Pasaulē

Moody’s «izrēķinās» ar Spānijas bankām

Jānis Rancāns, 26.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s samazinājusi 28 Spānijas bankām piešķirtos kredītreitingus. Aģentūra norāda, ka banku reitingu samazināšanu ietekmējusi iepriekš veiktā Madrides kredītreitinga pazemināšana.

Reitingi tostarp samazināti Spānijas lielākajām bankām - Banco Santander's, Bankia, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria u.c.

Iepriekš Moody’s samazināja Spānijai piešķirto kredītreitingu no A3 līdz Baa3, kas ir tikai vienu pakāpi virs tā sauktā «miskastes reitinga». Tāpat aģentūra pavēstījusi, ka tuvāko trīs mēnešu laikā Spānijas reitingu varētu turpināt samazināt.

Savu lēmumu Moody’s skaidroja ar Spānijas vēršanos pēc finanšu palīdzības bankām, kas palielinās valsts parādu kalnus. Tāpat reitingu aģentūra uzsver, ka Spānijas valdībai ir ierobežota pieeja finanšu tirgiem, bet valsts ekonomika ir vāja.

Pirmdien Spānija oficiāli vērsās pie Eiropas Savienības (ES) ar lūgumu par starptautiskās palīdzības piešķiršanu. Spānija varētu aizņemties līdz pat 100 miljardiem eiro. Parādījušās arī bažas, ka valstj ar to varētu nepietikt.

Db.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā Moody’s samazināja 15 pasaules lielāko banku reitingus, tādējādi atspoguļojot kapitāla trūkuma riskus, ar kuriem tās saskaras.

Komentāri

Pievienot komentāru