Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas dienas – 20. un 21. jūlijā – lidostā Jūrmala notiks aviošovs Wings Over Baltics Airshow (WOBA) 2019, kuru realizēs pašmāju pilotu komanda Baltic Bees Jet Team, Dienas Biznesu informēja WOBA organizators Artūrs Šlosbergs.

Aviošovs jau kļuvis par tradīciju. Pērn Jūrmalas lidostā pulcējās vairāk nekā 18 tūkstoši cilvēku, kas bija ieradušies no visas Eiropas. Baltic Bees Jet Team ir vienīgā pilotu komanda Baltijā, kas nodarbojas ar paraugdemonstrējumiem un šova elementiem, bet WOBA šogad Tukumā ir unikāla iespēja divu dienu garumā ieraudzīt pilotu jaunāko sniegumu. A. Šlosbergs uzsvēra, ka pilotu uzstāšanās programma būs vēl vērienīgāka nekā pērn un paraugdemonstrējumi, gan lidojot grupā, gan individuāli, sagādās pārsteigumus arī tiem, kuri šovu apmeklēja pērn.

Galvu reibinošā ātrumā

Interesentus, kuri apmeklēs aviošovu, sagaida galvu reibinoši priekšnesumi, sasniedzot līdz 900 km/h lielu ātrumu gan solo izpildījumā, gan vairākām lidmašīnām lidojot formācijās. Lidojumos izmanto īstus iznīcinātājus F-16 Falcon, JAS 39 Gripen, Eirofighter Typhon, F/A 18. Abās šova dienās būs vairāki priekšnesumi, kā arī iespēja iepazīties ar pilotiem. Būs arī iespēja iekāpt un apsēsties pilota krēslā.

Pilotu komandu Baltic Bees Jet Teem vada Latvijas pilots Artjoms Soloduha, kurš arī izpilda solotrikus gaisā. WOBA 2019 preses konferencē lidostā Jūrmala A. Soloduha žurnālistiem atklāja, ka tikai no malas viss izskatās vienkārši un eleganti, bet pilota kabīnē ir pavisam citādi. «Tas ir grūts un precīzs darbs, bet, lidojot komandā, tā ir arī atbildība par citiem komandas biedriem, jo precīzi ir jāizpilda iecerētais,» norādīja A. Soloduha.

Lidostas seja

Baltic Bees Jet Team un viņu organizētie aviošovi visā pasaulē ir arī lidostas Jūrmala viena no atpazīšanas zīmēm. Jurmala Airport valdes loceklis Juris Rekšņa preses konferencē pauda, ka lidostas sertifikācijas lietas virzās lēni, un izteica cerību – tas, ka lidostā savu bāzes vietu atradusi tik profesionāla pilotu komanda, palīdzēs Latvijas birokrātiem saprast lidostas vajadzības. Viņš arī norādīja, ka šobrīd Baltic Bees Jet Team ir viens no lidostas atpazīstamības nesējiem pasaulē.

Uzrunājot medijus, Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans un Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa pauda, ka gaisa šova organizētāji silda novadu ekonomiku un tādēļ visiem spēkiem gatavi atbalstīt viņu aktivitātes.

20. un 21. jūlijā, kad notiks aviošovs, Ē. Lukmans solīja rūpēties par papildu transportu un automašīnu plūsmas koordinēšanu pie lidostas Jūrmala.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vēlas Latvijai dot vairāk par izrādi debesīs

Jānis Goldbergs, 02.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviošovi visā pasaulē ir gan aviācijas profesionāļu, gan aviācijas biznesa aprindu tikšanās vieta, un tā tas var būt arī Latvijā

Tā intervijā Dienas Biznesam sacīja aviošova Wings Over Baltics Airshow (WOBA) 2019 organizators Artūrs Šlosbergs. Jūlija izskaņā Tukuma lidostā aizvadītais šovs pulcēja vairāk nekā 20 tūkstošus skatītāju, tādēļ pamatoti nosaucams par lielāko aviošovu Baltijas valstīs.

Kāds ir šodienas stāsts par aviošovu, kuru organizējat?

Šogad uz aviošovu Tukuma lidostā ieradās 20 tūkstoši cilvēku. Pārdevām 16 tūkstošus biļešu. Bērni līdz astoņu gadu vecumam tika bez maksas. Bijām izsūtījuši daudz ielūgumu, tostarp ministriem un vēstniecībām. Cilvēku bija vairāk nekā festivālā Positivus, bet mazāk nekā uz Prāta vētras koncertu Liepājā, kas, starp citu, notika tajā pašā laikā, kad mūsu aviošovs.

Komentāri

Pievienot komentāru