Jaunākais izdevums

Rīgas rajona tiesa lēmusi par labu SIA «OSTBY» un atzinusi SIA «SANIBŪVE» iesniegto maksātnespējas procesa pieteikumu pret uzņēmumu par nepamatotu, liecina SIA «OSTBY» sniegtā informācija. SIA «SANIBŪVE» ir pārsūdzējusi spriedumu.

Pamatojoties uz to, ka SIA «SANIBŪVE» kavējusi līguma būvniecības darbu izpildes termiņus, kā arī pieļāvusi citus līguma pārkāpumus, SIA «OSTBY» 2019. gada 30. augustā vienpusēji izbeigusi pērn nogalē noslēgto līgumu ar SIA «SANIBŪVE» par būvniecības pakalpojumu veikšanu kādā Zviedrijas projektā. SIA «OSTBY» lūgusi SIA «SANIBŪVE» līdz 2019. gada 30. augustam atbrīvot objektu no SIA «SANIBŪVE» darbiniekiem un iekārtām. Lai turpinātu būvniecības darbus projektā un izpildītu SIA «OSTBY» saistības, tika nolīgti citi apakšuzņēmēji.

«Šis ir definējams kā civilstrīds, kuram nav saistības ar faktisko maksātspēju,» norāda SIA «OSTBY» valdes priekšsēdētājs Raivis Ancāns.

Savukārt, SIA «SANIBŪVE» ir pārsūdzējusi spriedumu, jo tas neatbilst judikatūrai un tajā nav ietverti saprotami motīvi, biznesa portālam db.lv pastāstīja zvērināts advokāts Dāvis Volksons. «Piemēram, tiesa nav vērtējusi apstākli, ka SIA «OSTBY» atzīst parādu vairāk nekā 49802,27 eiro apmērā. Apelācijas instances tiesai ir jālemj par apelācijas tiesvedības ierosināšanu. Plašākus komentārus sniegsim, kad noslēgsies tiesvedība.»

SIA «OSTBY» ražotne tika izveidota 2005. gadā. Galvenais darbības virziens ir koka karkasa māju un moduļu būvniecība. Uzņēmuma produkcijas noieta galvenie tirgi ir Latvija un Skandināvijas valstis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītāja «Saliena» īpašniekam «Ostermalm Property Investments Limited» piederošais koka karkasa māju ražotājs SIA «Ostby» uzskata, ka maksātnespējas pieteicēja SIA «Sanibūve» maksātnespējas procesu izmanto ļaunprātīgos nolūkos, sacīja «Ostby» valdes priekšsēdētājs Raivis Ancāns.

Viņš norādīja, ka «Ostby» no 2005.gada strādā Latvijas, Zviedrijas un citu Skandināvijas valstu tirgos, ražojot koka karkasa māju paneļus un moduļus, un uzskata, ka ierosinātajam maksātnespējas procesam nav pamata, jo «Sanibūve» pieteikumu par «Ostby» maksātnespēju iesniedza saistībā ar civilstrīdu un šis process nav saistīts ar «Ostby» faktisko maksātspēju.

«Uzskatām, ka «Sanibūve» šo maksātnespējas procesu izmanto ļaunprātīgos nolūkos, lai iegūtu naudu par neizpildītiem līguma darbiem. Turklāt uzņēmums par šo «Sanibūve» rīcību uzzināja no medijiem,» sacīja Ancāns.

Pamatojoties uz to, ka «Sanibūve» būtiski kavēja līguma būvniecības darbu izpildes termiņus, kā arī pieļāva citus būtiskus līguma pārkāpumus, «Ostby» 2019.gada 30.augustā vienpusēji izbeidza pērn gada nogalē noslēgto līgumu ar «Sanibūve» par būvniecības pakalpojumiem kādā Zviedrijas projektā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Salienas īpašniekiem piederošajam koka karkasa māju ražotājam Ostby ierosināta maksātnespējas lieta

LETA, 05.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītāja «Saliena» īpašniekam «Ostermalm Property Investments Limited» piederošajam koka karkasa māju ražotājam SIA «Ostby» ierosināta maksātnespējas lieta, informēja zvērināts advokāts Dāvis Volksons.

Viņš stāstīja, ka lieta ierosināta 4.septembrī, balstoties uz SIA «Sanibūve» pieteikumu par parāda saistībām, kurām ir iestājies samaksas termiņš.

Maksātnespējas procesa lietu izskatīs tiesas sēdē šā gada 19.septembrī.

Pēc lietas ierosināšanas no administratoru pretendentu saraksta automātiski tiks izraudzīts administratora amata kandidāts un tiesnesis izvērtēs viņa atbilstību administratora pienākumu veikšanai attiecīgajā juridiskās personas maksātnespējas procesā.

«Ostby» reģistrēta 2011.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Maltā reģistrētais uzņēmums «Ostermalm Property Investments Limited», bet «Ostby» patiesais labuma guvējs ir Bahamu pilsonis Igors Vozjakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot pieaugošajam tirgus pieprasījumam pēc koka karkasa mājām un moduļiem, OSTBY ieguldījis 300 tūkstošu eiro lielas investīcijas ražotnē ar mērķi palielināt ražošanas apjomus.

Investīciju projekta ietvaros ir uzbūvēta un aprīkota jauna noliktava ar papildu 700m2 platību. Moduļu iekšējai loģistikai iegādāts paaugstinātas celtspējas auto iekrāvējs, kas atvieglo koka moduļu iekšēju transportēšanu un piegāžu uzkraušanu. Šīs ir būtiskas investīcijas ražotnes efektivizācijai un ražošanas apjomu palielināšanai.

Uzņēmums patreiz strādā pie nākamajiem attīstības plāniem, kā vienu no tiem minot ražošanas automatizāciju. Nozīmīgs notikums un novērtējums ražotnes darbam ir šogad saņemtais CE sertifikāts, paverot vēl lielākas iespējas eksportā.

OSTBY ražotne tika izveidota 2005. gadā un tās galvenais darbības virziens ir koka karkasa māju un moduļu būvniecība. Uzņēmuma produkcijas noieta galvenie tirgi ir Latvija un Skandināvijas valstis. Šobrīd ik gadu ražotne piegādā 20 000 m2 dzīvojamo platību koka karkasa paneļu mājas, kā ari 200-240 koka karkasa moduļu vienības ar pilnu iekšējo un ārējo apdari.

Komentāri

Pievienot komentāru