Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais jaunreģistrētais uzņēmums - Olaines Wess Logistics

Gunta Kursiša, 16.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītājā nedēļā Latvijā reģistrēti 390 jauni uzņēmumi un biedrības. Vērtējot pēc pamatkapitāla, lielākais no tiem ir Olainē reģistrētā SIA Wess Logistics, kuras pamatkapitāls veido 188 tūkstošus latu, liecina Lursoft dati.

Olainē, Dalbes ielā 8-96, reģistrētās SIA Wess Logistics vienīgais valdes loceklis ir Latvijas valstspiederīgais Aleksejs Jablonskis. 188 tūkst. Ls ir jaunreģistrētās kompānijas reģistrētais pamatkapitāls, bet tās apmaksātais pamatkapitāls veido 94 tūkst. Ls. Pašlaik vēl nav pieejami dati par uzņēmuma darbības veidiem.

Otrs pagājušajā nedēļā lielākais jaunais uzņēmums ir Babītes pagasta Mežārēs, Jasmīnu ielā 201 reģistrētā SIA Jasmine Investments. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 181 tūkst. Ls, tikpat liels ir arī reģistrētais pamatkapitāls. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Azerbaidžānas pilsone Ajanda Adilova (Ayanda Adilova).

Trešais lielākais uzņēmums ir SIA Scan panel, kura pamatkapitāls veido 109 tūkstošus latu. Uzņēmums reģistrēts Saldus novada Saldus pagasta Sandēs. Uzņēmuma, par kura darbības veidu pašlaik nav pieejmi dati, valdē darbojas norvēģi – Ivars Gaustads, Kare Auduns Hadals un Arne Lillebo.

Ceturtais pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums ir ar 100,5 tūkst. Ls pamatkapitālu, un tas ir reģistrēts Rīgā, Smilšu ielā 8 – SIA Scapa Scandia. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Ķīnas pilsonis Leungs Tungs Peters Jangs.

Tāpat tikpat liels pamatkapitāls ir arī pagājušajā nedēļā reģistrētajai SIA EU Law and consulting – arī šī uzņēmuma pamatkapitāls veido 100,5 tūkst. Ls. Kompānijas valdē darbojas Latvijas valstspiederīgais Jevgēnijas Lukašuks, bet tā juridiskā adrese ir Dravnieku iela 14-49, Rīga.

Kopumā aizvadītajā nedēļā reģistrēti 390 jauni subjekti, kas ir par 88 vairāk nekā pirms nedēļas. No kopējā skaita visvairāk jeb 333 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 11 – individuālie komersanti, 33 – biedrības. Pagājušajā nedēļā likvidēti 122 subjekti, kas ir par 26 vairāk nekā pirms nedēļas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru