Jaunākais izdevums

No 2015. gada 1. jūlija Somijas uzņēmums Monilaite-Thomeko Group maina nosaukumu uz Dayton Group, atgriežoties pie vēsturiskā nosaukuma, ar kuru ģimenes uzņēmums sāka savu darbību Helsinkos 1923. gadā.

Dayton Group uzņēmumi šodien darbojas Somijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā un Ķīnā, nodarbinot vairāk kā 400 darbinieku, un uzņēmumu grupas apgrozījums 2014. gadā bija 45 miljoni eiro. Gan Latvijā, gan Lietuvā un Baltkrievijā līdz gada beigām norisinās arī uzņēmuma apvienošanās process ar aukstuma iekārtu ražotāju Rolvika Group, kuru Monilaite-Thomeko iegādājās 2014. gada nogalē.

Somu uzņēmumu grupa dibināta 1923. gadā ar nosaukumu Dayton Vaaka Oy, tomēr laika gaidā citu uzņēmumu pārņemšanu un apvienošanos rezultātā grupas nosaukums mainījies. «Izrādot cieņu uzņēmuma 90 gadu ilgajai vēsturei, mēs vēlējāmies atjaunot tā vēsturisko nosaukumu, vienlaikus apzinoties uzņēmuma starptautisko darbību, kas ievērojami paplašinājusies pēdējās desmitgadēs. Turklāt nosaukums Dayton skan dabiski visās valstīs, kurās strādājam», atzīst Dayton Group vadītājs Freds Rambergs.

Dayton Group ir vadošais uzņēmums iekārtu un servisa nodrošināšanā pārtikas ražošanas, mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas nozarēm. Uzņēmums piedāvā iekārtas, iepakojuma materiālus un palīgmateriālus gan profesionālam, gan privātam pielietojumam. Ar neseno Rolvika Group pārņemšanu Dayton Group papildinājis savu produktu klāstu ar nerūsējošā tērauda mēbelēm un aukstuma iekārtām - šajās nozarēs Dayton Group ieņem vadošo tirgus pozīciju visās Baltijas valstīs, kā arī stabilu tirgus daļu Krievijā un Baltkrievijā.

SIA Dayton specializējas iekārtu un palīgmateriālu piegādē tirdzniecības, ēdināšanas un pārtikas ražošanas uzņēmumiem, pārstāvot Latvijā tādas pasaulē pazīstamas preču zīmes kā Bizerba, Eloma, Fri-Jado, Taylor, Henny Penny, ISA, LEFA, Scotsman un daudzas citas. Ar filiālēm Liepājā un Daugavpilī uzņēmums ir lielākais servisa pakalpojumu sniedzējs Latvijā tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas jomā, kura lielāko klientu vidū ir lielveikalu ķēdes Rimi, Maxima, Prisma, Stockmann, kā arī ēdināšanas uzņēmumi McDonald’s, Hesburger, Pica Lulu un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Viedoklis: Nav absolūti labāko vasaras riepu

Oskars Krampāns, SIA Autoriepu nams direktors, 29.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūlīt sāksies vasaras riepu sezona, rindas uz riepu maiņu un kļūs aktuāls mūžīgais jautājums - kuras riepas ir labākās? Atbilde ir vienkārša - nav absolūti labāko vasaras riepu. Ja kāds Jums mēģina iestāstīt pretējo, ka konkrēti šīs vasaras riepas ir pašas labākās, droši variet neņemt šo viedokli vērā, jo tāds viedoklis nav objektīvs. Par to liecina kaut vai tāds fakts, ka šogad vasaras riepu testos nav izteikti viena līdera.

Uz goda pjedestāla ir pabijuši gan Continental ContiPremiumContact 6, gan Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, gan Goodyear Efficientgrip Performance, gan Pirelli Cinturato P1 Verde, gan Michelin Pilot Sport 4, gan Dunlop Sport Maxx RT2, gan Bridgestone T001, gan Hankook Ventus Prime 3, gan Cooper Zeon 4XS Sport, gan Firestone Destination HP un vēl daudzi citi. Var teikt, ka gandrīz katrā riepu testā ir savs uzvarētājs. Viena uzvarētāja nav, bet droši varu apgalvot, ka visas iepriekš pieminētās vasaras riepas ir ļoti labas un izvēloties tās, vilšanās netiks piedzīvota.

Otrā un trešā «sastāva» riepu ražotāji

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Salas zivis tehnoloģiskajās iekārtās un aprīkojumā ieguldīs 285 tūkstošus eiro

LETA, 30.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zivju produktu izplatītājs «Salas zivis» tehnoloģiskajās iekārtās un aprīkojumā ieguldīs 285 094 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tostarp kompānija plāno ieguldīt 214,997 eiro (177 684 eiro bez PVN) sešos kravas furgonos - refrižeratorā, kurus kompānijai piegādās SIA «Mūsa Motors Rīga». Tāpat uzņēmums plāno iegādāties vienu elektrisko autoiekrāvēju par 23 529 eiro (19 446 eiro bez PVN), ko kompānijai piegādās SIA «Baltexim LV», divas produkcijas svēršanas-marķēšanas iekārtas par 19 481 eiro (16 100 eiro bez PVN) un divu kameru vakuuma pakošanas iekārtu par 17 466 eiro (14 435 eiro bez PVN), ko uzņēmumam piegādās SIA «Dayton», kā arī vienus elektriskos palešu ratus par 9619 (7950 eiro bez PVN), ko kompānijai piegādās SIA «ITR».

«Salas zivis» investīciju projektus plāno īstenot līdz 2019.gada 15.februārim, piesaistot finansējumu Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) pasākumā «Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde».

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Sonarworks risinājums kļuvis par jaunatklājumu starptautiskā auto audio konkursā

Lelde Petrāne, 16.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas audio tehnoloģiju uzņēmuma Sonarworks vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms, izmantojot Sonarworks tehnoloģiju, ieguvis Eiropas mobilo mediju asociācijas (EMMA) augstāko apbalvojumu auto audio segmentā.

EMMA ir viena no prestižākajām automašīnu audiosistēmu entuziastu organizācijām pasaulē. Tās rīkotajā ikgadējā konkursā tika pieteikts paša Sonarworks vadītāja auto – 2007. gada Saab 9-3, kas aprīkots ar Focal TNV2 pīkstuļiem, Dayton Audio RS52AN 2« kupola vidusfrekvenču skaļruņiem un DSA215 8» basa skaļruņiem, kā arī JBL W12GTI 12» sabvūferu. Sistēmu darbina Kenwood KAC-PS501F un Pioneer GM-29701 jaudas pastiprinātāji, un šīs audio sistēmas tika uzlabotas ar Sonarworks radītajām tehnoloģijām. Pretstatā jaunākās paaudzes auto, kas aprīkoti ar tūkstošiem eiro vērtām jaunākajām tehnoloģijām, Sonarworks pierādīja, ka skaņu iespējams atklāt no jauna pieejamā un demokrātiskā veidā, lepojas pats uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" šogad uzņēmuma attīstībā investēs 2,7 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Kā norādīja uzņēmuma pārstāvji, "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" plāno uzbūvēt jaunu ēku efektīvākai produkta gala apstrādes un iepakošanas procesa veikšanai, kā arī uzbūvēt saules parku, kas ļaus samazināt enerģijas izmaksas un daļu no produktiem saražot, izmantojot videi draudzīgu enerģiju.

Kā skaidroja uzņēmuma pārstāvji, lai arī jāstrādā augstas nenoteiktības apstākļos, uz šo gadu uzņēmumā raugās konstruktīvi un tiek plānoti vairāki attīstības virzieni. Uzņēmums jau ir izsludinājis vairākus iepirkumus iekārtu iegādei un būvniecības veikšanai.

"Viens no virzieniem ir eksportspējīgo produktu attīstība, palielinot ražošanas efektivitāti, automatizējot produktu ražošanu un digitalizējot procesu uzskaiti," atzīmēja uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru