Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki vēlas dzīvot veselīgi, ir gatavi piemaksāt, lai būtu labā fiziskā, emocionālā un garīgā formā, kas lielā mērā ir atkarīgs no tā, ko viņi ēd, kādu dzīves veidu piekopj

Tā uzskata restorāna Tiirs vadītāja Dagnija Brūvere. Veselības biznesā viņa darbojas 15 gadus, – kopš tiem laikiem, kad Latvijā sāka veidoties veselīga dzīvesveida kultūra. Viņa ir Latvijā populārās Sulukūres idejas autore un tagad arī veselīga uztura restorāna Tiirs īpašniece. Jau vairākus gadus Dagnija loloja ideju par savu restorānu, kurā veselīgi ēst varētu gan visēdāji, gan arī vegāni, veģetārieši un neapstrādātas pārtikas (raw food) piekritēji. To izdevās īstenot, kad projektam pieteicās investors.

Pirms Sulukūres programmas izveidošanas Dagnija strādāja skaistumkopšanā, palīdzēja gan politiķiem, gan augstām valsts amatpersonām veidot imidžu, nodarbojās arī ar stilistiku un izstrādāja vāka koncepciju vairākiem žurnāliem. «Pienāca brīdis, kad sapratu, ka mani ļoti maz interesē tas, kā cilvēks izskatās un kas viņam ir mugurā. Ja citi apzināti nonāk pie kādiem biznesa modeļiem, tad man tas lielā mērā iznāca gluži nejauši. Sarunas ar draugiem rezultējās ar ideju par Sulukūri,» stāsta Dagnija. Šobrīd jāatzīst, ka esmu radījusi veiksmīgu zīmolu – Sulukūres diezgan ātri kļuva populāras, atzīst Dagnija, norādot, ka tām bija arī daudz atdarinātāju.

Sulukūre ir veselības uzlabošanas programmas nosaukums, tā nebūt nav sulu terapija, viņa uzsver. «Sulukūre ir ideja par tīru un atjaunotu organismu. Par tīru pamatu, uz kā būvēt kvalitatīvāku, piepildītāku dzīvi. Sulukūrei ir divi primāri uzdevumi – palīdzēt justies labi fiziski, lai spētu augt garīgi. Un otrādi,» skaidro Dagnija.

Veselīgs dzīvesveids un ēdiens savā ziņā ir tendence, virziens, par kura efektivitāti var katrs pats pārliecināties. Mūsdienās tas tiek daudzināts teju vai uz katra soļa, atzīst Dagnija.

Visu rakstu Meklējot veselīga uztura formulu lasiet 5. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru