Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par AS RB Rail AS jauno padomes priekšsēdētāju ir ievēlēts Lietuvas pārstāvis Daiņus Budris (Dainius Budrys), kurš šajā amatā nomaina Igaunijas pārstāvi Anti Mopelu (Anti Moppel).

«Manas vadības laikā 2016. gadā mūsu galvenie mērķi ir izveidot profesionālu uzņēmuma valdi, lai nodrošinātu veiksmīgu uzņēmuma darbību un Rail Baltic/Rail Baltica projekta īstenošanas kvalitatīvu un savlaicīgu koordinēšanu. Galvenais finansējuma sniedzējs Eiropas Komisija, kā arī pārējie akcionāri sagaida, ka, ņemot vērā Rail Baltic/Rail Baltica projekta sākotnējā sagatavošanas posma pabeigšanu, mēs izpildīsim nākamo uzdevumu, īstenojot visus plānošanas darbus, kas nepieciešami, lai tuvākajos gados uzsāktu būvniecību,» skaidro D.Budris.

RB Rail AS akcionāru līgums paredz, ka ik gadu rotācijas kārtībā padomi vada citas kopuzņēmuma dalībvalsts pārstāvis. 2016. gadā uzņēmuma prezidējošā valsts ir Lietuva.

Šomēnes RB Rail AS padomē ir notikušas arī citas izmaiņas: Latvijas pārstāvi Aivaru Strakšu ir nomainījis Edvīns Bērziņš. 2016. gadā padomes priekšsēdētāja vietnieki ir Edvīns Bērziņš un līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Anti Mopels (Igaunija). Pārējie RB Rail AS padomes locekļi ir Kaspars Briškens no Latvijas, Indreks Oravs (Indrek Orav) no Igaunijas un Vaidots Baļūns (Vaidotas Balynas) no Lietuvas.

Daiņus Budris ir studējis ekonomiku un uzņēmējdarbības vadību. Viņš ir strādājis mazumtirdzniecības tīklā Rimi Lietuva, kur ieņēma lielveikalu direktora amatu un bija atbildīgs par komerciālajām, finanšu un mārketinga aktivitātēm.

2008. gadā D.Budris uzsāka politisko karjeru, kļūstot par Lietuvas 10. Seima deputātu un uzņemoties arī Ekonomikas komisijas vadītāja pienākumus.

Pēc Seima sasaukuma mandāta termiņa beigām D.Budris pievienojās Lietuvas Dzelzceļam, kur tika iecelts par Attīstības nodaļas vadītāja vietnieku un bija atbildīgs par dzelzceļa infrastruktūras projektu izstrādi un attīstīšanu. Kopš 2014. gada viņš ir Lietuvas Dzelzceļa meitas uzņēmuma Rail Baltica statyba direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru