Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu veiksmīgu investīciju projekta īstenošanu, Luminor banka piešķīrusi 950 000 eiro finansējumu kokapstrādes uzņēmumam SIA Latvāņi. Projekta kopējais finansējums ir 6,99 miljoni eiro, un tā laikā paredzēts uzsākt jauna līmētās koksnes produkta — konstrukciju brusas no radiāliem piemizas dēļiem — ražošanu.

Projektu jaunu produktu ieviešanai ražošanā SIA Latvāņi uzsāka jau 2018. gadā, un tas tiek realizēts vairākās kārtās. To plānots pabeigt šī gada beigās. Projekta ietvaros notiek divu eksperimentālu ražošanas līniju izstrāde, ražošana un uzstādīšana ar mērķi padarīt ražošanu ātrāku un sākt ražot jaunu līmētās koksnes produktu ar uzlabotām lietošanas īpašībām — konstrukciju brusas no radiāliem piemizas dēļiem. Iegūtais finansējums ļaus uzņēmumam paaugstināt produktivitāti un integrēt ražošanas līnijā tādas eksperimentālas tehnoloģijas, kuru tehniskie parametri atbilst jaunākajiem zinātniskajiem sasniegumiem.

SIA Latvāņi valdes locekle Linda Grīnberga stāsta: “Šobrīd uzņēmuma galvenais izaicinājums ir kāpināt ražošanas efektivitāti, gan ieviešot inovācijas ražošanas procesā, gan investējot rītdienas tehnoloģijās. Rūpnīcā jau šodien tiek izmantoti augstas izšķirtspējas skeneri un ciparvadības darbgaldi, bet šis projekts ļaus vēl vairāk attīstīt rūpnīcas tehnoloģijas, lai mēs varētu strādāt efektīvāk un ražot mūsdienīgākus produktus, izmantojot mākslīgo intelektu.”

Uzņēmuma SIA Latvāņi pirmsākumi meklējami 1994. gadā, un tas nodarbojas ar dažādu koksnes produktu ražošanu. Pārstrādājot zāģbaļķus, tiek ražotas līmētas koka konstrukcijas logu izgatavošanai, plāksnes galdniekiem, koka logi, durvis, galdniecības izstrādājumi, priedes mizas kokaugu mulčēšanai. Savukārt koksnes atlikumi tiek pārstrādāti kurināmajā — skaidu briketēs un granulās. Uzņēmums ražo arī elektroenerģiju un apsilda ražošanas teritoriju ar pašu ražotu siltumu no biomasas.

“Ar uzņēmumu Latvāņi veiksmīgi sadarbojamies jau vairāk nekā desmit gadus un priecājamies, ka varam sniegt savu atbalstu arī jaunā un vērienīgā projekta īstenošanā. Mums ir svarīgi atbalstīt šādu perspektīvu vietējo uzņēmumu, kas ne vien sniedz ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā, bet arī rūpējas par ilgtspējas jautājumiem, strādājot ar koku kā atjaunojamu resursu un veicinot bezatlikumu ražošanu,” saka Ilze Zoltnere, Luminor bankas Korporatīvā departamenta vadītāja.

Projekta kopējais finansējums ir 6,99 miljoni eiro, no tā 2,85 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums. Projekta Nr. 1.2.1.4/18/A/038, "Jaunu produktu ieviešana ražošanā uzņēmumā Latvāņi SIA”.

Kokzāģētavas komplekss izveidots uz Laimoņa Onzula zemnieku saimniecības Latvāņi bāzes, kas dibināta jau 1994. gadā. Uzņēmumā darbojas pilna procesa bezatlikumu tehnoloģijas kokapstrādes rūpnīca. SIA Latvāņi realizē savu produkciju pārsvarā Eiropas un Āzijas vairumtirgotājiem, kuru klienti ir koka logu ražotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru