Būve

Par 4,75 miljoniem eiro rekonstruēs Telegraph Offices biroju ēku Vecrīgā

Zane Atlāce - Bistere, 06.04.2018

Jaunākais izdevums

Nordic and Baltic Property Group uzņēmums Telegraph Offices saņēmis ilgtermiņa aizdevumu 4.75 miljonus eiro apmērā no SEB bankas Telegraph Offices blakus esošo ēku Vecrīgā, Audēju ielā 15un Kalēju 48 renovācijai, informē bankā.

NBP Group 2017. gada pavasarī iegādājās izsolē Lattelecom piederošās ēkas. Drīzumā tiks uzsākti abu ēku apvienošana un pilnās renovācijas darbi, un pēc to pabeigšanas pirmajā stāvā tiks iekārtotas mazumtirdzniecības platības, bet pārējos stāvos – A klases standartiem atbilstošas biroju telpas.

«Mūsu uzņēmumu grupa pēdējo gadu laikā ir veikusi virkni ieguldījumu A un B klases biroju segmentā Rīgā, tai skaitā pirms diviem gadiem esam veiksmīgi īstenojuši biroju ēkas renovācijas projektu Vecrīgā. Mēs joprojām redzam stabilu pieprasījumu pēc moderniem un profesionāliem birojiem Rīgas centrā un varam piedāvāt nomniekiem augstas kvalitātes birojus un profesionālu servisu,» saka Nordic and Baltic Property Group vadītāja Baltijas valstīs Jekaterīna Kolosova.

«Pašlaik tirgū ir veselīgs pieprasījums pēc kvalitatīvām biroju telpām Rīgas vēsturiskajā centrā. Turklāt NBP Group kapacitāte un pieredze šajā jomā sniedz mums pārliecību, ka Telegraph Offices ir pārdomāts ieguldījums un šis projekts nesīs plānoto atdevi, » norāda SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts.

Kopējā Telegraph Offices iznomājamā platība ir aptuveni 3500 kvadrātmetri. Plānots, ka biroju telpas aizņems 3000 kvadrātmetrus, bet 500 kvadrātmetru pirmajā stāvā – telpas tirdzniecībai. Renovācija tiks pabeigta 2019. gadā un plānots, ka jau nākamā gada vasarā klienti varēs uzsākt darbu jaunajās telpās.

Renovācijas laikā ēka tiks aprīkota ar mūsdienīgiem inženiertehniskajiem risinājumiem, klimata uzturēšanas un ventilācijas sistēmām, kā arī modernu ātrgaitas sakaru infrastruktūru.

Skandināvijas privāto investīciju grupa NBP Group kopējā investīciju portfeļa vērtība Latvijā ir aptuveni 60 miljoni eiro, un uzņēmums pārvalda arī Astras birojus Gunāra Astras ielā 8b, biroju ēku NBP Central Offices 13. janvāra ielā 3, Unity Biznesa centru Vienības gatvē 109, kā arī Biznesa centru 117 Dzelzavas ielā 117. Grupas stratēģija ir veikt ilgtermiņa investīcijas Baltijas valstīs, Somijā un Krievijā uz termiņu, kurš nav mazāks par 10 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pavasarī plānots atklāt Workland Telegraph biznesa centra un koprades telpas Vecrīgā

Zane Atlāce - Bistere, 30.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Workland Group šī gada martā uzsāks sava otrā biroju centra - Workland Telegraph -iekārtošanu Rīgā, informē uzņēmumā.

Tas atradīsies vēsturiskajā telegrāfa ēkā Vecrīgā, Audēju un Kalēju ielas stūrī. Ēkas kopējo rekonstrukciju jau veic tās īpašnieks Nordic and Baltic Property Group, kopumā ieguldot 4,75 miljonus eiro. Darbus plānots pabeigt šī gada februāra beigās, un tad plānots uzsākt darbu pie telpu pielāgošanas koprades strādāšanas vajadzībām.

Pirmais Workland biroju centrs Rīgā - Workland Valdemāra - tika atklāts 2016. gadā. Jaunais biroju centrs Workland Telegraph, kas būs veidots atbilstoši koprades konceptam, būs orientēts uz vēl plašāku auditoriju, jo papildus privātiem birojiem piedāvās darba vietas atvērtās koprades telpās.

«Līdz ar jaunās paaudzes ienākšanu darba tirgū, mainās arī tendences un pieprasījums biroju telpu tirgū. Tā rezultātā strauji palielinās nepieciešamība pēc elastīgas un iedvesmojošas darba vides, un mēs, »Workland«, esam apņēmušies apmierināt šo pieprasījumu. Šobrīd mums jau ir četri veiksmīgi strādājoši biroju centri Tallinā, Rīgā un Viļņā, un līdz 2020. gadam plānojam ieguldīt 4,5 miljonus eiro vēl 10 biznesa centru izveidē Baltijas valstīs. Visi mūsu jaunie centri piedāvās gan privātos birojus, gan koprades telpas ar uzsvaru uz kopienas veidošanu centra iekšienē, kā arī starp mūsu centriem,» norāda «Workland Group» dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Indreks Hāls (Indrek Hääl).

Komentāri

Pievienot komentāru