Foto

MIPIM gada labāko projektu vidū Liesmu Torņi un Bosfora pilsēta

Jānis Rancāns, 15.03.2013

Labākais projekts tūrisma un viesnīcu jomā. Dzīvojamais komplekss «Liesmu Torņi» Baku. Arhitekts: HOK International Ltd. Attīstītājs: Azinko Development MMC.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Kannās noslēdzas viens no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier), kas četru dienu laikā pulcina nozares pārstāvjus.

Katru gadu nekustamā īpašuma attīstītāji iesniedz projektus, kuri piedalās konkursā, lai saņemtu MIPIM balvu kādā no vienpadsmit kategorijām. Šogad finālistu vidū bija iekļuvuši nekustamā īpašuma projekti no visas pasaules, pārstāvot gan naftas kompānijas un viesnīcas, gan arī muzejus. No kopumā 36 finālistiem labākos projektus izvēlējās žūrija, kuriem piešķirtas balvas.

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turcijas lielākā pilsēta Stambula plāno ieviest peldošas autostāvvietas, lai mēģinātu atrisināt tajā valdošās satiksmes problēmas, atsaucoties uz vietējo amatpersonu sniegto informāciju, ziņo AFP.

Saskaņā ar plāniem tiks izmantoti peldlīdzekļi, kas noenkuroti Bosfora šaurumā, tādējādi radot daudzstāvu stāvvietas satiksmes «karsto» punktu tuvumā.

Peldošās autostāvvietas būšot aprīkotas arī ar kafejnīcām, atpūtas zonām un mākslas galerijām.

Satiksmes sastrēgumi un autostāvvietu trūkums ir liela problēma rosīgajā pilsētā ar 16 miljoniem iedzīvotāju.

Oktobrī Turcija atvēra tuneli zem Bosfora šauruma - pasaulē pirmo, kas savieno divus kontinentus. Tiek plānota arī trešā lidosta Stambulā un trešais tilts pār Bosfora šaurumu.

Stambula ir tūristu iecienītākā pilsēta Turcijā. Šogad tā uzņēmusi vairāk nekā 9,7 miljonus ārvalstu tūristu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīzes Dievmātes katedrāles galvenā celtne ir izglābta pēc stundām ilgas postoša ugunsgrēka dzēšanas šajā slavenajā dievnamā, pirmdienas vakarā paziņoja Parīzes ugunsdzēsēju priekšnieks.

«Mēs varam uzskatīt, ka Dievmātes katedrāles galvenā celtne ir izglābta un saglabāta,» reportieriem pie katedrāles sacīja Parīzes ugunsdzēsēju brigādes priekšnieks Žans Klods Galē.

Viņš piebilda, ka ēkas abi galvenie torņi tagad ir izglābti no aizdegšanās.

Galē arī kā lielu ugunsdzēsēju sasniegumu pieminēja to, ka viņiem ir izdevies novērst liesmu izplatīšanos uz ziemeļu puses zvanu torni un tā katastrofālu sagrūšanu.

Viņš gan atzina, ka uguns ir nopostījusi divas trešdaļas katedrāles jumta seguma, un piebilda, ka ugunsgrēkā ir ievainots viens ugunsdzēsējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 1,5 miljonus eiro bijušā brīvprātīgo ugunsdzēsēju depo ēkas rekonstrukcijā, mēbeļu tirgotājs Kate pārcēlies uz jaunām telpām Čiekurkalnā, informē uzņēmuma valdes loceklis Jānis Vējš.

Darbs pie telpu atrašanas, projekta izstrādes un saskaņošanas, kā arī rekonstrukcijas un būvniecības ilga teju četrus gadus.

«Mēbeļu pārdošana ir specifisks bizness – ekspozīcijai vien jau nepieciešami 1000-1200 kvadrātmetri, papildus vēl nepieciešamas telpas noliktavām un birojam. Sapratām, ka Rīgā šajā segmentā nomājamu, piemērotu telpu nav, tādēļ izlēmām iegādāties savu ēku un uzsākt rekonstrukciju un būvniecību,» stāsta J.Vējš.

Viņš arī piebilda, ka jaunās vietas izvēle daļēji bijusi simboliska Čiekurkalna vēsturiskās auras dēļ, koka un ķieģeļu apbūve šim rajonam piešķir īpašu mājīgumu un tas saskan ar Kates filozofiju «visur kā mājās».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināta - Atsevišķas sadursmes Turcijā turpinās, Ankarā aviācija bombardē dumpinieku tankus

LETA--DPA, 16.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsevišķas sadursmes Stambulā un Ankarā joprojām turpinās, kaut arī pagājušas jau vairākas stundas kopš Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana paziņojuma par militārā apvērsuma mēģinājuma neitralizēšanu.

Sestdienas rītā Turcijas kara lidmašīnas bombardēja nemiernieku tankus netālu no prezidenta pils galvaspilsētā Ankarā. Virs Bestepes rajona paceļas melnu dūmu mutuļi, ziņo telekanāls NTV.

Ankarā sestdienas rītā joprojām dzirdami vieglo un smago ieroču šāvieni, tviterī ziņo kāds žurnālists.

Varas iestādes arestējušas ar puču saistītu armijas brigādes ģenerāli.

NTV vēsta, ka šāvienu troksnis Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā joprojām dzirdams netālu no raidkorporācijas TRT biroja ēkas, kur policijas automašīnu sašāvis puča atbalstītāju tanks.

Policija turpina aizturēt karavīrus, kas ieņēmuši pozīcijas uz Stambulas tiltiem, vēsta NTV.

Komentāri

Pievienot komentāru