Ražošana

Papildināta - Juris Savickis un Guntis Belēvičs nodibinājuši jaunu uzņēmumu - AS SVC Group

Dienas Bizness, 12.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēts 199 jauns subjekts, kas ir par 28 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 16 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 177 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 15 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 385 subjekti, kas ir par 54 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā bija AS SVC Group ar 100 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Skanstes iela 50. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Jānis Lauga, bet valdes locekļi – Juris Savickis un Anatolijs Demidovs. Savukārt uzņēmuma padomes priekssēdētājs ir Juris Savickis, padomes priekšsēdētāja vietnieks – Guntis Belēvičs, bet padomes locekle – Aija Rumba.

Saskaņā ar kompānijas statūtiem, tās darbības veidi ir vairāki, ieskaitot, farmaceitisko pamatvielu ražošana, farmaceitisko preparātu ražošana, pētījumu un eksperimentālo izstrāžu veikšana biotehnoloģijā, mazumtirdzniecība un citi.

Saskaņā ar uzņēmuma dibināšanas līgumu, tā lielākais akcionārs ir Juris Savickis ar 700 akcijām, kas veido 70% no uzņēmuma pamatkapitāla. Savukārt Guntim Belēvičam un Aijai Rumbai katram pieder pa 150 akcijām jeb 15% no AS «SVC Group» pamatkapitāla, raksta Lursoft Klientu portfelis.

Gan Juris Savickis, gan Guntis Belēvičs ir uzņēmēji, kas darbojas vairākās jomās. Jurim Savickim caur SIA «Glesum Investments» pieder multifunkcionālā halle SIA «Arēna Rīga», kā arī viņš ir akcionārs pasažieru pārvadātājā AS «Nordeka», hokeja klubā AS «Dinamo Rīga» un citos uzņēmumos. Viņam arī pieder viens uzņēmums, kurš kā darbības veidus norādījis farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecība un tirgus un sabiedriskās domas izpēte, - SIA «Select Medical».

Guntis Belēvičs izveidoja un vadīja aptieku tīklus «Saules Aptieka» un «Mēness Aptieka», kā arī bioloģisko zemnieku saimniecību SIA «Zemitāni», kas nodarbojas ar briežkopību. «Lursoft» izziņa liecina, ka šobrīd Guntis Belēvičs ir vienīgais īpašnieks uzņēmumos SIA «Blankenfelde» un SIA «Divezeri», kā arī līdzīpašnieks uzņēmumos SIA «Jaunie Ezerkrasti», SIA «JVB» un SIA «OV 13». Guntis Belēvičs bija veselības ministrs no 2014. līdz 2016.gadam.

Savukārt Aijai Rumbai amats AS «SVC Group» padomē ir vienīgais, kurā viņa ir amatpersona Latvijā reģistrētā uzņēmumā.

Otrs lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā bija SIA Esme LSS ar 52 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

Savukārt trešais lielākais uzņēmums bija SIA Baltic Content Works ar 50 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru