Pasaulē

Papildināta - Pēc Heinz pārpirkšanas darījuma McDonald's atsakās no tā kečupa

Lelde Petrāne, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrais ēdinātājs McDonald's paziņojis, ka pēc 40 gadus ilgas sadarbības pārtrauks pasniegt Heinz kečupu, ziņo BBC.

(Papildināts ar McDonald's komentāru par Latvijas tirgu.)

Pasaulē lielākā ātrās ēdināšanas ķēde atteiksies no šī kečupa, jo Bernardo Hīss (Bernardo Hees), bijušais konkurenta Burger King vadītājs, stājies pie Heinz vadības stūres.

«Mēs esam nolēmuši laika gaitā pārorientēt savu biznesu uz citiem piegādātājiem,» norādījis McDonald's.

Februārī notika 28 miljardus ASV dolāru vērts Heinz pārņemšanas darījums. Hīss Heinz vadību pārņēma pēc tam, kad to iegādājās slavenā investora Vorena Bafeta uzņēmums Berkshire Hathaway un Brazīlijas investīciju fonds 3G Capital. 3G Capital kontrolē arī Burger King.

«Heinz nekomentē sadarbību ar klientiem,» lakonisks bijis kečupa ražotājs.

McDonald's ir 34 tūkstoši restorānu visā pasaulē, tai skaitā arī Latvijā.

McDonald’s mārketinga direktore Baltijas valstīs Baiba Zaķe biznesa portālam db.lv skaidroja: «McDonald's restorāniem Baltijas valstīs esam izvēlējušies kečupa produktus no Vācijas uzņēmuma Develey Senf &Feinkost GmbH, kas ir viens no vadošajiem ēdienu piedevu ražotājiem Eiropā. Savukārt, Heinz produkciju McDonald’s restorānos Baltijas valstīs nekad neesam izmantojuši.»

McDonald’s restorāniem Baltijas valstīs nepieciešamo nodrošina vairāk nekā 50 piegādātāji no visas Eiropas, tajā skaitā no Baltijas valstīm. No Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma Food Union McDonald’s ik gadu iepērk bērnu maltīšu Happy Meal vajadzībām 26 000 litrus piena Rasēns. Paplāšu lapas, kurās var atrast informāciju par McDonald’s ēdienu uzturvērtību un sastāvdaļām, izgatavo SIA Preses nams. No pagājušā gada rudens McDonald’s restorānu apmeklētājiem tiek piedāvāti burgeri, kuri pagatavoti arī no Latvijas graudu pārstrādes uzņēmuma AS Dobeles dzirnavnieks un Igaunijas uzņēmuma Tartu Mill miltiem. Lietuvas uzņēmums Salprone piegādā salātus un dārzeņus, Alfas Plus – cukura produktus un Coca-Cola ražotne – dzērienus. Tāpat no Lietuvas piecām fermām tiek piegādāta liellopu gaļa uz McDonald’s apstiprinātiem liellopu gaļas ražotājiem Polijā, Krievijā un Ukrainā.

McDonald’s darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. Pašlaik McDonald’s ir 12 restorāni (desmit Rīgā un pa vienam Daugavpilī un Jelgavā).

Komentāri

Pievienot komentāru