Jaunākais izdevums

Jaundibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Factury no vairāk nekā 400 pretendentiem klātienes atlases veidā iekļuvis TOP 10 labāko komandu vidū pasaules vadošajā finanšu tehnoloģiju akseleratorā Startupbootcamp FinTech Ņujorkā, ASV. Programma ilgs trīs mēnešus un tās ietvaros start-up uzņēmumiem būs iespēja sadarboties ar tādām starptautiskām bankām kā Santander, Deutsche Bank, Rabobank un citām.

Factury ir rēķinu apmaksas un klīringa platforma, kas darbojas uz tehnoloģijas blockchain datubāzes, lai savienotu uzņēmumus ar finanšu iestādēm – bankām, faktoringa kompānijām, apdrošināšanas un parādu piedziņas aģentūrām.

Factury izpilddirektors un līdzdibinātājs Sandris Mūriņš komentē: «Factury tic, ka akselerators palīdzēs sasniegt mūsu galvenos mērķus šīs programmas ietvaros – startēt ASV tirgū, izveidot vismaz 3 pilotprojektus ar sadarbības partneriem – finanšu institūcijām, un piesaistīt «sēklas» finansējumu, lai strauji iekarotu tirgus daļu.»

Uzņēmumiem šī platforma palīdzēšot saņemt naudu par rēķiniem laicīgi vai ar saviem nosacījumiem, neatkarīgi no klientiem. Kompānijas Atradius pētījums liecina, ka 94% ASV kompāniju ir bijusi problēma ar kavētiem maksājumiem. Tādā veidā uzlabosies klientu apgrozāmā kapitāla rādītāji un samazināsies parādu piedziņas laiks un resursi. Finanšu institūcijām šī platforma atvērs jaunas peļņas iespējas, apkalpojot uzņēmumus par zemākām izmaksām, automatizējot procesus, kuri šobrīd ir veikti manuāli un papīra formātā.

Factury šifrētas pieejas blockchain datubāzē ierakstītā informācija automātiski izplatās un uzglabājas neatkarīgos serveros visā pasaulē, tādā veidā tajā veiktie ieraksti ir neizdzēšami. Šīs tehnoloģijas īpašības sniegs papildu drošību un samazinās krāpšanas gadījumus darījumos ar pēcapmaksas rēķiniem – būs pierādīta to izcelsme, apmaksa vai izmantotie ārējie pakalpojumi, piemēram, rēķinu faktorings, finansēšana, apdrošināšana vai parādu piedziņa.

Platformā izmantotais automatizētais «gudro līgumu» (smart contract) risinājums ļaus sadalīt maksājumus starp iesaistītajām pusēm izdevīgāk un ātrāk nekā tas notiek pašreiz.

Factury komandu veido trīs latviešu profesionāļi. Uzņēmuma padomnieks ir Matīss Ansviesulis, Eiropā 2. straujāk augošā uzņēmuma CreamFinance dibinātājs un izpilddirektors.

Akseleratora programma sāksies šā gada 18. aprīlī un ilgs trīs mēnešus koplietošanas birojā Grind Pasaules Tirdzniecības centra telpās. Programmas rezultātā uzņēmumi prezentēs savu progresu pasākumā Demo Day vairāk nekā 500 investoru klātienē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasākumā fokusā būs ICO ekosistēmas iespējas un izaicinājumi, par kurām stāstīs Iconiq Lab akseleratora un kriptovalūtas kompānijas Factury līdzdibinātājs Sandris Mūriņš

Nākamo pirmdien koprades telpā The Mill notiks jau otrais kriptovalūtai veltītais pasākums. Šoreiz interesentus uzrunās Iconiq Lab akseleratora un kriptovalūtas kompānijas Factury līdzdibinātājs Sandris Mūriņš. Kriptovalūtas stratēģis savu prezentāciju veltīs vairākiem aktuāliem jautājumiem – kāpēc un kā ICO (Initial Coin Offering) traucē un demokratizē riska kapitāla nozari, kādi ir galvenie ICO ekosistēmas uzdevumi un kā Iconiq Lab palīdz jaunuzņēmumiem iegūt līdzekļus, izmantojot kriptovalūtas aktīvus.

The Mill pulcēs šīs jomas ekspertus pasākumu sērijās, lai pievērstu plašāku uzmanību iespējamajai nākotnes valūtai, lai arī cilvēkiem, kuri par kriptovalūtu un tās aktīviem pagaidām neko daudz vēl nezina, būtu iespēja izglītot sevi.

Komentāri

Pievienot komentāru