Pasaulē

Moody's samazinājusi Ēģiptes reitingu

Lelde Petrāne, 31.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reitingu aģentūra Moody's Investors Service Inc. pirmdien pazeminājusi Ēģiptes valdības obligāciju reitingu no Ba1 uz Ba2 un mainījusi reitinga perspektīvu no stabilas uz negatīvu, atsaucoties uz politisko risku, vēsta The Wall Street Journal.

«Moody's lēmums pazemināt Ēģiptes valdības obligāciju reitingu izriet no paaugstināta riska,» paziņojumā norādījusi reitingu aģentūra. Tā atzīmē, ka valstī ir saasināta politiskā spriedze, kas seko nesenajiem nemieriem Tunisijā.

Moody's brīdinājusi, ka pieaugošais inflācijas spiediens varētu vēl vairāk sarežģīt Ēģiptes fiskālo politiku, draudot palielināt augstā līmeņa budžeta izdevumus algām un subsīdijām.

Moody's ir pirmā no trīs lielajām kredītreitingu aģentūrām, kas pazeminājusi Ēģiptes reitingu kopš protestu sākšanās, kā rezultātā tās reitings Ēģiptei tagad ir vienu pakāpi zem pārējo divu aģentūru reitingiem. Fitch Ratings un Standard and Poor's Corp. Ziemeļāfrikas valstij piešķīrušas BB+ reitingus.

Taču Fitch Ratings piektdien pazemināja reitinga perspektīvu uz negatīvu, norādot, ka reitinga pazemināšana būs nenovēršama, ja politiskie nemieri saasināsies.

Komentāri

Pievienot komentāru