Atpūta

Papildināts - Psaiho.lv iesniedz maksātnespējas pieteikumu

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 08.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teātris Psaiho.lv Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedzis maksātnespējas pieteikumu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

(Papildināts ar Altum komentāru.)

Lieta ierosināta 4. novembrī.

Ieraksts teātra interneta mājaslapā liecina, ka tas ir slēgts jau ilgāku laiku: «Psaiho izbeidz savu darbību un ir slēgts no 2016.gada 1.jūnija.»

«Pulciņš aktieru vecu noliktavu pārvērtuši par netradicionālu emociju ražotni. Psaiho.lv kodolu veido četri cilvēki, papildus pieaicinot atraktīvus darbiniekus. Ikdienā viņi darbojas katrs savā ar radošām izpausmēm saistītā jomā, bet nedēļas nogalēs pārvēršas radībās ar cirvjiem, melniem paltrakiem un visādiem citādiem šausmas uzdzenošiem atribūtiem.Pozitīvu emociju teātra spēle ar līdzdalību un jautru baidīšanos – tā sevi pozicionē radošā apvienība,» 2014. gada vasarā rakstīja laikraksts Dienas Bizness. «Pieredze biedēšanā man un tuvākajiem draugiem ir liela – 14 gadus. Labi zinām, no kā cilvēkiem bail, uz ko jāuzspiež, lai reakcija būtu vēl šaušalīgāka,» toreiz sacīja Psaiho.lv līdzīpašnieks Maksims Burčenko.

Teātris tika izvietots kādreizējā VEF teritorijā.

Kā liecina Lursoft dati, uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Ūnijas iela 8 k-7. Kompānijas pamatkapitāls ir 2845 eiro. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 53,8 tūkstoši eiro, bet zaudējumi – 17,7 tūkstoši eiro. Uzņēmumā pērnā gada beigās strādāja 16 darbinieki.

SIA Psaiho.lv valdes priekšsēdētājs ir Edmunds Veizāns, bet valdes loceklis – Raivo Andersons.

Kompānijai reģistrēta komercķīla 24,9 tūkstošu eiro vērtībā, kuras ņēmējs ir Attīstības finanšu institūcija Altum.

«ALTUM atbalsta uzņēmējdarbības uzsākšanu un attīstīšanu visdažādākajās nozarēs, tai skaitā arī izklaides jomā. Šobrīd mūsu sadarbībā ar klientu izmaiņu nav, līdzšinējo sadarbība vērtējam pozitīvi,» biznesa portālam db.lv komentēja AS Attīstības finanšu institūcija Altum pārstāve Sandra Eglīte.

«Gadījumos, kad uzņēmumam iestājas maksātnespēja, tiesa lemj par maksātnespējas pasludināšanu un ieceļ maksātnespējas procesa administratoru. Kreditori likumā noteiktajā termiņā var pieteikt savus kreditoru prasījumus. Tālākā procesa gaitā maksātnespējas procesa administrators sadarbībā ar kreditoriem lemj par darbībām, lai iespējami lielākā apjomā atgūtu līdzekļus kreditoru saistību dzēšanai,» viņa skaidroja.

ALTUM ir valstij piederoša attīstības finanšu institūcija, kas finanšu instrumentu veidā (ar aizdevumiem, garantijām, ieguldījumiem riska kapitāla fondos u. c.) sniedz valsts atbalstu noteiktām mērķa grupām. ALTUM izstrādā un īsteno valsts atbalsta programmas, novēršot tirgus nepilnības, kuras nevar atrisināt privātā sektora finanšu iestādes, un nodrošinot finanšu pieejamību jomās, kuras valsts ir izvirzījusi kā atbalstāmas un svarīgas, teikts iestādes mājaslapā internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru