Tehnoloģijas

Lattelecom pārsūdzēs zaudētu tiesas prāvu pret Baltkom

Sanita Igaune, 29.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom ir iesniedzis kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, kurā noraidīta uzņēmuma prasība pret Baltkom par 77,6 tūkst. Ls parāda piedziņu saistībā ar numuru saglabāšanas pakalpojumu, DB sacīja Lattelecom sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

DB jau rakstīja, ka Rīgas apgabaltiesa ir pilnībā noraidījusi Lattelecom prasību pret Baltkom strīdā par numuru saglabāšanas maksu 82 tūkst. Ls apmērā. Tiesa nolēma arī atcelt piemēroto nodrošinājuma līdzekli, kā arī piedzīt no Lattelecom tiesas izdevumus 368,8 Ls apmērā.

Strīda pamatā ir maksa, kuru Lattelecom pieprasīja par numuru pārvietošanas pakalpojumu, kuru kā obligātu nosaka Elektronisko sakaru likums. Baltkom nepiekrita prasītajai maksai, jo tā nebija pamatota un kavēja brīvas konkurences attīstību telefonsakaru tirgū, iepriekš paskaidroja Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš.

Lattelecom 2008.gadā cēla un vēlāk papildināja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā prasību pret Baltkom par zaudējumu un parāda piedziņu ar kuru, lūgts piedzīt no Baltkom parāda summu 77,6 tūkst. Ls apmērā. Vēlāk Lattelecom lūdza parāda summas apmēru palielināt par 4,7 tūkst. līdz 82,3 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru