Atpūta

Obamas uzvaras gadījumā, ASV nekustamo īpašumu magnāts atlaidīs darbiniekus

Jānis Rancāns, 10.10.2012

Jaunākais izdevums

ASV nekustamo īpašumu magnāts un kompānijas Westgate Resorts īpašnieks Deivids Sīgels pavēstījis, ka atlaidīs savus darbiniekus, ja ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēs Baraks Obama.

Ņujorkas medija Gawker rīcībā nonākusi D. Sīgela vēstule saviem darbiniekiem, kurā viņš norāda, ka, lai gan tie var izvēlēties balsot par tādu prezidenta kandidātu, kas viņiem labāk patīk, tomēr B. Obamas ievēlēšanas gadījumā kompānijai būs jāmaksā jauni nodokļi. Šādā gadījumā D. Sīgelam nāksies samazināt kompānijas izmērus - «griezt» darbinieku skaitu un pabalstus.

«Kad jūs izvēlēsieties par ko balsot – uzdodiet sev jautājumu – kurš kandidāts saprot ekonomiku un uzņēmējdarbību, bet kurš nesaprot? Kura kandidāta politika apdraud jūsu darba vietu? Atbildiet uz šiem jautājumiem un jūs zināsiet, kurš kandidāts ir spējīgs aizsargāt un izglābt jūsu darbu,» teikts D. Sīgela vēstulē darbiniekiem.

«Mana motivācija strādāt un nodrošināt jaunas darbavietas tiks iznīcināta, un kopā ar to arī jūsu iespējas. Ja tas notiks – jūs varēsiet mani atrast Karību jūras salās sēžot zem palmas bez darbiniekiem, par kuriem uztraukties,» rakstījis amerikāņu uzņēmējs.

D. Sīgels iepriekš paudis atbalstu Republikāņu partijai. Pirms vairākiem gadiem – 2000. gadā, D. Sīgels aģitēja savus darbiniekiem Floridā iet uz prezidenta vēlēšanām un balsot par Džordžu Bušu junioru. Kā zināms Floridā izšķīrās 2000. gada ASV prezidenta vēlēšanas, un Dž. Buša pārsvars tika nodrošināts tikai ar dažu simtu balsu vairākumu. D. Sīgels uzskata, ka Dž. Buša ievēlēšana amatā ir viņa nopelns.

D. Sīgels arī ir būvējis ASV dārgāko nekustamo īpašumu, kas celts kā Francijas Versaļas pils kopija un tā vērtība, pēc pabeigšanas, aplēsta 100 miljonu dolāru apmērā. Kopumā D. Sīgela kompānija nodarbina desmit tūkstošus darbinieku, no kuriem astoņi tūkstoši strādā Floridā, kas ir viens no svarīgākajiem ASV prezidenta vēlēšanu štatiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Uzņēmējs, kas solīja Obamas uzvaras gadījumā atlaist darbiniekus, tagad palielinājis tiem algas

Gunta Kursiša, 13.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV nekustamo īpašumu magnāts un uzņēmuma Westgate Resorts īpašnieks un izpilddirektors, kurš solīja Baraka Obamas uzvaras gadījumā pēc prezidenta vēlēšanām atlaist darbiniekus, savu solījumu nav turējis un, gluži pretēji, palielinājis kompānijā strādājošo algas par 5%, raksta CNN Money.

Jau rakstīts, ka pirms vēlēšanām Westgate Resorts īpašnieks Deivids Sīgels (David Siegel) saviem darbiniekiem izsūtīja vēstuli, kurā teica, ka viņi var balsot par to prezidenta kandidātu, kurš viņiem labāk patīk, tomēr B. Obamas ievēlēšanas gadījumā kompānijai būs jāmaksā jauni nodokļi un tāpēc D. Sīgelam nāksies samazināt kompānijas izmērus - «griezt» darbinieku skaitu un pabalstus.

«Kad jūs izvēlēsieties, par ko balsot – uzdodiet sev jautājumu – kurš kandidāts saprot ekonomiku un uzņēmējdarbību, bet kurš nesaprot? Kura kandidāta politika apdraud jūsu darba vietu? Atbildiet uz šiem jautājumiem un jūs zināsiet, kurš kandidāts ir spējīgs aizsargāt un izglābt jūsu darbu,» D. Sīgels ieteica vēstulē savas kompānijas darbiniekiem. Saskaņā ar ASV mediju rakstīto, viņš pauda, ka B. Obamas otrā prezidentūras termiņa laikā ekonomikai tiks nodarīts liels kaitējums.

Komentāri

Pievienot komentāru