Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ciemos ieradies projekta The Social Traveler idejas autors un īstenotājs, kas neparastā veidā atklās mūsu valsti, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Bjorna Troka (Bjorn Troch) projekts The Social Traveler radies 2010. gadā, izaugot no trim šā beļģu jaunekļa interesēm vai pat kaislībām. Proti, viņu dzīvē visvairāk saista cilvēki, ceļojumi un sociālie tīkli. Visus šos trīs lielumus saliekot kopā, ir iznācis tā, ka Bjorns ceļo pa pasauli, tver iespaidus, iegūst draugus, iesaista viņus savās ceļotāja gaitās un par iepazīto, uzzināto, satikto un pieredzēto viņš stāsta dažādos sociālajos tīklos (FB, Instagram, Twitter, Google + un, it īpaši, savā thesocialtraveler.net).

Tomēr Bjorns Troks nav tipisks blogeris jeb emuārists, kādu pēdējā laikā ir saradies visai daudz. Beļģu ceļotāja īpatnība ir tā, ka visu nepieciešamo informāciju viņš iegūst vai nu sociālajos tīklos, vai nu aci pret aci tiekoties ar apceļojamās valsts iedzīvotājiem. Viņš neizmanto ne ceļvežus, ne tīmekļa vareno palīgu Google.

Beļģis iet netradicionālu svešās zemes iepazīšanas ceļu, braucienu laikā paveikdams īpaši viņam sagādātus uzdevumus. Par tiem viņš iepriekš neko nezina.

Bjornu Troku iepazīt Latviju ir uzaicinājis LIAA Tūrisma departaments sadarbībā ar lidsabiedrību airBaltic un Siguldas attīstības aģentūru.

Beļģu ceļotājs Latvijā būs no 5. līdz 11. jūlijam, visā pilnībā ļaujoties paša izdomātās, aizraujošās spēles noteikumiem. Proti, no rīta viņš saņems jaunu (negaidītu) uzdevumu, ko būs sagatavojuši vizītes organizatori vai FB lapā If you like Latvia latvia likes you iesūtījuši viņa sekotāji Latvijā. Un tad, izmantojot vienīgi sociālo tīklu iespējas un nejaušas tikšanās ielās, Bjorns centīsies uzdevumu izpildīt. Kā viņam tas izdosies, redzēsim paši savām acīm, jo visas viņa gaitas atspoguļosies sociālajos tīklos. Mirkļbirka - #RigaChallenge.

Ieradies Rīgā šodien, 5. jūlijā, un nolicis mugursomu viesnīcā Ibis Riga Centre Hotel, Bjorns Troks šodien jau veiks pirmo uzdevumu. Proti, airBaltic Training centrā vadīs lidmašīnu.

Neparastajam beļģu jauneklim sociālajos tīklos ir tūkstošiem sekotāju. Nākamajās dienās viņi daudz interesanta uzzinās arī par mums.

Komentāri

Pievienot komentāru