Pakalpojumi

Nākamnedēļ atklās Gaismas pils restorānu un tā īsto nosaukumu

Dienas Bizness, 21.07.2015

Jaunākais izdevums

Nākamnedēļ, 29.jūlijā plānota oficiālā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Gaismas pils restorāna un tā īstā nosaukuma atklāšana, teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Ņemot vērā ažiotāžu ap restorāna sākotnējo nosaukumu un prasību to latviskot vai mainīt, tieši pasākuma laikā viesiem un medijiem pirmajiem būs iespēja uzzināt restorāna galējo nosaukumu.

«Restorāns vēl tiek veidots, jo, tāpat kā Rīga nekad nebūs gatava, arī bibliotēku un restorānu nevar izveidot viens cilvēks - pie tā mēs strādājam vesela komanda. Esam iecerējuši veidot īpašu garšu bibliotēku jeb latviešu ēdienu pavārgrāmatu, kuras «autori» būs bibliotēkas apmeklētāji, šādi apzinot senaizmirstus latviešu ēdienus un radot jaunas receptes,» uzsver šefpavārs Dāvis Kancāns.

Veidojot LNB restorāna iekārtojumu, ievērota arhitekta Gunāra Birkerta jau iepriekš radītā interjera ideja. Jaunais telpas dalījums - kafejnīcā, restorānā un bistro - licis nedaudz papildināt līdzšinējo telpas iekārtojumu, minimāli mainot sākotnēji ielikto dizainu. Vasaras sezonā restorānā darbosies āra terase ar skatu uz Rīgas centru un Daugavu.

Saglabājot bibliotēkai raksturīgos elementus, restorāna interjers papildināts ar grāmatu plauktiem, kuros atrodama gan klasisķu, gan mūsdienu autoru literatūra. Savukārt par restorāna simbolu izraudzīts viens no telpā jau esošajiem ieintegrētajiem kokiem – liepa.

Restorāna izveidē, kura kopējā platība ir ap 700 m2 (bez virtuves un palīgtelpām). Restorāna izveidei nav ņemti aizdevumi no kredītiestādēm. Pats uzņēmums līdz šim restorāna izveidē papildus ir ieguldījis līdz 100 000 EUR, kopumā šis cipars laika gaitā varētu sasniegt pat 150 000 EUR. Šī summa investēta traukos, tekstilprecēs, dažās papildus iekārtās virtuvē/bārā, papildus dizaina elementos u.tmldz. Ieguldītās investīcijas plānots atpelnīt 3 gadu laikā, lai atlikušos divus gadus pirms īres līguma beigām būtu iespēja arī nopelnīt.

Restorānu pārstāv uzņēmums SIA OZRT un tā priekšgalā ir uzņēmēji Lauris Strenģis un Ronalds Undzēns, kas vada restorānu YOLO un bārus Ezītis Miglā, tai skaitā veicot plašu un veiksmīgu izbraukuma tirdzniecību vadošajos Latvijas pasākumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Gaismas pils restorāna iekārtošanā investēti ap 100 000 eiro

LETA, 17.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb Gaismas pils restorāna pārvaldītāja SIA OZRT restorāna iekārtošanā ir investējusi ap 100 000 eiro, stāsta OZRT valdes loceklis Lauris Streņģe.

Viņš norāda, ka šie līdzekļi ir investēti tādās lietās kā trauki, tekstilpreces, dažas papildu iekārtas virtuvē un bārā, kā arī vairākos dizaina elementos. Laika gaitā OZRT ieguldīto līdzekļu apjoms varētu sasniegt 150 000 eiro.

Ieguldītās investīcijas plānots atpelnīt trīs gadu laikā.

Tiesa, Streņģe arī atzīmē, ka restorāna izveidē savu daļu ir ielicis katrs Latvijas iedzīvotājs ar samaksātajiem nodokļiem. «Uzņēmums OZRT piedalījās konkursā par telpu nomu, mēs šeit ienācām jau lielā mērā izveidotās un mēbelētās telpās.»

«Konkursā par iespēju pārvaldīt restorānu Gaismas pilī OZRT pieteicās pagājušā gada nogalē, kad arī tika paziņoti rezultāti. Startējām divas reizes. Pirmajā konkursā diemžēl neuzvarējām, bet uzņēmums, kurš uzvarēja, no projekta atteicās, tāpēc tika izsludināts atkārtots konkurss,» stāsta Streņģe.

Komentāri

Pievienot komentāru