Ražošana

Latvijas kosmētikas ražotājam B2Y jauns īpašnieks

Db.lv, 09.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem privātā kapitāla ieguldījumu fondiem Baltijas reģionā “INVL Baltic Sea Growth Fund” noslēdzis visu Latvijas augošā personīgās higiēnas produktu un kosmētikas ražotāja “B2Y” akciju iegādi.

“B2Y” turpinās vadīt tās dibinātāja un izpilddirektore Rita Lagzdiņa.

“Mēs plānojam “B2Y” attīstīt organiski un meklēsim konsolidācijas iespējas šajā nozarē,” saka “INVL Baltic Sea Growth Fund” partneris Vitauts Plunksnis (Vytautas Plunksnis).

“B2Y” izstrādā un ražo dabīgus ādas, mutes un matu kopšanas līdzekļus, kā arī vannas un dušas produktus. Uzņēmums izplata savus produktus ar zīmolu “Bio2You” un ražo tos arī saskaņā ar privātā zīmola līgumiem.

2021. gadā “B2Y” palielināja pārdošanas apjomus par 36%, sasniedzot 1,5 miljonus eiro, un pašlaik tajā strādā vairāk nekā 20 darbinieku. Uzņēmuma galvenais birojs un ražotnes atrodas Rīgā, Latvijā.

“Es iztēlojos “B2Y” kā vienu no vadošajiem ādas kopšanas līdzekļu ražotājiem reģionā, un, lai sasniegtu šo mērķi, mēs vienojāmies par sadarbību ar “INVL Baltic Sea Growth Fund“. “B2Y” ir ievērojamas izaugsmes iespējas, un tagad mums ir spēcīgs atbalstītājs, kas palīdzēs mūsu attīstībai jaunā līmenī,” saka Rita Lagzdiņa, SIA “B2Y” dibinātāja un izpilddirektore.

“B2Y” kļūst par mūsu piekto “portfeļa” uzņēmumu. Mēs ienākam uzņēmumā, paredzot būtisku SIA “B2Y” izaugsmi šajā nozarē. Fonds atzīst, ka mazie uzņēmumi ir viena no galvenajām globālās ekonomikas sastāvdaļām, un kā privāto un publisko līdzekļu pārvaldītājs cenšas atbalstīt uzņēmējdarbību un MVU izaugsmi,” saka fonda izpildpartnere Deimante Korsakaite (Deimantė Korsakaitė).

“INVL Baltic Sea Growth Fund”“INVL Baltic Sea Growth Fund”, kura kopējā vērtība ir 165 miljoni eiro, ir viens no lielākajiem privātā kapitāla fondiem Baltijā, un tā galvenais investors ir Eiropas Investīciju fonds (EIF).

EIF ir piešķīris 30 miljonus eiro ar Eiropas Stratēģisko investīciju fonda atbalstu, kas ir viens no Investīciju plāna Eiropai (jeb Junkera plāna) galvenajiem elementiem, kā arī piešķīris līdzekļus no Baltijas Inovāciju fonda – “fondu fonda” iniciatīvas, kas izveidota sadarbībā ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas valdību. Tā mērķis ir palielināt kapitāla ieguldījumus mazos un vidējos uzņēmumos ar augstu izaugsmes potenciālu Baltijas valstīs.

Fonds cenšas izveidot diversificētu uzņēmumu portfeli, orientējoties uz darījumiem ar akciju vairākuma vai nozīmīgu mazākuma līdzdalību un izrakstot biļetes vērtībā no 10 milj. līdz 30 milj. eiro, kas uzrāda augstu izaugsmes potenciālu un spēju konkurēt patiesi globālā mērogā. Fonds koncentrējas uz Baltijas valstīm un tām kaimiņos esošajiem Polijas, Skandināvijas un Centrāleiropas reģioniem.

Fonds līdz šim ir investējis četros uzņēmumos veselības aprūpes, inženiertehniskās celtniecības un vides apsaimniekošanas (plastmasas pārstrādes un atkritumu apsaimniekošanas) nozarēs.

Fondu pārvalda viens no Lietuvas vadošajiem aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumiem “INVL Asset Management”, kas ietilpst “Invalda INVL” grupā.

Grupas uzņēmumi pārvalda pensiju un kopieguldījumu fondus, alternatīvos ieguldījumus, individuālos portfeļus, privātā kapitāla aktīvus un citus finanšu instrumentus. Vairāk nekā 250 000 klientu Lietuvā un Latvijā un starptautiskie investori 2021. gada beigās grupai ir uzticējuši pārvaldīt aktīvus vairāk nekā 1,5 miljardu eiro vērtībā.

“Invalda INVL” darbojas kopš 1991. gada un var lepoties ar 30 gadu pieredzi privātā kapitāla aktīvu pārvaldīšanā Baltijas valstīs un CAE reģionā, attīstot uzņēmumus par labākajiem tirgus līderiem savā klasē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Video

VIDEO: Šis ir laiks vietējiem Baltijas investoriem

Jānis Šķupelis, 23.03.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Es esmu patīkami satraukts par investēšanu Baltijā, jo šobrīd daudzi starptautiskie spēlētāji šo tirgu pamet kara ietekmē. Vietējiem tā ir laba iespēja investēt un būvēt tirgus līderus, intervijā Dienas Biznesam saka INVL Asset Management valdes loceklis un privātā kapitāla daļas vadītājs, INVL Baltic Sea Growth Fund partneris Vitauts Plunksnis (Vytautas Plunksnis).

Latvijas skaidrajā atpalicībā no saviem Baltijas kaimiņiem viņš saskata to, ka te arī potenciāls augt ir lielāks. Tāpat tas var ļaut tikt pie izdevīgākiem darījumiem.

Vispirms pastāstiet par INVL Baltic Sea Growth fondu jeb Baltijas jūras izaugsmes fondu! Kāda ir tā pieeja?

INVL Baltic Sea Growth fonds ir 165 miljonu eiro liels privātā kapitāla fonds. Tas investē Baltijas un tai blakus esošo valstu uzņēmumos. Tā mērķis, dodot uzņēmumiem kapitālu izaugsmei, ir vietējos līderus padarīt par reģionālajiem līderiem. Tad mūsu mērķis ir pēc pieciem-septiņiem gadiem no šiem biznesiem iziet, kur mūsu daļa var tikt pārdota lielākiem fondiem, stratēģiskajiem investoriem, vai tas var notikt ar biržas starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru