Mana pieredze: Nejauši iemīl beigeļus 

Nelielā beigeļnīca Big Bad Bagels Baznīcas ielā Rīgā «izgriezusi pogas» ne vienam vien restorānam, gadu tā turas viesmīlības vietnes TripAdvisor ieteikto ēdinātāju pirmajā trijniekā

Linda Zalāne, 2018. gada 09. maijs plkst. 8:25

Pirms trim gadiem SIA Big Bad Bagels līdzīpašniece Zane Nuķe nolēma mainīt nodarbošanās sfēru par 180 grādiem un no IT jomas ielēca ēdināšanas biznesā, iegādājoties trīs mēnešus vecu uzņēmumu, kuram piederēja kafejnīca, kurā pasniedz beigeļus. «Mani kulinārija vienmēr ir aizrāvusi, bet, vēloties savu biznesu, nezināju, no kura gala sākt. Lai kaut ko sāktu, ir nepieciešama nauda un pats galvenais – arī sapratne par ēdināšanas biznesu. Iepazinos ar cilvēkiem, kuriem īsu brīdi piederēja šī vieta, viņi to par man ļoti patīkamu cenu bija gatavi pārdot, jo redzēja, ka es ar lielu degsmi viņu iesākto vēlos turpināt. Šiem pašiem uzņēmējiem pieder arī Muffins and More. Nomainīju SIA nosaukumu un sāku darbu. Būtībā beigelis manā dzīvē pašā sākumā bija nejaušība, bet tas noteikti tā vairs nav,» atklāj Zane.

Paši cep un pārdod

Biznesu viņa sāka ar biznesa partneriem, ar kuriem gan kopīgi ejamais ceļš diezgan ātri aprāvies, līdz ar to bija nepieciešams meklēt jaunu partneri. «Sākumā uzrunāju māsu, bet man par izbrīnu lielu interesi izrādīja viņas vīrs Aigars Krūmiņš, ar kuru kopā tandēmā strādājam divus gadus. Viens pats to nevar «pavilkt», jo tad, kad vienam beidzas enerģija, otrs spēj dot jaunas idejas un iedvesmu. Es vairāk atbildu par virtuvi, bet Aigars – par finansēm. Viņš ir arī galvenais, kurš uzrauga beigeļu cepšanas procesu, ko viņš ir izzinājis līdz niansēm,» stāsta Zane, kura nolūkā papildināt savas zināšanas sākusi mācīties arī par pavāri un drīz iegūs diplomu.

«Pēc izglītības esmu ekonomists, līdz šim «lēkāju» no projekta uz projektu, kas bija saistīti ar finansēm. Arī kafejnīcas gadījumā biju domājis, ka viss būs vienkārši. Domāju, ka atnākšu, palīdzēšu Zanei tikt galā ar uzņēmuma grāmatvedību. Zane ceps, un es rēķināšu. Viss izvērties pavisam citādi, jo ēdināšanas bizness ir grūts un darbietilpīgs, ar daudzām mazām problēmiņām. Tagad es ne tikai rēķinu, bet katru dienu gatavoju arī beigeļu mīklu un tos cepu,» atklāja Aigars. Sākumā uzņēmums pircis saldētus beigeļus, kas ir populāri citviet. Tas nav nekas slikts, jo maizi var saldēt un tā šajā procesā nekļūst nekvalitatīvāka. Pavisam ātri jaunie uzņēmēji nolēma paši sākt cept beigeļus un domāt dažādus variantus, ar ko tos sapildīt.

Visu rakstu Nejauši iemīl beigeļus lasiet 9. maija laikrakstā Dienas Bizness.

LASI ARĪ:

Kas īsti ir beigelis?

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2013. gada 11. jūnijs plkst. 15:25

Tūristiem dārgākā pasaules pilsēta ir Oslo, kur vienas nakts pavadīšana četru zvaigžņu...

2013. gada 22. februāris plkst. 16:07

Kamēr Latvijā vēl tiek gaidīts pavasaris, ceļotājiem paredzētā interneta vietne TripAdvisor apkopojusi...

2013. gada 18. janvāris plkst. 14:50

Portāls ceļotājiem TripAdvisor izveidotajā Latvijas labāko viesnīcu sarakstā pārsvarā atrodamas...

Nepalaid garām

Latvijas pašvaldības desmitgades garumā cēlušas peldbaseinus, stadionus, kultūras centrus bez...

Restorānu nedēļas projekts lielu peļņu nenes, toties izvelk cilvēkus no mājām iepazīt...

Šodien Dienas Bizness rīkotajā preses konferencē par jaunāko izdevumu Miljonārs tika atklāti Latvijas...

Vecie dēļi iegūst otro dzīvi SIA AW Latvia ražotajās mēbelēs un sienu...

Reizi mēnesī pie veikala «Preces no Vācijas» vērojama mūsdienām netipiska aina -...

«Mēs pārejam uz iknedēļas drukātā izdevuma formātu. Izmaiņas Dienas Biznesā ir vajadzīgas....

No šīs sadaļas
2018. gada 08. maijs plkst. 11:54

Zīmoli «Helium», «IR Wood », «More Than Knitwear», «MIZO», «Lucky Me» stāsta...

2018. gada 08. maijs plkst. 9:01

Apģērbu zīmola Owa dibinātāja Natālija Jermolajeva pārstāv cilvēkus ar īpašām vajadzībām...

2018. gada 08. maijs plkst. 0:05

Kādu biznesu izvēlēties, ja patīk ziedi, dāvanu saiņošana un saldumi?...

2018. gada 07. maijs plkst. 12:08

Mazumtirdzniecības tīkla «Maxima Latvija» loģistikas centrā «Abras» esošās iekārtas pilnībā...

2018. gada 07. maijs plkst. 11:18

Pieprasījums pēc tekilas arvien aug, bet tās ražošanā joprojām tiek izmantotas senas...

2018. gada 07. maijs plkst. 11:03

Keramiķe Laine Beriņa veido trauku kolekcijas Laine Berina Ceramics, kas saskan cita...

2018. gada 03. maijs plkst. 8:36

Z/s Lēpes ievieš netradicionālus augus, pieradinot tos Latvijas apstākļiem...

2018. gada 02. maijs plkst. 12:41

Kalnciema kvartāla tirgus šobrīd ir iepirkšanās vieta, taču, ko paši tirgotāji domā...

2018. gada 02. maijs plkst. 6:46

Šogad ergonomisko aproču ražotājs Uppo vēlas pārdot pirmās 5000 vienības, bet nākotnes...

2018. gada 02. maijs plkst. 0:05

Uzņēmēja pieredze: Diāna Gžibovska, Senior Riga...