu skaidro tiši ar atjaunoto autoparku atzīmējot, ka to novērtē arī stiprā dzimuma klienti - ja agrāk Lady Taxi pakalpojumus vairāk izmantoja tieši sievietes, šobrīd gandrīz puse klientu jeb 49% ir vīrieši un 51% sievietes.

Uzņēmums atjauno autoparku sadarbībā ar bankas Citadele meitas uzņēmumu Citadele līzings un faktorings. Lady Taxi apņēmies turpināt atjaunot autoparku ik pēc diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Aizvien vairāk automašīnu nozog, izmantojot jaunākās tehnoloģijas

Žanete Hāka, 10.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā nozagta 421 automašīna, kas ir par 53 automašīnām vairāk nekā pērn šādā laika periodā, liecina Valsts policijas dati.

No tām 159 automašīnas bijušas ražotas laika posmā no 2006.gada līdz 2015.gadam. Analizējot zādzības, redzams, ka zagļu pielietotās tehnoloģijas arvien attīstās – gada otrajā pusē zagļi iemanās nozagt pat tajā pašā gadā ražotas automašīnas. Šāda tendence tika novērota jau pagājušajā gadā, kad rudenī, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, tika nozagtas vairākas 2014.gadā ražotas automašīnas. Policija prognozē, ka tuvākajos mēnešos zagļi būs iemanījušies aizdzīt arī vairākus šogad ražotos auto – pagaidām Latvijā nozagtas divas 2015.gadā ražotas automašīnas, taču līdz gada beigām šis skaitlis varētu krietni pieaugt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Robežsargi Latgalē atraduši 10 zagtas luksusa klases automašīnas, informē Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Šā gada 4.februārī, kādai SIA piederošajā angārā Daugavpilī tika konstatēti četri luksusa klases auto - BMW X5, Audi A7, Land Rover un Lexus LX570. Visas automašīnas izrādījās starptautiskajā meklēšanā. BMW, Audi un Land Rover 2014.gada augustā - septembrī ir zagtas Vācijā, savukārt Lexus auto zādzība notikusi Latvijā. 2014.gada jūlijā VP Rīgas RP Jūrmalas iecirknis ir uzsācis kriminālprocesu.

Savukārt, 8.februārī robežsargi, veicot imigrācijas kontroli un pārbaudot iespējamos nelegālo imigrantu pārvietošanās maršrutus, Rēzeknes stacijā kādā kravas vilciena vagonā atklāja sešas automašīnas - Mercedes Benz C220, BMW X5, divas Toyota Land Cruiser un divas Toyota Corolla Verso. Šo automašīnu pavaddokumentos tika konstatētas nesakritības - atšķīrās automašīnu modeļi, krāsa un izlaiduma gadi. Veicot minēto automašīnu padziļināto pārbaudi, noskaidrots, ka visas minētās automašīnas atrodas starptautiskajā meklēšanā, saistībā ar to zādzību dažādās Eiropas Savienības valstīs - Vācijā, Zviedrijā un Latvijā. Divas automašīnu Toyota Land Cruiser auto zādzība notikusi Latvijā, par šo faktu 2014.gada oktobrī VP Rīgas RP Baložu iecirknis ir uzsācis kriminālprocesus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada aprīlī, pēc trīs gadu pārtraukuma, sasniegts auto zādzību antirekords, pārsniedzot 100 automašīnas mēnesī, taču maijā tas ticis pārsniegts vēlreiz ar 110 nozagtām automašīnām mēnesī, liecina uzņēmuma Autonams apkopotie dati.

Noslēdzot 2015. gada 1. pusgadu, kā ierasts, vietu topa augšgalā saglabā Volkswagen markas automašīnas un modelis Golf (33), taču ir vērojams būtisks pieaugums Touran (16) modeļu zādzībās, salīdzinot ar iepriekšējo pusgadu. Zagtāko modeļu topa otro vietu ieņemt automašīnas Audi A4 (22), kam cieši seko Toyota Corolla Verso (21).

Tāpat kā iepriekšējā ceturksnī, Top10 zagtākās markas veido vairāk nekā 85% no visiem zagtajiem transporta līdzekļiem. Zagto automašīnu vidējais vecums ir samazinājies par vienu gadu, un īpaši tas ir novērojams Audi gadījumā, kur vidējais zagto automašīnu vecums ir samazinājies par 3,34 gadiem – tiek zagtas arvien jaunākas automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Pabeidz izmeklēšanu par noziedzīgo grupu, kura caur Latviju izvedusi ES zagtus luksuss klases auto

Lelde Petrāne, 19.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par Eiropas Savienībā (ES) zagtu luksuss klases automašīnu izvešanu caur Latviju uz Tadžikistānu. Kopumā pārtverti 20 ekskluzīvi transportlīdzekļi, ko organizētā noziedzīgā grupa ilgākā laika posmā, sākot jau no 2014.gada, mēģinājusi caur Latviju nogādāt Tadžikistānā. Nodarījumā par aizdomās turētām atzītas trīs personas. Lieta nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Sākotnēji aizdomas par iespējams zagtu luksuss klases automašīnu izvešanu no Latvijas radās muitas darbiniekiem, kad, pārbaudot vilciena kravu un attiecīgās kravas pārvadājumu dokumentāciju, konstatētas nesakritības. Policijai pārbaudot izvešanai paredzētos transportlīdzekļus, atklājās, ka patiesi vairāki no tiem ir zagti.

Uzsākot izmeklēšanu, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde sadarbībā ar Muitas kriminālpārvaldi un Latvijas Robežsardzi noskaidroja, ka 2014.gadā organizēta noziedzīga grupa apvienojusies, lai nogādātu uz Tadžikistānu tālākai realizācijai Eiropas Savienībā (ES) zagtās automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas vidējais auto pircējs pērk mazlietotu vācu auto 6000 eiro vērtībā

Db.lv, 18.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens ierasti ir periods, kad iedzīvotāji aktīvi iegādājas automašīnas. Neskatoties uz to, ka pēdējo trīs gadu laikā cilvēki arvien biežāk izvēlas pirkt jaunu auto no salona (jauno auto iegādes ikgadējais pieaugums ir 30%–40%), tomēr aizvien lielākā daļa iegādājas sev mazlietotu auto, informē AS Swedbank.

Protams, iegādājoties mazlietotu auto, jāatceras par īstermiņa un ilgtermiņa izdevīgumu. Pirkuma brīdī mazlietota un, it īpaši, ilgāku laiku lietota auto iegāde ir ekonomiski daudz izdevīgāka par jauna auto iegādi. Taču ilgtermiņā lietota automašīna, visdrīzāk, prasīs (vismaz proporcionāli!) lielākus ieguldījumus nekā jauns auto. Piemēram, viens no būtiskiem rādītājiem ir auto degvielas patēriņš – jauniem automobiļiem tas nereti var būt samazināts un daudz ekonomiskāks nekā vecākiem auto. Lai gan situācija nav viennozīmīga, jo vērā jāņem gan automašīnas motora tilpums, gan degvielas tips (benzīns, dīzeļdegviela, gāze), kā arī braukšanas intensitāte – tas, vai auto tiek izmantots bieži vai reti, pilsētā vai uz lielceļiem. Kopumā, izvēloties auto, ieteicams emocionālajiem apsvērumiem summēt klāt arī racionālos, no kuriem pats svarīgākais ir – auto ikmēneša uzturēšanas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepastāv obligāts zināšanu minimums, kas nepieciešams taksometru vadītājiem, lai varētu strādāt Rīgā. Ar to nākas saskarties, kad taksometra vadītājs vai vadītāja pasažierim atbild: «Ja pateiksiet, kā turp aizbraukt, tad aizvedīšu.» Starp objektiem, kuru atrašanās vieta un pie tiem piebraucamie ceļi dažiem taksometru vadītājiem ir nezināmi, var minēt Saeimas namu, Rīgas pili, kinoteātri Splendid Palace, Zemkopības ministriju, vēsta laikraksts Diena.

Aptaujāto taksometru kompāniju pārstāvji apgalvojuši, ka taksometru vadītāji pirms darba uzsākšanas tiek apmācīti, taču ne vienmēr šī apmācība saistās ar orientēšanos Rīgā. «Jāmāca ir daudz kas vairāk - lietas, kas saistītas ar satiksmes drošību, visu, kas saistās ar attieksmi pret klientu, arī lojalitātes jautājumi pret uzņēmumu. Tas nav vienas dienas darbs. Visiem vadītājiem ir navigācija un saikne ar dispečerdienestu,» skaidrojis a/s Rīgas taksometru parks padomes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks.

Vaicāts, vai viņa darbinieki zina, kur atrodas objekti Rīgas centrā, L. Muižnieks Dienai izteicies skarbi: «Ja cilvēks nezina, kur atrodas Saeima vai Rīgas pils, viņš ir idiots, un idiotus mēs darbā neņemam.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr valsts iestādes vēl diskutē par izsludinātā Rīgas satiksmes biļešu cenu kāpuma pamatotību, taksometru uzņēmumi jau trin plaukstas par gaidāmo pasažieru pieaugumu, trešdien raksta laikraksts Diena.

«Protams, ka cenu kāpums mūs ietekmēs - būs vairāk klientu,» pauž SIA Panda Taxi menedžeris Ilmārs Lācers. Lai gan visi Dienas aptaujātie taksometru uzņēmumi apgalvo, ka pagaidām cenu kāpums nav paredzēts, SIA Lady taxi mārketinga direktore Linda Truksne atzīst, ka šāda iespēja tomēr pastāv: «Nevaru apgalvot, ka necelsim cenas, mēs vienkārši par šo jautājumi vēl vispār neesam domājuši. Taču ir dzirdētas kādas baumas, ka citi uzņēmumi plāno paaugstināt savas cenas.»

Valsts kontrole (VK) jau paudusi šaubas par pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) jauno tarifu pamatotību. Valsts kontroliere Elita Krūmiņa intervijā LNT to argumentēja, norādot, ka jau pērn RS operatīvajā revīzijā VK nav varējusi izvērtēt Rīgas sabiedriskā transporta tarifu veidošanās mehānismu - secināts, ka nav skaidras visas izmaksu pozīcijas un pietrūcis izstrādātas pasažieru skaita prognozēšanas metodikas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglo taksometru pakalpojumu nozarē pārliecinošu virsroku ņēmuši mazie uzņēmumi, tirgū valda asa konkurence, tomēr aizliegtas vienošanās vai tirgus varas ļaunprātīga izmantošana nav atklāta, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

DB aptaujātie nozares pārstāvji atzīmē, ka vieglo taksometru jomā valda liela sadrumstalotība un īpaši pēdējo gadu laikā vērojams liels mikrouzņēmumu skaita palielinājums. Taksometru kompānijas Lady Taxi izpilddirektors Andris Bondars DB atzina, ka, protams, nozari ietekmē tas, ka ir liels mikrouzņēmumu skaits. «Mēs gan šādu praksi nepiekopjam. Nevar teikt, ka šī situācija mūsu kompāniju ietekmētu tieši. Protams, mums ir lielākas izmaksas un nodokļi, jo neesam mikrouzņēmums. Ja pērn būtu pieņemti grozījumi likumā, kuri noteica nozares, kas nevarētu vairs būt mikronodokļa maksātāji no šā gada sākuma, situācija taksometru tirgū strauji mainītos. Tomēr domāju, ka tāpat tiktu atrastas citas shēmas,» piebilst A. Bondars.

Komentāri

Pievienot komentāru