Jaunākais izdevums

ASV miljardierim Džonam Melonem piederošā telekomunikāciju kompānija Liberty Global iegādāsies Lielbritānijas mediju kompāniju Virgin Media. Darījuma vērtība tiek lēsta 23,3 miljardu ASV dolāru apmērā.

Abu kompāniju apvienošanās radīs vienu no pasaules lielākajām televīzijas un komunikāciju kompānijām, kurai būs 25 miljoni klientu 14 pasaules valstīs, vēsta BBC. Pēc darījuma jaunajai kompānijai piederēs arī otra lielākā maksas mediju impērija Lielbritānijā, kura tikai nedaudz piekāpjas Ruperta Mērdoka BSkyB.

«Virgin Media pievienošana mūsu augošajām operācijām Eiropā ir dabisks turpinājums vērtību radīšanas stratēģijai, kuru mēs īstenojam jau septiņus gadus,» sacīja Liberty Global izpilddirektors Maiks Frais (Mike Fries).

Virgin Media radās 2006. gadā, kad apvienojās NTL, Telewest un britu miljardierim Ričardam Brensonam piederošā Virgin Mobile. Miljardiera kontrolē nonāca 6,6% no jaunās kompānijas akcijām, tādējādi no Virgin Mobile nonākšanas Liberty Global īpašumā R. Brensons iegūs 316 miljonus ASV dolāru.

Komentējot darījumu, ar kuru Virgin Media pāriet Liberty Global īpašumā, analītiķi pieļauj, ka drīzumā gaidāma sāncensība starp abiem miljardieriem – Rupertu Mērdoku un Džonu Meloni.

Abi miljardieri jau saķērās cīņā gandrīs pirms desmitgades, kad Mērdoka News Corp un Liberty Media cīnījās par kontroli kompānijā DirecTV, kas ir ASV lielākā satelītraidorganizācija. Kontroli pār ASV kompāniju neizdevās nostiprināt nevienam un abi miljardieri pārdeva savas DirecTV daļas .

Dž. Melone ASV nereti tiek saukts par Dārtu Veideru un tiek uzskatīts par ASV kabeļtelevīzijas nozares, kurā patlaban dominē tikai daži lieli spēlētāji, konsolidācijas arhitektu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Miljardieris Mērdoks šķirsies no savas trešās sievas

Jānis Rancāns, 14.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieris, mediju magnāts Ruperts Mērdoks nolēmis šķirties no savas trešās sievas Vendijas Dengas.

Lai gan nav zināms, kas laulību, kura sākās 1999. gadā, novedis pie šāda noslēguma, izskanējušas spekulācijas, ka šķiršanās iemesls ir pāra savstarpējās attiecības.

R. Mērdokam pieder viens no spēcīgākajiem mediju konglomerātiem, kurā apvienotas gan filmu kompānijas un televīzijas kanāli, gan laikraksti un izdevniecības. Savukārt viņa sieva lielākoties izvairījusies no sabiedrības uzmanības. V. Denga iepriekš tikusi apsūdzēta centienos tikt pie bagātības, apprecot par sevi daudz vecāko R. Mērdoku.

V. Denga plašākas uzmanības centrā nonāca 2011. gadā, kad Lielbritānijas parlaments uzklausīja R. Mērdoka paskaidrojumus saistībā ar telefonu sarunu noklausīšanos, kuras Lielbritānijā veica viņam piederošās News International korporācijas mediju žurnālisti. R. Mērdokam pietuvojies kāds vīrietis, kurš centies miljardiera sejā izsmērēt skūšanās putas. Uzbrukumu atvairīja V. Denga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ar salauztām sirdīm, bet bagātas: šķirtās sievas, kuras ieguvušas miljonus

Dienas Bizness, 17.06.2013

10. Maikls un Maija Poļski (Michael and Maya Polsky). Bijušās sievas ieguvums pēc laulības šķiršanas – 184 miljoni ASV dolāru. M. Poļskis ir kompānijas Invenergy LLC dibinātājs un vadītājs, un viņa bagātība pirms šķiršanās lēstas 368 miljonu ASV dolāru apmērā, savukārt šķiroties pāris vienojās uzkrājumus sadalīt uz pusēm. Pāris šķīrās 2003. gadā, bet laulība tika slēgta 1975. gadā Ukrainā. 1976. gadā Poļsku uzkrājumi veidoja vien 500 ASV dolārus.

Avots: tech.uchicago.edu

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules bagātāko laulāto pāru laulību līguma neesamība var rezultēties ar miljonos ASV dolāru mērāmu naudas apjomu, kas uzņēmējdarbības magnātiem un slavenībām pēc laulības šķiršanas jāatvēl savām bijušajām sievām.

2013. gadā šķīrušies divi ietekmīgi pāri, kuru šķiršanās tiem izmaksājusi krietnu naudas summu.

Martā ziņu aģentūra Reuters ziņoja par Continental Resources vadītāja Harolda Hamma (Harold Hamm) un viņa sievas Sjū Annas Hammas (Sue Ann Hamm) laulības šķiršanu. H. Hamma bagātība tiek lēsta 11 miljardu ASV dolāru apmērā. Ja patiesi ir minējumi, ka Continetal Resuorces šefam un viņa sievai nav bijis noslēgts laulību līgums, šķiršanās uzņēmējam varētu būt bijusi dārgākā, kāda jebkad bijusi, raksta CNBC.

Savukārt šā gada jūnijā par šķiršanos no trešās sievas Vendijas Dengas (Wendi Deng) paziņoja miljardieris un mediju magnāts Rūperts Mērdoks (Rupert Murdoch). Tiek ziņots, ka R. Mērdokam ir noslēgts laulību līgums, kas samazinās mediju magnāta šķiršanās izmaksas. R. Mērdoka šķiršanās ar otro sievu Annu, ar kuru laulībā aizvadīti vairāk nekā 30 gadi, bagātniekam izmaksāja 1,7 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru