Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs un pārvaldītājs “Marno J” tirdzniecības centra “Pilsētas Pasāža” Jelgavā pārbūvē ieguldīs vairākus miljonus eiro un plāno uzlabot energoefektivitāti aptuveni par 30%, informēja uzņēmuma tirdzniecības centru vadītāja Jūlija Jaunzeme.

Būvdarbi jau ir sākušies, un tos ir plānots noslēgt šā gada nogalē. Visaptverošu pārbūvi piedzīvos gan centra fasāde, gan iekštelpas, būtisks akcents likts uz energoefektivitāti un pakalpojumu pieejamību un klāstu.

““Pilsētas Pasāža” jau teju 20 gadus ir lielākais šāda veida tirdzniecības centrs Zemgales novadā. Pārbūvi bijām iecerējuši jau kādu laiku, taču to aizkavēja Covid-19 pandēmija un karš Ukrainā, un tagad mērķtiecīgi ejam uz to, lai šā gada beigās visus darbus pabeigtu un atvestu uz Jelgavu jaunus nomniekus un pakalpojumus,” skaidroja Jaunzeme.

Pārbūves laikā pilnībā tiks atjaunoti un remontēti visi pieci ēkas stāvi, tostarp apakšzemes stāvvieta, kurā tiks mainīta un uzlabota satiksmes organizācija, tā kļūs ērtāka, saprotamāka un spēkratiem drošāka.

“Mēs jau laikus atvainojamies apmeklētājiem par sagādātajām neērtībām, ceram, ka tās kompensēs gan modernas telpas, gan palielinātais pakalpojumu un nomnieku klāsts. Piemēram, būtiski paplašināsies sporta preču veikals “Sportland” un sadzīves elektronikas veikals “RD Electronics”, būs arī jauni un starptautiski pazīstami nomnieki. 3. stāvā būs izklaides zona, kur būs gan bērnu rotaļu un ballīšu zonas, gan Zemgales novadā pirmā “VR Gaming” izklaides zona jauniešiem un pieaugušajiem. 4. stāvs būs atvēlēts sportam un veselībai,” pastāstīja Jaunzeme.

Pēc “Marno J” pārstāves skaidrotā, nākamajos septiņos mēnešos pilnībā tiks pārbūvētas visas trīs centra ieejas. Automātiskās durvis tiks aizstātas ar virpuļdurvīm, jo ziemā tās samazina aukstā gaisa un vasarā – karstā gaisa ieplūšanu telpās. Būtiski tiks uzlabota gaisa apmaiņas sistēma, esošais apgaismojums tiks aizstāts ar LED apgaismojumu.

“Īstenojot šo projektu, domājam ne tikai par pircējiem, kuriem būs pieejami jauni pakalpojumi, funkcionāli un vizuāli pievilcīgs tirdzniecības centrs, bet arī par mūsu nomniekiem, jo esam paredzējuši uzlabojumus, lai samazinātu komunālo maksājumus par 30 procentiem,” piebilda Jaunzeme.

Pārbūves laikā centrs turpinās strādāt

Būvdarbus īstenos uzņēmums "FIO būve", kas ir realizējis vairākus līdzīgus projektus. "Pilsētas Pasāža" ir tā dēvētā 3. kategorijas būve jeb ēka ar augstu apmeklējumu plūsmu un atrodas Būvniecības valsts un kontroles biroja pārziņā.

Paredzams, ka līdz ar jaunajiem nomniekiem tirdzniecības centrā varētu būt apmēram 50 jaunas darba vietas.

Līdztekus tirdzniecības centra pārbūvei savas telpas modernizēs arī mazumtirgotājs “Maxima”. Tiks atjaunots arī “Pilsētas Pasāžas” pulkstenis.

Tirdzniecības centrs “Pilsētas Pasāža” durvis vēra 2006. gada martā.

Komentāri

Pievienot komentāru