Citas ziņas

Liegs kreiso pagriezienu no Vienības gatves uz Graudu ielu un no Lubānas ielas uz Mazo Būmaņu ielu

Žanete Hāka, 15.11.2013

Jaunākais izdevums

Rīgas ielās tiks veiktas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, informē Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Izmaiņas veiktas, izvērtējot satiksmes organizāciju, veicot satiksmes plūsmas skaitīšanu un analizējot ceļu satiksmes negadījumus.

Turpmāk virzienā no centra Vienības gatvē vairs nevarēs veikt kreiso pagriezienu uz Graudu ielu. Lai nokļūtu uz Graudu ielu, autovadītāji aicināti izmantot apbraucamo ceļu pa Ozolciema ielu, kur kreisajam pagriezienam no Vienības gatves izveidota atsevišķa josla, vai arī laicīgi veikt kreiso pagriezienu uz Ģimnastikas ielu. Tāpat var izmantot pagriezienu uz Irbenes ielu, kas ir neregulējams krustojums.

Savukārt, lai uzlabotu satiksmes drošību pilsētas maģistrālajās ielās, plānots atsevišķos ielu posmos aizliedzot kreiso pagriezienu. Tuvākajā laikā plānots aizliegt kreiso pagriezienu no Lubānas ielas uz Mazo Būmaņu ielu. Satiksmes izmaiņas nepieciešamas ceļu satiksmes negadījumu dēļ, kas saistīti ar kreisā pagrieziena veikšanu no Lubānas ielas uz Mazo Būmaņu ielu vai apgriešanos braukšanai pretējā virzienā.

Ieviešot šādas satiksmes organizācijas izmaiņas, tiks uzlabots satiksmes drošības līmenis un ievērojami samazināsies iespējamo avārijas situāciju skaits, kas nereti gadās autovadītājiem neievērojot ceļu satiksmes noteikumus, norāda domes pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tallinas šosejas posmā pie Ādažiem paredzētas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas

LETA, 09.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes drošības uzlabošanai 13 kilometrus garā Tallinas šosejas posmā pie Ādažiem paredzētas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" informācija.

Tallinas šosejas posmā no divlīmeņu krustojuma ar Vidzemes šoseju līdz Pulksteņezeram katru gadu notiek vairāki ceļu satiksmes negadījumi, tai skaitā ar bojāgājušajiem, šajā posmā ir vairāki tā saucamie "melnie punkti".

Lielākā daļa ceļu satiksmes negadījumu ar bojāgājušajiem šajā posmā notiek frontālu sadursmju dēļ. Lai uzlabotu satiksmes drošību un mazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, ir izstrādāts satiksmes organizācijas izmaiņu projekts, ko plānots realizēt līdz šī gada beigām. LVC Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns informēja, ka šajos 13 kilometros ir seši tā dēvētie melnie punkti. Salīdzinājumam kopā uz 1650 kilometriem valsts galveno autoceļu ir 48 melnie punkti. Pēdējos gados satiksmes intensitāte šajā posmā pieaugusi līdz vairāk nekā 27 000 automašīnām diennaktī, lai gan ceļš projektēts ar caurlaidību līdz 20 000 automašīnām diennaktī. Zaļaiskalns norādīja, ka pērn šajā posmā notikuši 42 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bijuši pieci bojāgājušie, no tiem četri - frontālās sadursmēs. "Galvenais satiksmes organizācijas izmaiņu mērķis ir novērst frontālo sadursmju iespēju apdzīšanas manevra laikā, vai veicot kreisos pagriezienus," uzsvēra Zaļaiskalns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā augsto satiksmes intensitāti uz Tallinas šosejas (A1) posmā starp Baltezeru un Ādažiem (21 000 auto diennaktī), un lielo satiksmes negadījumu skaitu šajā vietā, ir likvidēts kreisais pagrieziens uz Baltezera kokaudzētavu, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Pie pagrieziena uz kokaudzētavu paredzēts ierīkot arī apgaismojumu, šiem darbiem pašreiz ir izsludināts iepirkums.

Šis ceļa posms ir klasificēts kā «melnais punkts», un satiksmes organizācijas grozījumi ir vērsti uz satiksmes drošības uzlabošanu, lai autovadītāji varētu braukt droši, neapdraudot ne sevi, ne citus ceļa lietotājus. Saskaņā ar statistiku 2012.-2014. gadā šajā posmā ir notikuši septiņi satiksmes negadījumi, no tiem pieci smagi ar astoņiem ievainotajiem un diviem bojāgājušiem.

Lai informētu autobraucējus par grozījumiem, pie pagrieziena uz veco Ādažu ceļu ir izvietota satiksmes organizācijas shēma, kas skaidro apgriešanās maršrutu: vecais Ādažu ceļš-apļveida krustojuma trešā nobrauktuve uz divlīmeņu satiksmes pārvadu–apļveida krustojums pie Statoil un pagrieziens uz Tallinas šoseju Rīgas virzienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Pēc Rīgas satiksmes lūguma Gogoļa un Turgeņeva ielu krustojumā maina satiksmes organizāciju

Gunta Kursiša, 06.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 7. septembra, tiks aizliegts kreisais pagrieziens no Gogoļa ielas uz Turgeņeva ielu, braucot centra virzienā. Šādas satiksmes organizācijas izmaiņas tiks veiktas pēc uzņēmuma Rīgas satiksme lūguma.

Pēdējo trīs gadu laikā šajā krustojumā notikuši 22 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 14 ceļu satiksmes negadījumos bijis iesaistīts sabiedriskais transports.

Satiksmes departamenta speciālisti secinājuši, ka stundas laikā kreiso pagriezienu no Gogoļa ielas uz Turgeņeva ielu virzienā no centra veic ap 60 sabiedriskā transporta vienībām un daļa no tiem pagrieziena manevru pabeidz tikai pie dzeltenā luksofora signāla.

Lai nokļūtu Turgeņeva ielas posmā no Gogoļa līdz Maskavas ielai, autovadītāji aicināti nogriezties pa labi no Gogoļa ielas uz Dzirnavu ielu un pēc tam veikt kreiso pagriezienu no Dzirnavu uz Turgeņeva ielu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar daudzfunkcionālā centra Akropole būvniecības darbiem no 6. jūnija līdz 30. jūnijam ierobežota transportlīdzekļu satiksme Salaspils ielas un Slāvu ielas krustojumā (zem satiksmes pārvada).

Tostarp šajā laika posmā aizliegts kreisais pagrieziens no Salaspils ielas uz Slāvu ielu, centra virzienā.

Darbu veicējiem uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu (kuri atrodas slēgtajā ielas posmā) transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī operatīvā transporta satiksmi.

Veicot darbus nakts laikā var tikt pārsniegts pieļaujamais trokšņa līmenis.Galerijā augstāk - Salaspils un Slāvu ielas krustojuma rekonstrukcijas darbi!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tallinas šosejas krustojumā pie Skultes aizliedz kreisos pagriezienus

Db.lv, 18.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallinas šosejas (A1) un reģionālā autoceļa Saulkrasti–Limbaži (P53) krustojumā pie Skultes veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas, aizliedzot trīs no četriem kreisajiem pagriezieniem, informē valsts SIA "Latvijas valsts ceļi".

Vienīgais kreisais pagrieziens, kas šajā krustojumā aizvien būs atļauts, ir no reģionālā autoceļa uz Rīgu.

Autoceļa posms no Zvejniekciema līdz Tallinas šosejai jeb Ainažu ielas turpinājums tiks slēgts virzienā uz Tallinas šoseju.

Lai nodrošinātu kravu piegādi uz Skultes ostu, saglabāta iespēja nogriezties pa labi no Tallinas šosejas (A1) virzienā uz Saulkrastiem.

Savukārt piekļuve Skulte ostai, braucot no Limbažiem, tiks nodrošināta caur satiksmes mezglu pie Skultes stacijas, kur vietējie ceļi V133 un V128 pa viaduktu šķērso Tallinas šoseju. Atpakaļ no Skultes ostas jādodas pa šādu pašu maršrutu.

Projekta ietvaros krustojumā nomainītas ceļazīmes un norādes, un uzstādītas jaunajai satiksmes organizācijai nepieciešamās ceļazīmes. Tuvākajās dienās vēl tiks uzklāts ceļa horizontālais apzīmējums, kas atbildīs jaunajai satiksmes organizācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru