Mazumtirdzniecība

No deviņdesmito gadu idejas līdz lielākajam pašmāju degvielas tirgotājam

Lelde Petrāne, 12.02.2020

Dibināšana


Kad 90.gadu vidū trūka lauksaimniecības degvielas, lai apstrādātu laukus, trīs speciālisti - galvenais inženieris, loģistikas speciālists un enerģētiķis, nolēma izīrēt no kolhoza degvielas uzpildes staciju, kurā veikt degvielas tirdzniecību lauksaimniecības nolūkos.


Tā 1995.gadā Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Vilis Plūme dibināja AS "VIRŠI-A".

No uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad aprit 25 gadi kopš pašmāju degvielas mazumtirgotāja "Virši" dibināšanas.

1995. gada ziemā trīs jauni cilvēki – Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Vilis Plūme, strādājot savās specialitātēs kā galvenais inženieris, loģistikas speciālists un enerģētiķis, īstenoja ideju par degvielas tirdzniecību un atvēra savu pirmo degvielas uzpildes staciju (DUS) Aizkrauklē.

Laika gaitā daudz kas ir mainījies, taču uzņēmuma darbības veids un darītāju filozofija palikusi nemainīga.

"Savu darbu jaundibinātais uzņēmums sāka tālajā 1995. gadā Aizkrauklē, izīrējot no kolhoza uzpildes staciju, kurā veicām degvielas tirdzniecību lauksaimniecības vajadzībām. Stacijā bija iespējams uzpildīt dīzeli un benzīnu, kā arī iegādāties nelielu produktu klāstu," stāsta J. Riekstiņš, uzņēmuma dibinātājs un valdes priekšsēdētājs.

"Retais atceras, ka jau 1995. gadā ‘’Virši" tirgoja karstos dzērienus līdzņemšanai. Toreiz tā bija melna kafija, kuru pagatavoja DUS operators," atceras J. Riekstiņš.

Straujākā uzņēmuma izaugsme notika no 2013. līdz 2014. gadam, kad tika atvērtas 13 jaunas DUS, un uzņēmums izvērsa darbību jau visos Latvijas reģionos. Arī savu jubilejas gadu "Virši" sāk ar divu jaunu staciju atklāšanu, un 2020. gada februārī tīklā būs jau 63 stacijas, t.sk. trīs CNG jeb saspiestās dabasgāzes stacijas.

Ceturtdaļgadsimta laikā uzņēmuma kolektīvs izaudzis no 15 līdz 535 darbiniekiem, kuri strādā dažādos Latvijas novados un reģionos.

Komentāri

Pievienot komentāru