Jaunākais izdevums

Nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" valdes priekšēdētāja pienākumus no līdzšinējās vadītājas Aijas Āboliņas pārņēmis Guntis Kanenbergs, informē uzņēmumā.

"Es esmu daļa no Ober-Haus profesionālās komandas 18 gadus, un pēdējos 11 gadus man ir bijis tas gods un atbildība vadīt šo speciālistu komandu. Mēs koncentrējāmies uz pakalpojumu kvalitāti un konsekventu un pārdomātu attīstību, kas daudzus gadus palīdzēja nodrošināt un saglabāt vienu no TOP pozīcijām tirgū," sacīja A.Āboliņa, kura kopš 2009. gada Latvijā vadīja Ober-Haus.

Jaunais Valdes priekšsēdētājs G.Kanenbergs savu pieredzi nekustamā īpašuma nozarē uzsācis pirms desmit gadiem, vadot uzņēmuma "Arco Real Estate" Komercīpašumu nodaļu. Pirms tam G.Kanenbergs guvis pieredzi korporatīvo klientu apkalpošanā, gandrīz 7 gadus strādājot kā projekta vadītājs biznesa finansēšanā AS "Swedbank".

"Tāpat kā iepriekš, mēs turpināsim strādāt ar komercīpašumu un dzīvojamā segmenta starpniecības pakalpojumu attīstīšanu, koncentrējoties uz jauno biroja ēku iznomāšanas pakalpojuma sniegšanu attīstītājiem, kā arī jauno dzīvojamo projektu pārdošanas vadību, izvēloties profesionāla pakalpojumu sniedzēja ceļu, kurš apstrādā vispilnīgāko informāciju, sniedz ekspertu ieskatu un visefektīvākos risinājumus visām nekustamo īpašumu darījumos iesaistītajām pusēm. Kopīgiem spēkiem centīsimies panākt ilgtspējīgu un ilgtermiņa izaugsmi. Saredzu potenciālu izaugsmei komercīpašumu vērtēšanā, jo investoru aktivitāte palielinās un mēs spējam piedāvāt pieredzes bagātu sertificētu vērtētāju pakalpojumus, "atzīmēja G.Kanenbergs.

Ober-Haus savu darbību Latvijā sāka 1998. gadā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 55 nekustamo īpašumu ekspertu, kas atrodas birojos Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Kandavā, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

2007. gadā Ober-Haus pievienojās Somijas nekustamā īpašuma tirgus līderim Realia Group. Ober-Haus 2018. gadā sasniedza 1.212 miljonu eiro apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Rīgā būvniecības stadijā esošu jauno mājokļu cenas gada laikā pieaugušas par 29%, tās joprojām ir zemākas nekā Viļņā un Tallinā, liecina nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas “Colliers”, nekustamā īpašuma kompānijas “Ober House Real Estate Advisors” Lietuvas filiāles un Igaunijas Zemes padomes dati par nekustamā īpašuma darījumiem jauno mājokļu segmentā.

Saskaņā ar “Colliers” datiem šī gada aprīlī pirmreizējā tirgū Rīgā un Pierīgā kopā reģistrēti vien 140 jauno dzīvokļu darījumi, kas ir par 35% mazāk nekā vidēji pēdējo 12 mēnešu laikā. Tiesa, tirgū netika fiksēta arī jaunu lielo projektu ienākšana, kas jau iepriekš negatīvi ietekmēja pirmreizējā tirgus aktivitāti, īpaši ņemot vērā zemo tirgū pieejamo pabeigto jauno dzīvokļu skaitu. Aprīlī pirmreizējā tirgū bija pieejami vairs tikai aptuveni 1000 pilnībā pabeigti jaunie dzīvokļi jeb vēl par 130 dzīvokļiem mazāk nekā martā.

Runājot par jauno ekspluatācijā nodoto dzīvokļu darījumu cenām, aprīlī viens kvadrātmetrs šādos mājokļos maksāja vidēji 2200 eiro, kas ir par 7% vairāk nekā pirms gada, kad kvadrātmetra cena bija 2065 eiro. Lielāks gatavo mājokļu cenu kāpums novērots Pierīgā, kur gada laikā cenas augušas par 30%. Tas skaidrojams gan ar projektu būvniecību labākās atrašanās vietās, piemēram, Mārupē, gan ar lielāku ietekmi uz cenu, ņemot vērā būvniecības izmaksu kāpumu.

Komentāri

Pievienot komentāru