Citas ziņas

Liepājas Universitātē pirmo reizi piešķirs radošuma stipendijas

Vēsma Lēvalde, 05.09.2012

Jaunākais izdevums

Nodibinājums Liepājas Universitātes Zinātnes un inovāciju parks (LiepU ZIP) pirmo reizi šogad piešķirs stipendijas Liepājas Universitātes studentiem radošās darbības pilnveidošanai.

LiepU ZIP piedāvā stipendijas Liepājas Universitātes studentiem, kas vēlas pilnveidot savu radošo darbību kādā mācību jomā. Jau ir izvērtēti kandidāti, kas tās varētu saņemt, informē LiepU ZIP valdes priekšsēdētājs Jānis Letinskis.

LiepU ZIP, sadarbojoties ar Liepājas uzņēmumiem, plāno katru gadu palielināt stipendiātu skaitu, kā arī veidot sadarbības iespējas, lai Liepājas Universitātes studentiem sniegtu prakses iespējas Liepājas uzņēmumos.

Nodibinājums LiepU ZIP savu darbību ir uzsācis 2012. gada 21. martā un izstrādā dažādus informācijas tehnoloģiju risinājumus, sniedz konsultācijas informācijas tehnoloģiju jautājumos, projektu rakstīšanā un vadīšanā, kā arī dažādu kursu un pasākumu un veidošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Studenti izveido zinātnes un inovāciju parku

Vēsma Lēvalde, 09.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā sākusi darbu jauna organizācija - nodibinājums Liepājas Universitātes zinātnes un inovāciju parks (LiepU ZIP), kura galvenais mērķis ir veicināt zināšanu ekonomikas un inovāciju attīstību, kā arī tehnoloģiju un zināšanu pārnesi tautsaimniecībā.

LiepU ZIP pulcē aktīvistus no dažādām profesionālajām jomām, lai viņi piedāvātu pakalpojumus organizācijām un privātpersonām. Tostarp ZIP piedāvās mājas lapu, informatīvo un reklāmas materiālu dizaina izveidi internetā, sabiedrisko attiecību un mārketinga pakalpojumus, ekspertu konsultācijas.

Nodibinājums ir veidots gan kā pirmā pieturas vieta uzņēmējiem, kas meklē LiepU akadēmiskā personāla un ekspertu pakalpojumus, gan kā vieta, kur LiepU studentiem pilnveidot profesionālajai karjerai nepieciešamo kompetenci. LiepU ZIP darbojas datorzinātnes, datordizaina un komunikācijas vadības studenti. Viens no pirmajiem uzdevumiem studentiem ir LiepU ZIP mājas lapas izstrāde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Starptautiski novērtēts RTU ieguldījums uzņēmējspēju veicināšanā

Db.lv, 26.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) vienīgā no Baltijas augstskolām iekļuvusi starp labākajām 40 augstskolām starptautiskā reitinga "World’s Universities with Real Impact" (WURI) sadaļā, kur tiek vērtēta augstskolu kapacitāte uzņēmējspēju veicināšanā un uzņēmējdarbības vides attīstībā.

RTU ierindojusies 31. vietā, uzlabojot savu pērnā gada sniegumu, un šis ir labākais rezultāts ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, jo šajā kategorijā pirmajā piecdesmitniekā nav izdevies iekļūt nevienai citai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas universitātei. Kopumā WURI reitingā RTU ieņem 95. vietu.

Reitinga kategorijā Uzņēmējdarbības gars īpaši novērtētas RTU studentiem sniegtās iespējas darboties Studentu inovāciju grantu programmā, trenējot inovatīvo domāšanu, jaunrades prasmes un radot jaunus produktus, tā jau studiju laikā attīstot savas uzņēmējdarbības spējas. Šī programma tika atklāta 2019. gadā, izmantojot pašas universitātes un Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējumu, kas ļauj studentiem saņemt stipendijas par piedalīšanos jaunradi veicinošajās aktivitātēs. Trīs gadu laikā plānots biznesa ideju attīstībā ieguldīt ap 400 tūkstošiem eiro, bet stipendijās – 1,2 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru