Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor banka izsniedzot ilgtermiņa finansējumu saimniecības attīstībai 1,9 miljonu eiro, atbalstījusi zemnieku saimniecību Grannes. Uzņēmums atrodas Aizkraukles novadā un nodarbojas ar graudkopību, apsaimniekojot 1500 hektārus zemes.

Saimniecībā galvenokārt audzē kviešus (34%), zirņus (25%), rapsi (7%), rudzus (10%) un pupas (9%). Atlikušo apsaimniekoto platību izmanto dažādiem ar zaļināšanu un slāpekļa piesaistīšanu saistītiem pasākumiem – sarkanā āboliņa un zaļmēslojuma papuvi klātām platībām.

Uzņēmums šobrīd ir pilnībā nodrošināts ar nepieciešamo tehniku, tika iegādātas tiešās sējas sējmašīnas, kas samazina izmaksas, apstrādājot laukus, kā arī nodrošina “gudrās” lauksaimniecības tehnoloģijas.

“Septiņpadsmit gadu darbs zemnieku saimniecībā ir sniedzis zināšanas un pieredzi, kā attīstīt uzņēmējdarbību, lai tā būtu peļņu nesoša un vērsta uz izaugsmi. Cieši sadarbojos ar citiem šīs nozares pārstāvjiem, lai apmainītos ar informāciju un pārņemtu labāko praksi. Arī pats labprāt dalos ar pieredzi graudkopībā un saimniekošanas uzlabošanā. Šobrīd mūsu saimniecības tehnikas parks ir labi nokomplektēts, un darbam ir pieejama visa nepieciešamā tehnika. ZS Grannes ir lojāls LPKS Latraps biedrs, kas nodrošina izaudzētās ražas kvalitatīvu pirmapstrādi un produkcijas realizāciju tirgū par optimālākajām cenām un saimniekam visizdevīgākajiem nosacījumiem. Mums ir divi angāri tehnikas, graudu un minerālmēslu uzglabāšanai,” stāsta ZS Grannes vadītājs Lauris Saliņš

“Kopš darbības uzsākšanas, zemnieku saimniecība Grannes ir būtiski attīstījusies. Pēdējos desmit gadus, ik gadu ir palielinājušās saimniecības apstrādātās platības un apgrozījums. Saimniecība ir pārvarējusi dažādus ekonomiskos ciklus, kas saistīti ar mainīgo graudaugu ražu laikapstākļu ietekmes dēļ. Labprāt atbalstām ar ilgtermiņa finansējumu, jo ZS Grannes ir spējusi sevi apliecināt un īsteno teicamu izaugsmi,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Pēdējā desmitgadē ZS Grannes apgrozījums teju dubultojies, stabili pieaugot. Pērn ZS Grannes turpināja palielināt graudkopības platības un sasniedza apgrozījumu virs 1 miljona eiro.

Zemnieku saimniecība dibināta 2006. gadā un atrodas Aizkraukles novada Vietalvas pagastā, apsaimniekojot 1500 hektārus zemes. Uzņēmumu vada Lauris Saliņš, darbību sākot ar 40 hektāriem zemes un pakāpeniski palielinot saimniecības apjomus līdz 1500 ha apsaimniekojamās zemes. Uzņēmums nodarbina vidēji 6 darbiniekus, bet sezonas laikā darbinieku skaits tiek palielināts.

Komentāri

Pievienot komentāru