Jaunākais izdevums

Strēlnieku ielā topošajam daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku projektam HOFT nosvinēti spāru svētki.

Darbi pie jaunās ēkas pamatiem tika pabeigti šā gada jūlija beigās, bet decembrī pabeigta 7. stāva pārseguma betonēšana.

Pie projekta arhitektūras un koncepcijas realizācijas strādā divas arhitektes - OPEN AD biroja vadītāja Zane Tetere-Šulce un Dita Lapiņa no biroja KROKS. Sadarbība ar Zani Teteri-Šulci turpinās darbā pie iekštelpu interjera dizaina.

"Šobrīd jau paveikti galvenie esošās ēkas un jaunbūves būvkonstrukciju un betonēšanas darbi, kā arī uzsākti starpsienu un skursteņu mūrēšanas, jumta un komunikāciju sistēmu izbūves darbi," norāda būvkompānijas "Velve" valdes loceklis Ivo Brālēns.

Kompānijas R.EVOLUTION attīstītā daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku būvniecība tika uzsākta 2018. gada decembrī. Investīcijas projektā sasniedza 16 miljonus eiro, no kuriem 8,9 miljonus finansēja banka.Projektu HOFT veido divas 7 stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, ko savieno pazemes autostāvvieta ar 23 vietām. Ēka Strēlnieku ielā ir rekonstruēts arhitektūras piemineklis ar diviem piebūvētiem stāviem. Ēka pagalmā ir jauna ēka. Projektā ir 42 dzīvokļi, dzīvokļu platība - no 76 m2 līdz 232 m2 ar apvienošanas iespēju. Visiem dzīvokļiem ir balkoni, kuru platība ne mazāka par 1,80 m2, lieli, gaiši logi un panorāmas logi ar skatu uz pagalmu un kokiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

HOFT – gudra investīcija pandēmijas apstākļos

Sadarbības materiāls, 17.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Objekta pase: Strēlnieku iela 5, Rīga. Dzīvojamo platību veido 2 ēkas: Kārļa Johana Felsko 19. gs. otrajā pusē eklektisma stilā projektētā vēsturiskā būve un moderna izpildījuma jaunbūve iekšpagalmā. Projekta pamanāmākā rota ir abu ēku fasādēs integrētie bonsai kociņi – tās ir 40 gadu jaunas ciedru priedes, kas ir speciāli audzētas un koptas Latvijas klimatiskajiem apstākļiem un dzīvei 1x1 m toveros. Projekta koncepta autors un īstenotājs ir nekustamo īpašumu attīstītājs R.evolution. Iekšējās fasādes un interjera estētisko risinājumu detalizācija noritēja sadarbībā ar arhitekti Zani Teteri-Šulci (Open AD), savukārt telpisko apjomu veidoja arhitekte Dita Lapiņa (SIA "LDU" izpētes un projektēšanas birojs KROKS).

HOFT jeb House of the Flying Trees ir vēl nebijuša koncepta dzīvokļu projekts Rīgas Klusā centra sirdī, Strēlnieku ielā 5. Projekts apvieno eko arhitektūras vērtības, pietāti pret vēsturisko mantojumu, un gaumīgu, pārdomātu mūsdienu izpildījumu. Rekonstruējot vēsturisko būvapjomu, galvenais uzsvars bija pēc iespējas saglabāt vēsturiskās vērtības to autentiskajā veidolā – gleznainās griestu rozetes, kāpņu margas, logu ailas. Ņemot vērā, ka pirms rekonstrukcijas, ēka ar savu piecu stāvu augstumu bija zemākā šajā Strēlnieku ielas posmā, tika izlemts virs vēsturiskā apjoma izveidot stikla virsbūvi divu stāvu augstumā – tas, pirmkārt, uzlaboja kopējo ielas telpisko struktūru un, otrkārt, ļāva palielināt dzīvokļu plānojumu variācijas iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija "R.EVOLUTION" nodevusi ekspluatācijā dzīvojamu māju "HOFT - House of the Flying Trees" - Strēlnieku ielā, informē uzņēmums.

Projekts sastāv no divām ēkām - rekonstruētas vēsturiskās ēkas ar diviem papildu stāviem, un jaunas septiņu stāvu ēkas. Komplekss atrodas labiekārtotā 2020 kvadrātmetru teritorijā, un tajā ir 42 dzīvokļi ar kopējo platību 6671,9 kvadrātmetri, griestu augstumu no 2,90 līdz 4,40 m penthausos. Pirmajā stāvā atrodas telpas komercdarbībai ar kopējo platību 134 kvadrātmetru, kā arī izveidota apakšzemes autostāvvieta.

Savukārt uz ēku terasēm un fasādes novietoti 39 bonsai kociņi. Visi "HOFT" bonsai ir skujkoki ar mazu augšanas potenciālu: kalnu priede, melnā pundurpriede, ciedrs. Tie ir izvēlēti atbilstoši Rīgas klimatiskajiem apstākļiem un ir jau izgājuši aklimatizācijas ciklu. Dizaina risinājums, kas ļāva integrēt bonsai ēkas arhitektūrā, Baltijas valstīs izmantots pirmo reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Strēlnieku ielā par 16 miljoniem eiro top «lidojošo koku māja»

Zane Atlāce - Bistere, 01.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot nulles cikla būvdarbu pabeigšanu, Strēlnieku ielā topošā daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku projekta HOFT pamatos ielikta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

HOFT projektu veido divas 7 stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājas, kuras savieno pazemes autostāvvieta ar 23 auto novietnēm. Ēka, kas robežojas ar Strēlnieku ielu, ir arhitektūras piemineklis, uz kura piebūvēti divi papildus stāvi. Pagalmā esošā ēka ir pilnīgi jauna. Projektā kopumā ir 42 dzīvokļi platībā no 76 m2 līdz 232 m2.

Kompānijas R.EVOLUTION attīstītā daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku būvniecība tika uzsākta pērn decembrī, kopējais investīciju apjoms ir 16 miljoni eiro, bankas finansējums ir 8,9 miljoni eiro.

Pie projekta arhitektūras un koncepcijas īstenošanas strādā divas arhitektes – OPEN AD biroja vadītāja Zane Tetere-Šulce un Dita Lapiņa no biroja KROKS. «Mūsdienās lielpilsētu apzaļumošana ir jo sevišķi svarīga. Arhitekti un ainavu dizaineri projektē ne tikai parkus, skvērus, dārzus, bet arī izmanto alternatīvas iespējas: arhitektūras konstrukcijas uz jumtiem, balkoniem, terasēm, īpašiem balstiem. Šādi centieni atrod izpausmes vietas mūsdienu viesnīcu, biroju un dzīvojamo ēku arhitektūrā. HOFT projekts ir pārdomas par tēmu, kā mēs varam ne tikai saglabāt dabu lielpilsētā, bet arī vairot tās klātbūtni, izmantojot modernās tehnoloģijas,» stāsta Z. Tetere-Šulce.

Komentāri

Pievienot komentāru