Jaunākais izdevums

AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca Biolars reģistrējusi jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,950 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS “SEB banka” ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības, lai nodrošinātu prasījumus, kas izriet no šogad jūnijā noslēgtā overdrafta līguma.

Jaunā komercķīla reģistrēta otrdien, 19.jūnijā. “Lursoft” izziņa liecina, ka šī ir vienīgā šobrīd uzņēmuma aktuālā komercķīla.

AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” ražo tehnoloģiski sarežģītus ķīmiskos produktus, laku un krāsu izstrādājumus, kā arī celtniecības, auto un sadzīves ķīmiju. Uzņēmums dibināts 1995.gadā. Tās pamatkapitāls ir 1 708 444 eiro.

2016.gadā AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” strādāja ar apgrozījumu 14,971 miljons eiro un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 1,614 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja 189 darbiniekus. Uzņēmuma 2017.gada finanšu rādītāji vēl nav pieejami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vides dienests pārmet Biolaram vilcināšanos sakopt Zemgalē piesārņotās ceļmalas

LETA, 23.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Olaines ķīmiskā rūpnīca «Biolars»» ir pārsūdzējusi Valsts vides dienesta (VVD) izdotos lēmumus saistībā ar Zemgalē piesārņotajām ceļmalām, tādējādi dienests uzskata, ka uzņēmums apzināti novilcina procesa izskatīšanu un piesārņoto vietu sakopšanu.

Kā informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča, uzņēmums ir pārsūdzējis VVD lēmumus par piesārņojošās darbības operatoru un par neatliekamo pasākumu veikšanu un sanācijas plāna izstrādāšanu.

«VVD uzskata, ka «Biolars» sākotnēji maldināja gan VVD, gan sabiedrību, publiski paužot apņēmību piesārņojumu likvidēt un saucot sevi par sociāli atbildīgu uzņēmumu. Šobrīd ir skaidrs, ka ar šādu retoriku uzņēmums ir centies tikai mazināt spriedzi, kas tobrīd bija sabiedrībā,» sacīja VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, «iespējams, piesārņotā grunts ar laiku varētu pašattīrīties, bet sakopšanas darbu novilcināšana rada reālus zaudējumus lauksaimniekiem, kuri, lai izslēgtu jebkādus piesārņojuma riskus, nevar pilnībā izmantot saimnieciskajai darbībai skartās teritorijas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

VVD brīdinājis Biolars par iespējamu darbības apturēšanu

Žanete Hāka, 05.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts vides dienests šodien, 5.jūnijā, ir izdevis lēmumu - brīdinājumu par AS «Olaines ķīmiskās rūpnīcas «Biolars» darbības iespējamo daļēju apturēšanu – porofora ražošanas pārtraukšanu.

Atbilstoši likumdošanai, brīdinājums ir pirmais solis, lai rosinātu uzņēmuma darbības apturēšanu. VVD inspektori pārbaužu laikā atklājuši būtiskus pārkāpumus bīstamo atkritumu – dažādu ķīmisko vielu atlikumu, kas kas satur Aceton - cianhidrīna izmantotās izejvielas sastāvdaļas, apsaimniekošanā. Tie uzņēmumā pieļauti ilgstoši.

«Brīdinājuma mērķis nav apturēt uzņēmuma darbību, bet dot skaidru signālu, ka tā darbībā vajadzīgas būtiskas izmaiņas. Uzņēmuma darbības analīze un pārbaudēs konstatētais norāda uz to, ka AS «Olaines ķīmiskā rūpnīca «Biolars»» vides aizsardzības prasības ilgstoši nav ievērotas,» norāda VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga. «Vienlaicīgi uzglabājamo bīstamo atkritumu apjoms ir pārsniegts 40 reizes un tie tiek uzglabāti neatbilstošā veidā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Zemgalē ar indīgu šķidrumu nolietas ceļmalas vairāku kilometru garumā

LETA, 28.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori un policijas darbinieki aizturējuši vides piesārņotāju, kurš Zemgalē ceļmalas nolējis ar indīgu šķidrumu, informēja dienestā.

Pēc divu dienu novērošanas, VVD Jelgavas reģionālā vides pārvalde (RVP) kopīgi ar Valsts policijas (VP) darbiniekiem nedēļas nogalē aizturēja vides piesārņotāju, kas no automašīnas ar indīgām ķīmiskām vielām bija nolaistījis ceļmalas Jelgavas un Bauskas novadā vairāku kilometru garumā. Par konstatēto pārkāpumu ir sākts kriminālprocess.

VVD maijā saņēma vairākas sūdzības no iedzīvotājiem par nezināma šķidruma nonākšanu vidē. Veicot pārbaudes, inspektori konstatēja, ka nezināmas izcelsmes šķidrums ar ķīmiskām vielām raksturīgu smaku nonācis vidē Rundāles novada Viesturu pagastā, Bauskas novada Mežotnes pagastā, Ozolnieku novada Salgales pagastā, Jelgavas novada Jaunsvirlaukas un Vircavas pagastos un Tērvetes novada Augstkalnes pagastā.

Komentāri

Pievienot komentāru