Enerģētika

Latvijas tirgū ienāk inovatīvs elektrouzlādes infrastruktūras risinājumu izstrādātājs

Db.lv, 11.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi padarīt elektroauto uzlādes stacijas pieejamākas un pilnveidot mobilitātes risinājumus, Latvijas tirgū ienāk inovatīvs elektroauto uzlādes infrastruktūras risinājumu nodrošinātājs – Inbalance grid.

Uzņēmuma izstrādātie, ražotie un pārvaldītie risinājumi vērsti uz elektroenerģijas patēriņa optimizāciju un palīdz apmierināt pieaugošo pieprasījumu pēc elektroauto uzlādes stacijām, nemainot esošo elektrotīkla infrastruktūru. Pirmās uzlādes stacijas Latvijā tika uzstādītas jau pagājušajā gadā, un jaunākie 10 uzlādes punkti, kas uzstādīti šogad, atrodas iepirkšanās centros AKROPOLE Alfa un AKROPOLE Rīga. Uzņēmums plāno turpināt attīstību un paplašināt savu darbību, investējot un uzlabojot publisko uzlādes tīklu infrastruktūru.

Inbalance grid ir dibināts Lietuvā un šobrīd paplašinājies jau visās Baltijas valstīs. Uzņēmums Baltijā uzstādījis gandrīz 400 elektroauto uzlādes pieslēgvietas. 28 no tām atrodas Latvijā – minētajos iepirkšanās centros, kā arī Hampton by Hilton Riga Airport, bet privātie uzlādes punkti pieejami pie Ignitis Latvija, SEB finanšu centra un Easy Park birojiem.

"Mūsu ambīcijas ir izveidot jaunu un ilgtspējīgu elektroauto uzlādes tīklu Baltijā. Esam orientēti uz risinājumu izstrādi problēmai, ar kuru mūsu patērētāji saskarsies tikai rīt. Lieliem infrastruktūras objektiem un ēkām jau šobrīd sāk aptrūkties papildu jauda, kas nepieciešama inovatīviem risinājumiem, piemēram, elektroauto uzlādes stacijām. Mūsu izstrādātais risinājums ļauj bez lielām investīcijām izveidot elektroauto uzlādes infrastruktūru šāda tipa objektos,” skaidro Simonas Stankus, Inbalance grid izpilddirektors.

Uzņēmums Inbalance grid dibināts 2019. gadā. Līdz šim uzņēmums piesaistījis investīcijas 3,8 miljonu eiro apmērā un uzstādījis Baltijā gandrīz 400 elektroauto uzlādes pieslēgvietas.

Uzņēmums nodarbina 25 darbiniekus un sadarbojas ar tādiem zīmoliem kā Vinted, SEB, Maxima, Newsec, Eften Capital, Baltic Horizon. Inbalance grid darbojas un pārvalda elektroauto uzlādes stacijas Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Šogad plānota darbības paplašināšanās Polijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru