Mazais bizness

Mana pieredze: Ar homeopātisko kosmētiku cer iekļūt pasaulē lielāko topā

Anda Asere, 07.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

InEx Homeopathic Skincare ambīcija ir iekļūt desmit lielāko pasaules dabīgās kosmētikas tirgus spēlētāju vidū un pirmajos trijos gados sasniegt piecu miljonu eiro apgrozījumu.

«Ambīcijas mums ir lielas un, domāju, ka tās ir reālas. Ar pareizu pieeju tas viss ir izdarāms,» uzskata Agnese Irbe, SIA InEx Cosmetics (InEx Homeopathic Skincare) īpašniece. Ideja par homeopātisko ādas kopšanu radās pirms četriem gadiem, kad viņa vēlējās atrast kosmētiku, kas būtu maksimāli dabīga un lietojama gan ārīgi, gan iekšķīgi. «Meklējot kaut ko interesantu un inovatīvu, esmu eksperimentējusi ar visu ko, sākot ar sviestu un beidzot ar dārgiem krēmiem. Ģimenē homeopātiju izmantojam jau ilgstoši, un tāpēc es aizdomājos, ka to varētu pielietot arī ādas kopšanai,» viņa teic. Vispirms Agnese krēmus papildināja ar ēteriskajām eļļām, bet reiz nolēma piepilināt kādu no mājās esošajiem homeopātijas līdzekļiem. Viņa vēroja efektu, vēlāk deva testēt paziņām un ar laiku nonāca pie Latvijas Homeopātu asociācijas prezidentes Ingunas Vecvagares, kura izstrādāja receptūras.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Šīs kosmētikas pamatā ir dabīga krēma bāze, kas papildināta ar t.s. homeopātiskajām potencēm ar pretnovecošanās, mitrināšanas un aizsardzības ietekmi. Citu kosmētikas ražotāju gadījumā tiek izmantoti augu ekstrakti, bet šajā – homeopātiskās potences jeb dažādu augu šķaidījumi. Formulas izstrādātas konkrētiem mērķiem – mitrināšanai, aizsardzībai, pret novecošanu, tāpēc tā nelīdzēs, piemēram, aknes gadījumā. «Ir bijuši gadījumi, kad kādam ir pazuduši izsitumi, bet es nevaru apgalvot, kas tas ir bijis mūsu krēma dēļ,» saka Agnese.

Šobrīd InEx Homeopathic Skincare ir astoņi produkti – trīs krēmi, eliksīrs, maska un trīs veidu iekšķīgi lietojamas pērles. Tās līdzinās liela izmēra homeopātiskajiem graudiņiem. Uzņēmums pērļu bāzi iepērk Austrijā un ar homeopātiskajām potencēm apstrādā Latvijā. «Pērles apstrādātas ar tām pašām homeopātiskajām vielām, ko satur krēmi,» viņa saka.

Produktu izstrāde, testēšana un pārbaudes prasīja vairākus gadus. Uzņēmums ražošanu pērk kā ārpakalpojumu. «Mērķtiecīgi meklējām ražotāju. Zinājām, ka vajag uzņēmumu, kas strādā ar Ecocert sertificētām izejvielām un arī ražotne ir Ecocert sertificēta. Tas izvēli sašaurināja. Taču process nebija sarežģīts, jo mums Latvijā ir labi attīstīta kosmētikas ražošana, ir daudz labu ražotāju, ar kuriem varam sadarboties,» saka Agnese.

Visu rakstu Ar citu skatījumu lasiet trešdienas, 7.novembra laikrakstā Dienas Bizness! Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru