Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvārī, salīdzinot ar pērnā gada decembri, būvniecības produkcijas apjomi eirozonā pieauguši par 1,5%, bet Eiropas Savienībā – par 1,3%, liecina Eurostat dati.

Decembrī, salīdzinot ar novembri, būvniecības produkcijas apjomi pieauga attiecīgi par 1,3% un 1,2%.

Savukārt janvārī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo mēnesi, būvniecības produkcijas apjomi eirozonā palielinājās par 8,8%, bet ES – par 7,3%.

Mēneša laikā lielākais būvniecības produkcijas apjomu pieaugums vērojams Slovēnijā – par 22,4%, Spānijā – par 5,8% un Vācijā – par 4,4%. Savukārt lielākais kritums reģistrēts Rumānijā – par 4,3%, Slovākijā – par 3,9% un Francijā – par 2,2%. Latvijā pērnā gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, apjomi sarukuši par 2,3%.

Lielākais būvniecības produkcijas pieaugums gada laikā reģistrēts Slovēnijā – par 42,8%, Spānijā – par 17,6%, Ungārijā – par 15,9% un Vācijā – par 14,1%, bet lielākais kritums bijis Portugālē – par 14%, Rumānijā – par 9,2% un Itālijā – par 7,9%. Latvijā gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada pēdējo ceturksni, apjomi auguši par 3,9%, kas ir sestais straujākais kāpums ES.

Komentāri

Pievienot komentāru