Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvijas nekustamo īpašumu attīstītāji pamanījuši jaunu tendenci - biroju izveidē aizvien vairāk tiek domāts par cilvēkam draudzīgu vidi, kas uzlabo radošumu un produktivitāti

Sekojot šīm tendencēm, Zviedrijas nekustamo īpašumu investors Eastnine spēris soli uz priekšu, izveidojot jaunu biznesa centru no koka būvētā ēkā. Kopējā centra platība ir 15 800 kvadrātmetri, un tas atradīsies Rīgā, Valdemāra ielā 62. Projekta nosaukums ir The Pine, un paredzams, ka tas kļūs par inovatīvāko un komfortablāko biznesa centru ne tikai Rīgā, bet visā Baltijas reģionā.

«Vadāmies pēc Skandināvijā valdošajām tendencēm, ka darba ņēmējs ir daudz vērtīgāks nekā darba vieta; tādējādi, investējot ēkās, primāri domājām par to cilvēku vajadzībām, kas šeit strādās, un pēc tam īstenojām atbilstošus arhitektoniskus un inženiertehniskus risinājumus. Jāpiebilst, ka Eastnine pieņēma vēl lielāku izaicinājumu - uzbūvēt ne tikai viskomfortablāko ēku, bet arī radīt cilvēkiem draudzīgu ekosistēmu,» saka Eastnine Biznesa attīstības vadītāja Natalija Monkevičiene.

Lai šos mērķus sasniegtu, The Pine tiks būvēta saskaņā ar WELL un LEED standartiem, kas garantē ārkārtīgi augstu projekta kvalitāti.

Pirmais no tiem, WELL, ir vadošā pasaules reitinga sistēma un pirmā, kas uzmanību pievērš tieši veidam, kā ēkas un pārējie ar tām saistītie aspekti varētu uzlabot darba ņēmēju komfortu, veicināt labākas izvēles un uzlabot darbinieku veselību un labsajūtu. «WELL izveidots, ņemot vērā zinātnes un medicīnas pētniecības materiālus, literatūru par vides veselību, cilvēku uzvedības faktorus, iespaidu uz veselību un demogrāfiskos riska faktorus, kas ietekmē veselību, kombinējot tos ar labāko praksi ēku dizainā, būvniecībā un vadībā. WELL ir viskvalitatīvākais standarts, taču līdz ar to rada lielākos izaicinājumus arhitektiem un ēku attīstītājiem,» saka N. Monkevičiene.

Savukārt LEED ir viena no visplašāk izmantotajām zaļās būvniecības reitingu sistēmām pasaulē. LEED aptver procesus, sākot no būvniecības līdz pat iekštelpu dizainam, un nodrošina principus zaļo ēku veidošanai. ASV Zaļās būvniecības padomes izsniegtais LEED sertifikāts ir visā pasaulē atzīts ilgtspējas simbols.

Taču Eastnine pie šiem izaicinājumiem neapstājas un izvirza vēl augstākus mērķus - Zviedrijas nekustamā īpašuma kompānija līdz 2030.gadam apņēmusies visas sev piederošās ēkas padarīt klimatneitrālas, tādēļ The Pine tiks maksimāli ekonomēts gan ūdens, gan elektrība. Tas ļaus ne tikai būtiski samazināt ēkas iemītnieku izmaksas, bet pierādīs Eastnine atbildību, kas vērsta uz planētas ekosistēmas uzlabošanu, ģenerējot 0% emisijas un sasniedzot 100% atjaunojamās enerģijas īpatsvaru.

Visu rakstu lasiet 4. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru