Foto

Latvijā rada lietotni vīriešiem, kas palīdzēs iepazīties ar sievietēm

Gunta Kursiša, 20.03.2014

Jaunākais izdevums

Talkā ņemot ASV un Krievijā esošās sieviešu savaldzināšanas jeb pick-up skolas, Latvijas uzņēmums SIA Arcana izveidojis lietojumprogrammu FlirtrApp, kuras uzdevums būs palīdzēt vīriešiem iepazīties ar sievietēm. Uzņēmums sācis lietotnes virzību ASV, taču potenciāls saskatīts arī spāniski runājošās valstīs, Db.lv atklāja Arcana Digital Group mārketina direktors Andris Merkulovs.

Jaunā projekta FlirtrApp sākotnējās idejas pamatā bija palielināt vīriešu iespējas iepazīties ar iespējamo otro pusīti, kuru viņi «satikuši» internetā, Db.lv stāstīja A. Merkulovs. Tas būtu iespējams, izmantojot draugu palīdzību, kā arī sakot sievietei «pareizās frāzes», lai noturētu viņas interesi. Tādējādi Arcana radās interese «ievirzīt sociālo un iepazīšanās portālu spēku, lai tie strādātu vīriešu labā». Jaunā lietojumprogramma darbosies kā slēgta lietotāju grupa, kas «iedrošinās un iemācīs vīriešiem sarunāties ar sievietēm efektīvākā līmenī».

Piemēram, lietojumprogrammā tiks iekļauta grupas sarunu jeb crowd-chat funkcija, «Vienā logā vīrietis varēs komunicēt ar sievieti, bet paralēli otrā logā draugi un flirta eksperti varēs sniegt padomus, kā uzsākt sarunu, ko teikt nākamo, kā reaģēt, atbildēt un noturēt interesi, balstoties uz čata vēsturi un sarunas gaitu,» stāsta A. Merkulovs.

Sievietes profila informācija paliks anonīma un padomnieki neredzēs viņas profilu.

Tāpat tiks izveidota vērtēšanas sistēma, kur katrs padoms tiks novērtēts, tādā veidā būvējot «Flirta padomnieku Topu». Jebkurš Flirtr lietotājs varēs atstāt rekomendācijas un vēlāk par padomiem sākt arī pelnīt, skaidro Arcana pārstāvis.

FirtrApp būs paredzēta tikai vīriešiem, un tai varēs piekļūt, saņemot ielūgumu.

«Aktīvu virzību jau esam uzsākuši ASV, jo tieši tur ir visattīstītākie iepazīšanas jeb dating pakalpojumi. Tāpat ASV ir ļoti spēcīgas tā dēvētās pick-up skolas, kuras atbalstīs ar saviem ieteikumiem un pick-up frāzēm,» skaidroja A. Merkulovs. Līdz ar to lietojumprogramma būs angļu valodā. Crowd-chat sadaļā vīrieši varēs sniegt padomus savā dzimtajā valodā. «Ja lietotāju pieprasījums pieaugs, neizslēdzam iespēju nākotnē pievienot arī citas valodas. Šobrīd jau novērojam interesi no spāniski runājošajām valstīm,» stāstīja Arcana pārstāvis.

Pašlaik uzņēmums sācis apkopot cilvēkus, kas varētu piedalīties slēgtā beta versija testēšanā, kura varētu būt pieejama viena divu mēnešu laikā. Līdz ar lietojumprogrammas «laišanu gaisā» tā būs pieejama Android un iOS ierīcēm.

Lai izveidotu lietotni, tika apkopoti Arcana Digital Group resursi 40 cilvēku sastāvā Rīgā un Minskā, kā arī piesaistīta palīdzība no ASV un Krievijas «savaldzināšanas aģentūrām».

Arcana Digital Group tika izveidota 2012. gadā, apvienojoties pieciem Latvijas IT uzņēmumiem. Arcana Digital Group pārstāvniecības atrodas Londonā un Minskā, galvenais birojs atrodas Rīgā. Šobrīd Arcana globālā tirgū ir plašāk pazīstama ar tādiem projektiem kā Roamer, VIR2SIM un FamilySky.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Iepazīšanās lietojumprogrammas FlirtrApp izveidotāji rada vietni ģimenes tradīciju glabāšanai

Gunta Kursiša, 25.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Arcana, kas šā gada martā nāca klajā ar lietojumprogrammu vīriešiem, kas palīdzēs viņiem iepazīties ar sievietēm FlirtrApp, krieviski runājošo valstu tirgum sagatavojis «ģimenes stāstu mākoni» FamilySky.

Pirmie tirgi, kuros plānots piedāvāt FamilySky, ir valstis, kurās runā krieviski - Krievija, Armēnija, Kazahstāna un arī Latvija.

Db.lv stāstīja Arcana mārketinga direktors Andris Merkulovs, jaunā vietne sakārto svarīgākos ģimenes notikumus hronoloģiskā ģimenes stāstu kalendārā, kas esot pieejams tikai radiniekiem – informācija nav pieejama publiski, kā tas ir, piemēram, sociālajos tīklos. Bez ģimenes saziņas nodrošināšanas, FamilySky lietotāji var aplūkot un pievienot fotogrāfijas, notikumus, padomus, receptes, ciltskoku un radinieku biogrāfijas. Šim nolūkam FamilySky bezmaksas piešķir vairāk nekā vienu terabaitu (TB) brīvas vietas katrai ģimenei, kas ir līdzvērtīga 200 tūkstošiem fotogrāfiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Jau otrais latviešu IT iesācējuzņēmums piesaistījis miljonu lielas investīcijas

Lelde Petrāne, 30.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc sekmīgā latviešu iesācējuzņēmuma Infogr.am, kurš saņēmis lielas investīcijas, vēl viens iesācējuzņēmums no Latvijas ir piesaistījis ārvalstu investoru uzmanību. IT projekts Roamer, kas pirms gada tika izstrādāts uzņēmumā Arcana, saņēmis 1,3 miljonus dolāru lielas investīcijas uzņēmuma pakalpojumu attīstīšanai, informēja Arcana Digital Group pārstāvis Andris Merkulovs.

2013. gada vasarā Latvijas uzņēmums Arcana, kas nodarbojas ar startapu izstrādi, izveidoja mobilo aplikāciju «viesabonēšanas slepkava». Roamer piedāvā nemaksāt par viesabonēšanu, turklāt, saglabājot savu numuru, būt sasniedzamam ceļojuma laikā ārzemēs. Gada laikā vairāk nekā 200 tūkstoši lietotāju esot lejupielādējuši aplikāciju savos viedtālruņos, kas, kā vēsta uzņēmums, esot ļāvis ceļotājiem ietaupīt aptuveni 3 miljonus dolāru.

No vairākiem ārzemju investoriem ar pieredzi telekomunikācijā, tai skaitā no Lielbritānijas uzņēmuma Dial-a-Phone dibinātāja Ričarda Frenka (Richard Frank), piesaistītas investīcijas 1,3 miljonu dolāru apmērā. Iegūtie līdzekļi nepieciešami, lai veicinātu servisa popularitāti jau esošajos un potenciālajos tirgos, ieskaitot bijušās Padomju Savienības valstis, kā arī, lai uzlabotu un radītu jaunas servisa funkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas starpplatformu web biznesa risinājumu izstrādātājs - uzņēmums Arcana Digital Group, ir izveidojis demonstratīvu versiju vietnei arcanaglobal.com, paredzētu Google Glass ierīcēm. Tā esot pirmā interneta mājaslapa Eiropā, kas speciāli paredzēta jaunās tehnoloģijas platformai, stāstīja uzņēmuma pārstāvis Andris Merkulovs.

Tehnoloģijas turpina strauji attīstīties, un ASV un Lielbritānijā laists klajā jauns augsto tehnoloģiju «sīkrīks» - Google Glass.

Jaunā platforma pieprasa principiāli citādāku pieeju no web izstrādāju puses. Ir nepieciešams apgūt informācijas atspoguļošanas īpatnības uz caurspīdīga displeja, kas izvietots uz Google Glass brillēm, skaidroja A. Merkulovs.

Vietnes arhitektūru nācies ievērojami vienkāršot un pielāgot Google Glass lietošanas īpatnībām. Lapas teksta informāciju tika nolemts pārveidot audio formātā. Šāda pieeja tika paredzēta, lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu ar Google Glass brillēm, nesamazinot lietošanas efektivitāti. Kā rezultātā, skatoties uz lapu arcanaglobal.com, izmantojot Google Glass, ir viegli pārvietoties starp lapas sadaļām, apskatīt portfolio un iegūt pamatinformāciju audio formātā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir divas iespējas – vai nu vienatnē čubināties ap savu ideju un lēnā garā to attīstīt, vai arī piesaistīt investīcijas, lai panāktu izrāvienu ar daudz lielāku jaudu, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Kopumā IT kompānijā Arcana Digital Group izveidoti aptuveni 25 startup projekti, no kuriem aptuveni 70% ir piesaistījuši pirmssēklas investīcijas no 20 līdz 200 tūkstošiem eiro. Katrā investīciju piesaistes stadijā (pirmssēklas, sēklas, A, B, C raunds) ir savi uzdevumi, kas jāpaveic. «Kad trīs četri cilvēki izdomā kaut ko interesantu, viņiem ir milzīga motivācija mainīt pasauli, izdarīt kaut ko foršu. Sākumā viņi to dara paralēli pamatdarbam. Ar laiku nāk pirmās problēmas, viņi saprot, ka projekts prasa daudz laika, un nāk apjausma, ka tas ir īsts darbs,» ieskicē Arcana vadītājs Aleksandrs Krēgers. Ja iesākumā idejas autori var strādāt, cik vien lēni vēlas, pie pirmajiem ieguldījumiem – pirmssēklas investīcijām – parādās atbildība pret naudas devējiem. Ir nepieciešams izstrādāt prototipu, ar ko pārbaudīt, vai idejai varētu būt pieprasījums. Noskaidrojot, ka interese ir, var piesaistīt vēl finanses tālākai attīstībai – sēklas finansējumu. Iegūstot to, komandā tiek pieņemti papildu cilvēki, lai turpinātu attīstīt projektu un noskaidrotu to, vai kāds ir arī gatavs maksāt par produktu vai pakalpojumu, kas tiek izstrādāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien vairāk Latvijas uzņēmēji orientējas uz globālo tirgu, izmantojot jaunās tehnoloģijas. Kā viņi risina klientu piesaistes problēmu ārvalstīs, ņemot vērā ierobežotu budžetu? Pavisam nesen vietējie uzņēmēji sev ir atklājuši jaunu servisu, kurš minūtes laikā pieslēdz pie Latvijas SIM kartes ārzemju numurus.

Latvijas tirgus ir ierobežots, tāpēc mazajam un vidējajam biznesam darbs ar ārzemju klientiem kļūst par pievilcīgu alternatīvu. Vēl nesen, lai pieteiktu sevi starptautiskaja tirgū, bija nepieciešami lieli ieguldījumi. Tomēr pat simtiem tūkstoši, kas tiek ieguldīti biroju atvēršanai ārvlastīs, masu reklāma, un dalība izstādēs negarantē panākumus.

Interneta un globālo komunikāciju attīstība ir ieviesusi radikālas pārmaiņas biznesa attīstībā. Jaunās tehnoloģijas ļauj izvirzīt mazo biznesu globālā līmenī, neliekot atstāt savus birojus un bez miljoniem liela budžeta. Arvien vairāk Latvijas biznesmeņi izvieto informāciju par savu preci un pakalpojumiem, specializētos interneta portālos ārzemēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir labu ideju valsts. To pierādījis vēl viens šeit radīts start-up uzņēmums RingBe, biznesa portālu db.lv informēja tā vadītājs Andris Merkulovs. Uzņēmums plānojot «apvērsumu telekomunikāciju jomā» un nule saņēmis investīciju aizdevumu 50 000 eiro apmērā no Imprimatur Capital.

RingBe ir aplikācija, kas piedāvā viedtālruņu lietotājiem zvanīt uz vai no ārzemēm un arī vietējā tīklā par lētāko tarifu. Aplikācija, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, automātiski izvēlas lētāko savienojuma veidu. Piemēram, ja aplikācijas lietotājs atrodas ārzemēs un ir pieejams internets, zvans būs bez maksas. Savukārt, ja interneta savienojums nav pieejams, aplikācija iniciē īpašu savienojumu, kas ļauj samazināt cenu no 50 līdz 99%, skaidroja A. Merkulovs.

Investīciju aizdevumu ir izsniedzis riska kapitāla fonds Imprimatur Capital. Šie līdzekļi tiks izmantoti RingBe aplikācijas testēšanai, versijas, kas piemērota viedtālruņiem ar iOS operētājsistēmu, pilnveidošanai un pirmo klientu piesaistei. Šie trīs uzdevumi tiek veikti paralēli, taču šobrīd aktīvākais darbs norit pie testēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Latvijas uzņēmēji atzīstas savās kļūdās: Aleksandrs Krēgers, IT kompānijas Arcana direktors

Anda Asere, 13.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobris ir Kļūdu atzīšanas diena (Day for Failure), kuras mērķis ir izcelt to, ka aiz lieliskiem panākumiem bieži vien slēpjas šādas tādas kļūdas un neveiksmes.

DB aptaujāja Latvijas uzņēmējus, lai noskaidrotu viņu pieredzi. Šīs dienas gaitā publicēsim uzņēmēju pārdomas!

Nevis kļūda, bet neveiksmīgs mēģinājums

Aleksandrs Krēgers, IT kompānijas Arcana direktors:

«Lielākā kļūda bija ieguldīt naudu projektā, kur bija neapzināti liels risks, un rezultātā pazaudēt to. Vajadzēja dziļāk izpētīt iespējamos riskus un izstrādāt B plānu, citādi tas līdzinās kazino spēlei. Diemžēl šajā spēlē man nepaveicās, bet es saņēmu labu mācību.

Ja mēs runājam par biznesu un uzņēmējiem, tad, manuprāt, neeksistē tāds jēdziens kā kļūda, to drīzāk var nosaukt par neveiksmīgu mēģinājumu. Neveiksmei varētu būt dažādi iemesli – emocijas, informācijas trūkums, vāja stratēģija, skopums utt., bet galvenais, lai uzņēmējs nepadodas un nostājas atpakaļ uz kājām, izdarot pareizus secinājumus nākotnei. Krītot un pieceļoties uzņēmējs trenē savas iemaņas sasniegt veiksmi. Protams, nevajag aizmirst, ka neveiksme ir veiksmes otra puse. Tādēļ analizējot citu uzņēmēju neveiksmes, mēs labāk saprotam, kur varētu būt īstais ceļš uz veiksmi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan viedtālruņus Latvijā izmanto 470 tūkstoši iedzīvotāju vecuma grupā no 15 līdz 74 gadiem, tikai 8 no 21 Latvijas komercbankām saviem klientiem piedāvā mobilās aplikācijas bankas pakalpojumu izmantošanai.

Uzskatāmu infografiku izveidojis uzņēmums Arcana. Skatiet to augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru