Ražošana

MyCabin piesaista 1,55 miljonus eiro no Merito Partners

Db.lv, 15.03.2023

Jaunākais izdevums

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" privātā kapitāla fonds ir investējis 1,55 miljonus eiro moduļu māju ražotājuzņēmumā MyCabin. Finansējums tiks izmantots, lai attīstītu MyCabin piedāvājumu jaunos eksporta tirgos, paplašinātu ražošanas telpas un palielinātu ražošanas kapacitāti.

Latvijas uzņēmums MyCabin piedāvā augstas kvalitātes rūpnieciski ražotas skandināvu dizaina moduļu mājas, ko gatavā veidā var uzstādīt jebkurā zemes gabalā, kur atļauta apbūve. Šobrīd pircējiem pieejami četri vissezonas koka karkasa māju modeļi, ko iespējams komplektēt un savienot ar terasi. Iegādājoties moduļu māju, galvenie ieguvumi ir laiks, kvalitāte, procesa vienkāršība un zemākas, precīzi prognozējamas izmaksas. Moduļu mājas tiek piegādātas ar teju visu dzīvošanai nepieciešamo aprīkojumu, to ražošanā izmantoti ilgtspējīgi, galvenokārt Latvijā ražoti materiāli.

MyCabin līdz šim Latvijā uzstādījis vairāk nekā 40 dažādu modeļu māju. Līdz ar investīciju piesaisti uzņēmums paplašinājis savu ražotni Mārupes novadā. Tas ļaus kāpināt ražošanas kapacitāti līdz desmit mājām mēnesī un paātrināt piegādes. Ražotnē iekārtotas pilnībā aprīkotas demo mājas, ko klienti var apskatīt klātienē, lai izdarītu savu izvēli. Paplašinātās telpas dod arī iespēju uzglabāt gatavos māju modeļus. Līdz ar to klienti standarta dizaina māju var saņemt pat divu nedēļu laikā.

2022. gadā MyCabin uz franšīzes pamata piesaistījis sadarbības partnerus ASV, kas ražo un izplata MyCabin moduļu mājas šajā reģionā. MyCabin mājas top 3000 kvadrātmetru plašā ražotnē Čikāgā, Ilinoisā. Šogad jau ir veiktas pirmās piegādes klientiem Konektikutas un Meinas štatā.

"Pieaugot enerģijas, izejmateriālu un celtniecības izmaksām pasaulē, aug pieprasījums pēc mazo platību un modulārajā tehnoloģijā izgatavotām mājām. MyCabin strauji attīstījies Latvijas tirgū un ātri piesaistījis sadarbības partneru interesi ASV un citviet pasaulē. Esam gandarīti, ka "Merito" ieguldījums dos iespēju attīstīt jaunus MyCabin produktus, vēl ātrāk apgūt jaunus eksporta tirgus un efektivizēt ražošanas procesus. Arī izvēršot darbību eksporta tirgos, Latviju saglabāsim kā galveno izpētes un attīstības centru jaunu māju dizainu izstrādē,” komentē Ģirts Draugs, MyCabin vadītājs.

"Merito" un MyCabin darījums ir strukturēts vairākās kārtās, tā rezultātā "Merito" ir uzņēmuma mazākuma akcionārs.

""Merito" privātā kapitāla fonda portfeli veidojam no konkurētspējīgiem uzņēmumiem ar eksporta un investīciju atdeves potenciālu. MyCabin ir mērogojams un ilgtspējīgs biznesa koncepts, kas īstenojams plašākā tirgū. To apliecina arī pirmie darbības rezultāti ASV. Uzņēmuma komandas stiprās puses ir biznesa pieeja un pārdošana, gudri izmantojot atjaunīgos Latvijas dabas resursus un reaģējot uz pieprasījumu tirgū," papildina Mikus Janvars, "Merito" partneris un līdzdibinātājs.

MyCabin mazākuma akcionāriem un padomes locekļiem drīzumā pievienosies arī padomes priekšsēdētājs Sampsa Auvinens (Sampsa Auvinen), kokapstrādes nozares profesionālis ar 30 gadu pieredzi Somijas, Baltijas valstu, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Ganas un Sjerraleones uzņēmumu vadībā. Sampsa Auvinens ir Eiropas Kokrūpniecības konfederācijas (European Confederation of the Woodworking Industry; CEI Bois) valdes priekšsēdētājs.

"Merito Partners" ir strauji augošs privātā kapitāla ieguldījumu uzņēmums, kas darbojas Latvijā un tuvākajā reģionā. Tas Latvijas investoru vārdā īsteno kapitāla un ilgtspējīgas enerģijas investīciju stratēģijas. "Merito Partners" 100% piederošais "Merito Management AIFP" ir Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks.

MyCabin savu darbību sāka 2020. gadā, piedāvājot dažāda izmēra koka karkasa brīvdienu mājas, ko iespējams kombinēt kā komplektu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koka karkasa moduļu māju ražotājs MyCabin šonedēļ Jelgavā atklāja jaunu ražotni, lai palielinātu ražošanas jaudu un veicinātu pārdošanas apjomus.

“Izvēlējāmies Jelgavu, jo tā piedāvā plašākas ražošanas telpas un teritoriju, kas ir būtiski mūsu augošajam uzņēmumam. Mums svarīga ir arī ģeogrāfiski centrāla lokācija, jo visas mājas klientiem Eiropā tiek vestas no mūsu ražotnes,” komentē MyCabin vadītājs Ģirts Draugs.

Jaunās ražotnes platība ir 2900 m2, ofisa platība 150 m2, un teritorijas platība sasniedz 2.4 ha. Plānots, ka tuvākajā nākotnē varētu tikt uzbūvēta vēl viena ražotne, kas kopējo platību palielinātu līdz 9900 kvadrātmetriem, nodrošinot vēl lielākas iespējas uzņēmuma attīstībai.

“Jaunās telpas ir aprīkotas ar energoefektīvu apkures sistēmu, kas nodrošina ne tikai patīkamus darba apstākļus, bet arī kontrolētus klimata apstākļus māju ražošanai, kas ir būtiski rūpnieciski ražotām mājām,” piebilst Ģ.Draugs. Tāpat jaunā ražotne ir aprīkota ar tilta celtni, kas spēj pārvietot līdz pat 3,2 tonnas smagas konstrukcijas, atvieglojot gan materiālu pārvietošanu, gan paneļu un citu konstrukciju ražošanas procesus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“LNK Properties” attīsta jaunu nekustamo īpašumu projektu “Tūjas pie jūras” - zaļo ciematu Vidzemes jūras piekrastē.

Jaunais projekts atrodas netālu no jūras krasta, starp Saulkrastiem un Tūju. Ciematu veido 37 zemesgabali platībā no 1318 līdz 1713 m2. Zemesgabali tiek piedāvāti apbūvei, kā arī sadarbībā ar Latvijas uzņēmuma MyCabin gatavām moduļu mājām platībā no 16 – 100 m2. Kopējais “LNK Properties” investīciju apjoms projektā veido 2,5 milj.

“Projekts veidots ar skatu nākotnē, domājot par ilgtspējību, nākamajām paaudzēm un cieņpilnu resursu izmantošanu”, projekta priekšrocības skaidro “LNK Properties” valdes locekle, dzīvojamo nekustamo īpašumu departamenta vadītāja Aleksandra Strode.

“Sadarbībā ar LNK Properties esam izveidojuši pārdomātus brīvdienu māju īpašumus, kur ģimenes varēs atpūsties pie dabas, ekoloģiskā, mūsdienīga dizaina vidē,” saka MyCabin dibinātājs un vadītājs Ģirts Draugs.

Komentāri

Pievienot komentāru