Lietuvas restorānu ķēde izpletīsies Rīgā 

Lietuvas restorānu ķēde Grill London Rīgā vēlas atvērt piecus šī zīmola un divus Paslēptās receptes restorānus

Anda Asere, 22.7.2019
1/18

Foto: Edijs Pālens/LETA

«Viss atkarīgs no tā, kā cilvēki Rīgā reaģēs. Pirmie mēneši rāda, ka latviešiem patīk mūsu koncepcija, mums ir daudz klientu. Taču mēs esam elastīgi un nekad neskatāmies tālu nākotnē. Darām visu soli pa solim un atveram vienu restorānu pēc otra,» saka Andrjus Bakans (Andrius Bakanas), Grill London mārketinga vadītājs. Investīcijas abu restorānu atvēršanā ir 600 tūkstoši eiro.

Kopumā uzņēmumu grupai ir 20 restorāni Lietuvā un Latvijā. Visvairāk ir Grill London, kas kopā ar Rīgas restorānu sasniedz 14. Grupā ietilpst arī Paslepti receptai, Āzijas ēdienu restorāns Režisierius, Dinner Map un konditoreja Jo Malonė by Režisierius. Pagaidām Latvijā uzņēmējam nav plāna atvērt citus savu zīmolu restorānus.

T/c Akropole atvērtais Grill London un Paslēptās receptes ir uzņēmuma pirmie restorāni ārpus Lietuvas. «Mums jau iepriekš bija ieteikumi atvērt restorānu ārpus Lietuvas, tostarp no latviešiem, bet mēs tam nebijām gatavi. Vispirms mums bija plāns izveidot restorānu ķēdi Lietuvā, tāpēc koncentrējāmies uz vietējo tirgu. Divi no mūsu Grill London restorāniem ir t/c Akropolis Viļņā un Klaipēdā, mums ir labas attiecības ar tirdzniecības centra vadību, un viņi mūs uzaicināja būt Rīgas centrā. Mēs daudz par to domājām, bet tad sapratām, ka tā ir laba iespēja, – ja ne tagad, tad kad?» tā A. Bakans.

Viņš piekrīt, ka biznesa attīstīšana ārpus valsts ir liels izaicinājums. Izvēlei par labu būt Rīgā nāk tas, ka attālums nav pārāk liels un uzņēmuma pārstāvji var bieži būt uz vietas. «Lietuva un Latvija ir diezgan tuvu, arī kulturāli. Ne velti mēs viens otru saucam par brāļiem. Tāpēc domāju, ka atvērt pirmos restorānus Latvijā ir vieglāk, nekā darīt to, piemēram, Skandināvijā vai Vācijā. Latvija ir laba vieta pirmajam solim ārpus Lietuvas. Redzēsim, kā ar to veiksies,» saka A. Bakans.

Vaicāts par pirktspēju, viņš teic, ka atšķirības neesot lielas. Restorānā Paslēptās receptes Rīgā un Lietuvā esot vienādas cenas, bet Grill London Latvijā ir nedaudz augstākas cenas – ne vairāk kā 10%. «Daži ēdieni ir tajā pašā cenā, bet citi ir nedaudz dārgāki. Tas saistīts ar nedaudz dārgākām izejvielām,» norāda A. Bakans.

Savukārt, runājot par to, vai uzņēmumam ir plāns ieiet arī citos tirgos, viņš teic, ka pagaidām vēl ne. Grill London ik pa laikam saņem jautājumus par franšīzes iespējām, bet pagaidām kompānija tam neesot gatava.

Visu rakstu lasiet 22. jūlija laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Tevi varētu interesēt

Vecrīgā, Tirgoņu ielā durvis vēris Baltijā vienīgais kaviāra bārs Caviar & Beer,...

Investējot 30 tūkstošus eiro, restorāns KOYA izveidojis jaunu interjeru....

Apvienojot spēkus, seši investori izveidojuši jaunu vegānisku produktu veikala un restorāna zīmolu...

«Esmu par restorānu daudzumu ierobežošanu Rīgā. Tas nav tāpēc, ka man gribētos, lai...

Restorānam Bibliotēka No1 pēc rekonstrukcijas tapis gan jauns interjers, gan koncepts – vīna...

Nepalaid garām

Ja valsts eksperts apgalvo, ka šķeldu ceļa uzturēšana izmaksās 10 miljonus nākamo...

Eiropas Savienības prioritātes ir mainījušās. Tuvākajā laikā var sākt mainīties Eiropas ekonomiskie...

Igauņi pirmie pārgāja uz dabasgāzes izmantošanu sabiedriskajā transportā un Tallinā gandrīz...

"Dienas Bizness" sadarbībā ar "Lursoft" ik gadu izdod zīmola izdevumu "TOP 500",...

No šīs sadaļas

Modes māksliniece Natālija Jansone radījusi apģērbu līniju degvielas tirgotāja Virši - A...

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Lietuvas...

Sekojot līdzi plastmasas patēriņa tendencēm, kurām šobrīd tiek pievērsta liela vērība, pašmāju...

Pilsētnieki Ieva un Arnolds Vestmaņi Ķekavas novada Vimbukrogā, Daugavas krastos, izveidojuši interaktīvu...

No šā gada 1.augusta līdz 2021.gada 31.jūlijam Rīgā par siltumenerģiju būs jāmaksā...

Vēsturiskas fotogrāfijas dod iespēju salīdzināt, kā mainījusies Latvijas trešā lielākā pilsēta....

Investējot 55 tūkstošus eiro, Rīgā atvērta vēl viena franču maiznīca «Cadets de...

Rietumu Bankas Kredītu pārvaldes vadītājs Artūrs Jukšs stāsta par būtiskām izmaiņām Baltijas...

Maizes ražotāja SIA «Lāči» apgrozījums 2018.gadā pieaudzis par 2,1% jeb 173,89 tūkstošiem...

Lauksaimniecības nozares ietekmīgākās nevalstiskās organizācijas (NVO) finansējuma saņemšanā...