Jaunākais izdevums

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) Latvijas nacionālajā finālā 25.augustā pieci perspektīvi Latvijas jaunuzņēmumi sacentās par iespēju nokļūt globālajā finālā Rijāda, Saūda Arābijā, kā arī par balvu fondu 1 miljona ASV dolāru apmērā.

Pēc žūrijas balsojuma par Latvijas uzvarētāju kļuva uzņēmums Longenesis – veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu. Savukārt skatītāju simpātijas balvu ieguva Uniscopia Group, kas izstrādājis e-komercijas platformu Printscopia, saviem klientiem piedāvājot gan iegādāties dažādus ar 3D tehnoloģiju radītus produktus, gan arī pašiem pasūtīt dažādu 3D produktu izveidi.

Latvijas fināla uzvarētājs saņēma īpašu kausu, ceļazīmi uz starptautisko biznesa konferenci “WebSummit” Lisabonā, Portugālē, kā arī dalību Pasaules Uzņēmējdarbības kausa akseleratorā. Šajā konkursā ieguvēji ir visi dalībnieki – visiem pieciem fināla dalībniekiem būs iespēja apgūt “Franklin Covey” biznesa treniņus un saņemt konsultācijas izcilības sasniegšanai.

Pēc uzvaras Latvijas nacionālajā finālā, jaunuzņēmums Longenesis savu ceļu turpinās nākamajā kārtā – globālā līmenī, sacenšoties ar vēl 200 valstu uzvarētājiem, lai iekļūtu TOP100 labāko uzņēmumu vidū. Lai labāk sagatavotos Pasaules Uzņēmējdarbības kausa globālajam finālam, Longenesis piedalīsies īpašās tiešsaistes apmācībās, kuru ietvaros tiks nodrošinātas mentoringa sesijas starptautisku mentoru pavadībā ar mērķi labāk izprast jaunuzņēmuma šī brīža attīstības stadiju un potenciālās izaugsmes iespējas. Globālais fināls norisināsies šī gada novembrī Rijādā, Saūda Arābijā un uz to tiks uzaicināti TOP25 labāki uzņēmumi.

Nacionālā fināla uzvarētājs – “Longenesis” – ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu, vienlaikus nodrošinot drošu un caurskatāmu pacientu datu apstrādi.

“Esam ļoti pacilāti un patīkami satraukti par uzvaru Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālā finālā! Šis ir īpašs notikums visai mūsu komandai un mūsu uzņēmuma izaugsmes ceļam! Esam apņēmības pilni darīt visu iespējamo, lai iekļūtu labāko uzņēmumu TOP100 un vēlāk TOP25, izmantojot iespēju ar savu biznesa ideju iepazīstināt starptautisko žūriju un investorus,” saka Sergejs Jakimovs, Longenesis līdzdibinātājs.

Skatītāju balsojumā, kas bija pieejams pāris dienas pirms sacensībām un arī fināla laikā, par skatītāju simpātijas balvas ieguvēju tika noteikts uzņēmums Uniscopia Group, balvā saņemot kafijas automātu un aromātisku kafiju no pašmāju zīmola “Es mīlu kafiju!”.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālajā finālā piedalījās pieci uzņēmumi – “Longenesis”, “My3D.Cloud”, “Naco Technologies”, “OX Drive” un “Uniscopia Group”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Pieci Latvijas jaunuzņēmumi ceļā uz globālu atpazīstamību

Sadarbības materiāls, 12.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau trešo gadu pēc kārtas Swedbank kopā ar sadarbības partneriem organizē Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup) Nacionālo finālu, kas ir unikāla iespēja Latvijas jaunajiem uzņēmumiem savu biznesa ideju ne tikai prezentēt globālai žūrijai, bet arī uzrunāt savus potenciālos investorus un klientus visā pasaulē. Šogad par ceļazīmi uz Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Globālo finālu un kopējo balvu fondu 1 miljona ASV dolāru apmērā šogad cīnīsies pieci Latvijas jaunuzņēmumi, kas katrs savā jomā piedāvā revolucionārus risinājumus – no ilgtspējīgas pārtikas ražošanas līdz inovatīvām medicīnas tehnoloģijām.

Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs sacentīsies par iekļūšanu TOP100 labāko uzņēmumu vidū un nokļūšanu Globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā šī gada nogalē. Kā skaidro Nacionālā fināla žūrijas pārstāve Elīna Volāne, starptautiski konkursi ar iespēju savu biznesa ideju prezentēt plašam ekspertu lokam ir nozīmīgs atspēriena punkts ikvienam uzņēmumam:

“Līdzās tehnoloģiju attīstībai ilgtspējas kontekstā, šogad finālistu vidū redzam vairākus uzņēmumus, kas risina medicīnas nozares izaicinājumus un piedāvā inovatīvus risinājumus. Pasaules Uzņēmējdarbības kauss šiem uzņēmumiem ir lieliska iespēja veidot atpazīstamību, sasniegt potenciālos klientus un investorus. Man ir gandarījums, ka arī šogad finālistu vidū ir konkurētspējīgas un uz inovācijām balstītas biznesa idejas, kas radītas pie mums Latvijā," teic Elīna Volāne, Swedbank Mazo uzņēmumu segmenta vadītāja, Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Nacionālā fināla žūrijas pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru