Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums “Ocean R” atklājis savu jauno ražošanas korpusu, kurā nākotnē darbosies arī pētniecības un attīstības centrs jaunu materiālu izstrādei un citas uzņēmuma struktūrvienības.

“Ocean R” ražošanas kompleksa attīstība ir viens no 40 investīciju projektiem, kuri šogad tiek īstenoti Latvijā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu. Kopumā šī gada deviņos mēnešos LIAA piesaistījis investīcijas 480 miljonu eiro apmērā ar 2097 jaunām darba vietām.

“Kopš “OCEAN R” dibināšanas 2016. gadā, uzņēmumam ir pieredze ražot produkciju Portugālē, Polijā, Itālijā un citās valstīs. Vienmēr bija sajūta, ka mēs ne līdz galam saņemam atbalstu, kas mums bija nepieciešams kā jaunam uzņēmumam funkcionālu apģērbu industrijā. 2018. gadā pirmo reizi apmeklējām Rīgu, lai iepazītos ar tā laika “Ocean R Production” priekšteci SIA “ASPECT”. Šīs vizītes laikā, pirmo reizi jutāmies, ka esam saprasti un mūsu idejas tiek novērtētas. Šīs idejas palīdzēja īstenot patiesi profesionāla komanda, kuru šobrīd jau lepojamies saukt par “Ocean R” komandu. Plānojam, ka jau tuvākajā laikā šī komanda dubultosies,” stāsta “Ocean R” līdzdibinātājs Toms Koters (Tom Cotter).

Uzņēmums ar Īrijas kapitālu “Ocean R” ražo videi draudzīgus formas tērpus pasaules TOP 5 viesnīcu ķēdēm un citiem klientiem. Uzņēmuma plānos ir dubultot ražošanas jaudu nākamajos gados. Ar šo paplašināšanās kārtu uzņēmumā tiks izveidotas 50 jaunas darba vietas. Ražošanas attīstībā un ekselences centra izveidē uzņēmums plāno investēt līdz 5 miljoniem eiro. Jaunā ražotne atradīsies Rīga, Šampētera ielā.

“Būtiski, ka “Ocena R” uz Latviju pārceļ ne tikai ražošanu, bet arī pētniecības un attīstības struktūrvienības, kuras strādās pie jaunu viedo materiālu izstrādes, lai uzņēmuma ražotie apģērbi atbilstu augstākajiem vides standartiem,” uzsver LIAA direktora eksporta jautājumos Iveta Strupkāja.

“Ocean R” lielu uzmanību pievērš ilgtspējas jautājumiem sadarbojoties tikai ar tādām kompānijām, kas ievēro ilgtspējīgu uzņēmējdarbības praksi, ieviešot darbinieku veselības, drošības un vides aizsardzības politiku. “Ocean R” produkcija tiek piegādāta pēc pieprasījuma principa, kas novērš nevajadzīgu un nevēlamu produktu ražošanu lielos apjomos, bet uzņēmumā izmantotais iepakojums ir pilnībā kompostējams.

“Ocean R” savas produkcijas ražošanā izmanto pārstrādātu poliesteri, tādā veidā samazinot ūdens patēriņu par 20 %, bet enerģijas patēriņu par 50 %. Tas rada CO2 emisiju ietaupījumu par 60 %. Pārstrādāto poliesteru var pārstrādāt atkārtoti, tāpēc šis materiāls ir viena no pamata izejvielām aprites ekonomikā. Lielākā daļa no uzņēmuma izmantotā poliestera ir izgatavota no pārstrādātām plastmasas pudelēm. Atkarībā no apģērba veida, kurš tiek ražots parasti 80-90 % ir pārstrādāta poliestera materiāls.

Katram klientam tiek piedāvāti individuāli risinājumi. Tā, piemēram, viesnīcu kompleksam “Four Seasons” Maldivu salās bija nepieciešami īpaši pielāgoti, augstas klases produkti, uz kuriem būtu skaidri redzams tās zīmols un kuriem nebūtu plastmasas iepakojuma. Šī pasūtījuma ražošanai tika izmantoti reģenerēti okeāna atkritumi, reprezentējot “Four Seasons” zīmolu kā videi draudzīgu uzņēmumu, kurš risina reģionā nozīmīgus izaicinājumus, kuri saistīti ar plastmasas piesārņojumu Indijas okeānā.

Komentāri

Pievienot komentāru