Finanses

Mikroaizdevumus izsniegs Grand Credit un Capitalia

Žanete Hāka, 08.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) parakstījusi līgumus par mikro aizdevumu izsniegšanu ar diviem finanšu starpniekiem – SIA Grand Credit un AS Capitalia.

Finanšu starpnieki tika izvēlēti atklātā konkursā, kur uzsvars tika likts uz to pieredzi mikro aizdevumu izsniegšanā, administrēšanā un atgūšanā, kā arī komandas profesionālajām zināšanām šajā jomā, informē LGA.

Pērn Ministru Kabinets apstiprināja noteikumus par mikroaizdevumiem saimnieciskās darbības veicēju konkurētspējas uzlabošanai, kas paredz, ka līdz 2015. gada 30.novembrim tiks izsniegti mikro aizdevumi 5 miljonu eiro apjomā.

Ar šīs programmas palīdzību tiks mazināta tirgus nepilnība, kas traucē mikro, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) saņemt finansējumu to attīstībai, jo klasiskie finanšu starpnieki, lielākoties komercbankas, paaugstinātā riska dēļ nelabprāt kreditē MVU. Ar šo sociāli atbildīgo LGA programmu, tagad tirgū tiks piedāvāti lētāki resursi mikro un mazajiem uzņēmumiem. To kopējais apjoms sasniegs 3 miljonus eiro, no kuriem 1.5 miljoni būs Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums kopā ar valsts budžeta līdzekļiem, bet atlikušie 50% būs finanšu starpnieku piesaistītais līdzfinansējums.

Mikro aizdevumi tiks piešķirti, lai nodrošinātu finansējumu saimnieciskās darbības veicēju izveidei, izaugsmei un darbības paplašināšanai, kā arī, lai piesaistītu apgrozāmos līdzekļus dzīvotspējīgu projektu īstenošanai.

Tagad Grand Credit un Capitalia piedāvās lielākas aizdevumu summas uz ilgāku laiku nekā tas bija pieejams tirgū līdz šim. Maksimālā aizdevuma summa vienam saimnieciskās darbības veicējam būs 25 000 eiro ar termiņu ne garāku par 10 gadiem un samazinātu procentu likmi.

Komentāri

Pievienot komentāru