Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s mainījusi Eiropas Savienībai (ES) piešķirtā AAA reitinga perspektīvu no stabilas uz negatīvu un brīdinājusi, ka tas var tikt samazināts.

Aģentūra norāda, ka šāds solis atspoguļo iepriekš notikušo reitingu perspektīvas samazināšanu valstīm, kas veic lielākās iemaksas ES budžetā, vēsta BBC. Iepriekš Moody’s noteica negatīvu perspektīvu Vācijas, Francijas, Nīderlandes un Lielbritānijas reitingiem. Moody’s skaidroja, ka minētās valstis ir pakļautas eirozonas parādu krīzes ietekmei.

Starptautiskā reitingu aģentūra skaidro, ka gadījumā, ja minētās ES dalībvalstis atkāpsies no saviem pienākumiem, tas atstās negatīvu ietekmi uz visas savienības maksātspēju.

Vācija, Francija, Nīderlande un Lielbritānija kopā veic iemaksas, kas līdzvērtīgas 45% no ES budžeta ieņēmumiem. Moody’s brīdināja, ka šo valstu reitinga samazināšana būs pamatīgs sitiens pa kopējo ES reitingu.

Db.lv jau vēstīja, ka Eiropas finanšu stabilitātes mehānisma (EFSF) izpilddirektors Klauss Rēglings izteicies, ka gadījumā, ja eirozonas valstis pieturēsies pie saviem solījumiem, reģiona ekonomiskā krīze varētu beigties jau pēc viena vai diviem gadiem.

«Ja visas eirozonas valstis stingri pildīs savus budžeta konsolidācijas mērķus, kā arī uzlabos konkurētspēju, tad krīze var tikt pārvarēta pēc diviem vai trijiem gadiem,» sarunā ar Vācijas laikrakstu Der Spiegel, sacījis K. Rēglings.

Komentāri

Pievienot komentāru