Mazumtirdzniecība

Pārtrauc dūmu detektora NEXA JB-CO1 tirdzniecību

Lelde Petrāne, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

AS Rautakesko veikalu tīklā K-rauta pārtrauc dūmu detektora NEXA JB-C01 turpmāku tirdzniecību, jo tas neatbilst EN 50291-1 standarta prasībām.

Pašlaik visi NEXA JB-C01 dūmu detektori tiek izņemti no Igaunijas, Somijas un Latvijas tirgus. Tādēļ tirgotājs aicina pircējus, kuri laika periodā no 2013. gada jūnija līdz 2014. gada martam ir iegādājušies dūmu detektoru NEXA JB-C01, nekavējoties pārtraukt tā lietošanu un atdot tuvākajā K-rauta veikalā. Dūmu detektora pircēji saņems atlīdzību tā iegādes vērtībā. Pirkuma čeks nav nepieciešams.

Pārējie NEXA ražojumi esot droši lietošanai, un to kvalitāte atbilstot sertifikātiem un citām spēkā esošām kvalitātes prasībām.

Sīkāka informācija par produktu:

Nosaukums: dūmu detektors NEXA JB-C01, 13821

Krāsa: balta

Modelis: JB-C01, 13821 (Artikuls Nr. 13821, EAN 7330545138214)

Veikalu tīkls K–rauta specializējas būvniecības, dārza, saimniecības preču, darba rīku un iekārtu tirdzniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

KP atļauj K-Rauta veikalu īpašnieku struktūras maiņu

Žanete Hāka, 05.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut izšķirošas ietekmes maiņu pār AS Rautakesko, no vienpersoniskas iegūstot kopīgu, informē KP.

Izvērtējot darījuma ietekmi uz konkurenci, KP secina – apvienošanās neradīs koncentrācijas izmaiņas būvmateriālu un citu dari pats preču vairumtirdzniecības tirgū.

Līdz apvienošanās darījuma īstenošanai Rautakesko Oy bija vienpersoniska izšķiroša ietekme pār AS Rautakesko, kas Latvijā darbojas gan ar būvmateriālu un citu “dari pats” (do it yourself) preču vairumtirdzniecību, gan ar mazumtirdzniecību astoņos K-Rauta veikalos.

Pēc darījuma Rautakesko Oy zaudēs vienpersonisku, taču saglabās kopīgu izšķirošu ietekmi pār AS Rautakesko kopā ar UAB Litvalda un divām fiziskām personām.

Apvienošanās darījums tiks īstenots caur UAB Senukų prekybos centras, kas pieder Rautakesko Oy kopā ar Lietuvas sabiedrību UAB Litvalda un divām fiziskām personām. UAB Senukų prekybos centras nodarbojas ar būvmateriālu un citu “dari pats” preču vairumtirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rautakesko valdi pametis Lode

Gunta Kursiša, 11.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu, māju un dārza preču tirdzniecības tīkla K-Rauta zīmola turētāja a/s Rautakesko valdes sastāvā reģistrētas izmaiņas – valdes locekļa amatu atstājis Krīvs Lode, liecina Lursoft dati.

Līdz ar to kompānijas valde turpina darboties divu amatpersonu – valdes priekšsēdētāja Alo Ivaska un valdes locekļa Veiko Pārna – sastāvā.

K. Lode a/s Rautakesko valdē darbojās kopš 2012. gada.

Db.lv jau informēja, ka šā gada janvārī a/s Rautakesko valdi pametis arī ilggadējais valdes loceklis Rauls Kadaru, kurš šo amatu ieņēma kopš 2007. gada.

A/s Rautakesko reģistrēts 1996 gadā. Līdz 2002. gada aprīlim uzņēmums darbojās ar nosaukumu a/s Fanaal.

2012. gadā a/s Rautakesko apgrozīja 50,519 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gadu noslēdzot ar 3,958 miljonu eiro zaudējumiem. Vērtējot pēc gada apgrozījuma, Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500, Rautakesko ierindojas 126. vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

AS Rautakesko mainās valdes sastāvs

Žanete Hāka, 30.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas reģistrētas AS Rautakesko valdes sastāvā, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdi atstājis tās ilggadējais valdes loceklis Rauls Kadaru, kurš augsto amatu ieņēmis jau kopš 2007.gada.

Pēc izmaiņu reģistrācijas AS Rautakesko valde turpina darbu trīs amatpersonu sastāvā – valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda Alo Ivasks, bet valdes locekļu – Krīvs Lode un Veiko Parns.

Rautakesko ir viens no vadošajiem būvmateriālu, mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmumiem Ziemeļeiropā. Uzņēmums darbojas Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Baltkrievijā, Lietuvā un Igaunijā, bet Latvijā AS Rautakesko reģistrēta 1996.gadā.

2012.gadā AS Rautakesko apgrozījusi 50,519 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gadu noslēdzot ar 3,958 miljonu eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Kesko Senukai Latvia (iepriekš AS Rautakesko) zaudējumi pērn bija 3,553 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 75% vairāk nekā 2015.gadā, bet apgrozījums pērn bija 48,453 miljoni eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 7%, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmuma zaudējumi 2015.gadā bija 2,032 miljoni eiro, bet apgrozījums - 51,955 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā veiktas aktivitātes uzņēmuma darbības uzlabošanai un optimizācijai. Pērn veikta uzņēmuma darbības sinhronizēšana saistībā ar Kesko vienošanos par uzņēmējdarbības centralizēšanu Baltijā būvmateriālu un mājokļu labiekārtošanas jomā. Tāpat pērn sākts kategoriju vadības centralizēšanas projekts.

Prisma LT zaudējumi pērn bijuši 7,7 miljoni eiro

Prisma Latvija: zaudējumi nav pārsnieguši prognozēto apmēru

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot pārmaiņu procesu un pilnveidojot korporatīvo pārvaldību, SIA Maxima Latvija ir paplašināta valde, kurā pienākumus pildīs uzņēmuma augstākā vadība, informē uzņēmumā.

Līdz šim Maxima Latvija vadītājs Andris Vilcmeiers bija vienīgais uzņēmuma valdes loceklis. No šā gada 1.septembra Maxima Latvija valdes priekšsēdētājs (CEO – Chief Executive Officier) būs uzņēmuma vadītājs Andris Vilcmeiers, bet uzņēmuma operacionālā vadītāja (COO – Chief Operating Officier) Kristīne Āboltiņa un komercdirektors (CCO – Chief Commercial Officier) Viktors Troicins būs valdes locekļi.

Šā gada sākumā Maxima Grupe uzņēmumiem, tai skaitā, Maxima Latvija tika izveidota arī padome, bet šobrīd visos uzņēmumos paplašinātas arī valdes.

Andris Vilcmeiers uzņēmumu Maxima Latvija vada kopš 2015.gada septembra. Viņš iepriekš bijis AS Putnu fabrika Ķekava valdes priekšsēdētājs, kā arī lauksaimniecības uzņēmuma Lielzeltiņi vadītājs. Pirms tam viņš darbojies arī loģistikas un tranzīta nozarē, ieņemot vadošus amatus uzņēmumos – Venstpils nafta, Latvijas kuģniecība, Ventspils naftas termināls, LatRosTrans, kā arī darbojoties investīciju pārvaldes biznesā. Pēc vadības zinību un finanšu izglītības grāda iegūšanas Latvijas Universitātē, karjeru sācis auditorkompānijā PricewaterhouseCoopers Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču tirgotājam AS «Kesko Senukai Latvia» 21.maijā reģistrēts nodrošinājuma līdzeklis, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja Oskara Muižnieka pieprasījumu uzņēmumam piemērots aizliegums samazināt vai palielināt pamatkapitāla lielumu, aizliegums reģistrēt jaunas komercķīlas, kā arī visa veida pārreģistrēšanas aizliegums.

Zvērinātais tiesu izpildītājs bija pieprasījis vēl divu nodrošinājuma līdzekļu piemērošanu, bet to reģistrācija atteikta.

«Lursoft» izziņa liecina, ka šis ir pirmais AS «Kesko Senukai Latvia» piemērotais nodrošinājums kopš uzņēmuma dibināšanas 1996.gadā.

AS «Kesko Senukai Latvia» iepriekš bija pazīstams kā AS «Rautakesko, taču 2016.gadā »Kesko Senukai« no Skandināvijas akcionāra »Kesko Group« pārņēma »K-rauta« veikalu tīkla pārvaldi Latvijā un Igaunijā, un uzņēmumu pārsauca par AS »Kesko Senukai Latvia«.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Kesko Senukai Latvia atcelts iepriekš piemērotais nodrošinājums

Dienas Bizness, 24.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču tirgotājam AS «Kesko Senukai Latvia» trešdien, 23.maijā, atcelts iepriekš piemērotais nodrošinājums, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja Oskara Muižnieka pieprasījumu uzņēmumam 21.maijā bija piemērots aizliegums samazināt vai palielināt pamatkapitāla lielumu, aizliegums reģistrēt jaunas komercķīlas, kā arī visa veida pārreģistrēšanas aizliegums.

Zvērinātais tiesu izpildītājs bija pieprasījis piemērot nodrošinājumu AS «Kesko Senukai Latvia» 16.maijā, bet jau nākamajā dienā 17.maijā iesniedza rīkojumu nodrošinājumu atcelt, jo uzņēmums esot nokārtojis saistības.

AS «Kesko Senukai Latvia» dibināts 1996.gadā. Uzņēmums iepriekš bija pazīstams kā AS «Rautakesko, taču 2016.gadā »Kesko Senukai« no Skandināvijas akcionāra »Kesko Group« pārņēma »K-rauta« veikalu tīkla pārvaldi Latvijā un Igaunijā, un uzņēmumu pārsauca par AS »Kesko Senukai Latvia«.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Lietuvas Konkurences padome atļauj Kesko Senukai iegādāties interneta mazumtirgotāju 1A

LETA--BNS, 03.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Konkurences padome atļāvusi būvniecības, remonta un sadzīves preču tirdzniecības centru grupai «Kesko Senukai» iegādāties interneta mazumtirdzniecības grupu «1A Group», paziņojusi Lietuvas Konkurences padome.

Jau iepriekš «Kesko Senukai» saņēma Latvijas Konkurences padomes un Igaunijas Konkurences padomes atļauju iegādāties «1AGroup».

Līdz ar to pēc darījuma pabeigšanas «Kesko Senukai» pārvaldīs interneta veikalus «1A» visās trīs Baltijas valstīs.

Darījumu paredzēts īstenot, izmantojot Lietuvas holdingkompāniju UAB «Penktoji projekto bendrove», kas izveidota īpaši šim nolūkam.

Darījuma summa atklāta netiek.

«Kesko Senukai» 2016.gada aprīlī no Somijas akcionāra «Kesko Group» pārņēma astoņu «K-rauta» veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. Uzņēmumi Baltijas valstīs darbojas ar vienotu nosaukumu - bijušais «Rautakesko» Latvijā ir pārdēvēts par «Kesko Senukai Latvia», Igaunijas kompānija kļuvusi par «Kesko Senukai Estonia», bet Lietuvā darbojas «Kesko Senukai Lithuania».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maxima Latvija vadības komandai pievienojusies Kristīne Āboltiņa, kas pildīs uzņēmuma operacionālās vadītājas (Chief Operating Officer) pienākumus, atbildot par vairākām jomām.

Maxima Grupe ietvaros visiem uzņēmumiem, tai skaitā, Maxima Latvija, tika izveidota vienota struktūra, paredzot amatu – operacionālais vadītājs (Chief Operating Officer), kura atbildībā ir tirdzniecības tīkli (Maxima X, Maxima XX, Maxima XXX), pārtikas ražošana, noliktavu un transporta loģistikas, piegāžu tīkla vadības un īpašumu ekspluatācijas jautājumi. Latvijā operacionālās vadītājas pienākumi uzticēti Kristīnei Āboltiņai.

Kristīne Āboltiņa iepriekš bijusi būvmateriālu, mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmuma Rautakesko pārdošanas direktore. Pirms tam kā valdes priekšsēdētāja vadījusi mājas labiekārtošanas preču mazumtirdzniecības uzņēmumu JYSK Baltijas valstīs, Rumānijā un Bulgārijā, bet iepriekš šajā uzņēmumā bijusi loģistikas direktore. Vēl pirms viņa strādāja McDonald’s Baltics piegāžu tīkla vadītājas amatā. Kristīne Āboltiņa ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu biznesa administrācijā Latvijas Universitātē, kā arī turpina maģistra studijas mārketinga vadība Latvijas Universitātē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ievērojamas modernizācijas šīs nedēļas beigās durvis vērs Kesko Senukai Latvia pirmais jaunā koncepta veikals, kas atradīsies Lucavsalā (bijušā K-rauta veikala vietā). Ir uzsākta sadarbība ar lielu skaitu vietējo piegādātāju.

Veikala, kas turpmāk darbosies ar nosaukumu K Senukai, modernizācijā Kesko Senukai ieguldīja 3,3 milj. eiro.

Veikala plauktos būs atrodamas daudzu vietējo piegādātāju preces, tai skaitā, tādu zīmolu kā LODE, SAKRET, RILAK, Spodrība, TENAPORS, TENAX, VITO, Brikers, Žogu fabrika, Valmieras stikla šķiedra, Latvijas Finieris, Brabantiа.

Veikalā tiks nodrošināts Drive-in pakalpojums – iespēja veikala ārtelpu teritorijā iebraukt ar auto un preces lielā apjomā uzreiz novietot savā automašīnā.

Kesko Senukai šā gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra Kesko Group pārņēma astoņu K-rauta veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. Uzņēmumi turpmāk Baltijas valstīs darbosies ar vienotu juridisko nosaukumu - bijušais Rautakesko Latvijā ir pārdēvēts par Kesko Senukai Latvia, Igaunijas kompānija kļuvusi par Kesko Senukai Estonia, bet Lietuvā darbojas Kesko Senukai Lithuania.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināta - Valsts valodas centrs konstatējis daudz pārkāpumu K Senukai darbībā

LETA, 25.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts valodas centrs (VVC) konstatējis daudz pārkāpumu K Senukai darbībā, intervijā telekanāla LNT raidījumam 900 sekundes teica VVC direktors Māris Baltiņš.

Viņš skaidroja, ka K Senukai veikalos ir ļoti daudz valodas lietošanas pārkāpumu. Tie konstatēti instrukcijās, etiķetēs u.c.

Baltiņš norādīja, ka tas izskatoties drīzāk pēc uzņēmuma politikas, nevis atsevišķiem kļūdainiem gadījumiem.

AS Kesko Senukai Latvia ģenerāldirektora vietnieks Mariuss Šukausks aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmums, sadarbojoties ar VVC, ir apzinājis konstatētos pārkāpumus un strādā pie tā, lai pēc iespējas ātrāk novērsu radušos situāciju.

«Šāda situācija izveidojusies saistībā ar strauju preču sortimenta maiņu. Šobrīd aktīvi darbojamies pie preču cenu zīmju teksta korekcijām, instrukciju labojumiem un citām svarīgām detaļām, lai pircējs saņemtu patiesu un saprotamu informāciju, kas atbilst preces būtībai,» piebilda Šukausks.

Komentāri

Pievienot komentāru